Despre mine

Cristina Buzoianu

Blogs Home » Litere » Carti » Bibliophile Mystery

Bibliophile Mystery

I's about books i read or i'd like to read in the future. It's mostly in English but i also keep track of the books that are released here.

Articole Blog

01. Recenzie: Sarutul tradarii (Cronicile celor ramasi #1) de Mary E. Pearson - Sep 26, 2019 2:27:00 PM


O PRINȚESĂ TREBUIE SĂ ÎȘI GĂSEASCĂ LOCUL ÎNTR-O LUME RENĂSCUTĂ.
În vremuri în care tradiția și datoria sunt mai presus de orice, prințesa Lia duce o viață în care surprizele și dragostea nu își au locul. Prima Fiică din Casa Morrighan nu se poate împăca însă cu soarta, așa că hotărăște să fugă de acasă chiar înainte de încheierea unei alianțe matrimoniale care ar trebui să asigure pacea la hotare. Împreună cu prietena ei cea mai bună, Lia își găsește adăpost într-un orășel pescăresc unde se crede în siguranță. Inima fugarei începe să bată mai tare atunci când întâlnește doi tineri misterioși. Habar nu are Lia că unul dintre ei este prințul pe care l-a disprețuit, iar celălalt, un asasin plătit să o ucidă. Minciunile se înlănțuie, secretele se dezvăluie și, pentru prima oară în viață, prințesa nu știe ce cale să aleagă.

Parerea mea:
A trecut ceva timp de cand nu am mai citit o carte care sa imi placa si sa ma surprinda atat de tare ca Sarutul Tradarii. Stiam ca este vorba despre o printesa, regate rivale, o casatorie aranjata, un print si un asasin, insa ceea ce am gasit intre pagini este mult mai mult decat atat si m-a acaparat atat de tare, incat nu am putut sa o las din mana.
Cartea incepe cu ziua nuntii, de altfel si ziua in care Lia, printesa din Morrighan, reuseste sa fuga intr-un oras pescaresc si sa evite casatoria aranjata cu printul din Dalbreck. Aici ea spera sa traiasca liber si sa poata face propriile alegeri. 
Aparent, Lia reuseste si, usurata, isi gaseste de lucru intr-o taverna, insa nu stie ca ea si slujitoarea care a insotit-o, Pauline, nu sunt singurele persoane nou-venite din Terravin. Printul impreuna cu un asasin le urmeaza la scurt timp. 
Acestia intra pe usa tavernei in acelasi timp si se asaza la aceeasi masa, se prezinta Liei ca Rafe si Kaden, unul este asasinul si celalalt printul. Ba chiar avem si capitole din perspectiva lor, numai ca sunt scrise in asa fel incat sa nu ne dam seama care este unul si care celalalt. 
Eu efectiv am fost luata prin surprindere! Autoarea a scris atat de bine capitolele din perspectivele baietilor, incat te induc in eroare. Pana in momentul dezvaluirii am crezut ca identitatiile lor sunt exact invers. Am fost atat de uimita, incat am dat paginile inapoi pentru a reciti fragmente, crezand ca din neatentie am inteles gresit. 
''- Se zvoneste - nu, este aproape o certitudine - ca Venda a trimis un asasin ca sa te gaseasca.- Ca sa ma gaseasca?Ea si-a ridicat privirea.- Sa te ucida.Am incercat sa rad, sa ignor vestea, dar nu am reusit decat sa afisez un ranjet rigid.- De ce s-ar deranja atat de mult Venda? Nu conduc o armata. Si toata lumea stie ca nu am darul.Ea si-a muscat buza.- Nu toata lumea stie asta. De fapt, se zvoneste ca darul tau este puternic si ca asa ai reusit sa-i eviti pe cei mai buni urmaritori ai regelui.Am facut cativa pasi, ridicandu-mi privirea spre tavan. Cat uram zvonurile! M-am oprit si m-am intors spre ea.- I-am evitat cu ajutorul strategiei si, la drept vorbind, regele a fost prea lenes in eforturile lui de a ma gasi, am zis si am ridicat din umeri. Dar oamenii n-au decat sa creada ce vor.''
Ambii baieti sunt placut surprinsi de Lia, ei asteptandu-se sa gaseasca o printesa razgaiata si nu una care lucreaza intr-o taverna ca si cum asta ar fi facut toata viata ei, lucru care ii face sa mai ramana o perioada in preajma ei, chiar daca amandoi aveau obiective bine definite. Unul sa o omoare, iar celalalt doar sa o observe, fara sa ii vorbeasca. 
Lia ajunge sa se imprieteneasca cu amandoi si mi-a placut felul in care interactioneaza cu ei. Inevitabil apare triunghiul amoros iar eu nu m-am putut abtine si am ales o echipa fara sa imi pese daca cel ales de mine este printul sau asasinul. Povestea decurge fluent iar putinele clisee intalnite in mai toate romanele pentru adolescenti nu sunt deranjante deloc. 

Una peste alta, Sarutul Tradarii este o carte buna . Stiti cum va dati seama daca o carte este buna? Atunci cand continuarea nu este aparuta in limba romana dar tu ti-o cumperi in engleza pentru ca nu mai ai rabdare. Eu = Vinovata. :)
Lectura placuta!


Follow on Bloglovin

02. Întîlnire cu Gabriela Adameşteanu la Cluj-Napoca - May 20, 2019 10:36:00 AM
Follow on BloglovinÎn perioada 23-24 mai, Gabriela Adameşteanu va fi prezentăla Cluj-Napoca pentru promovarea celui mai recent roman al său, Fontana di Trevi.
Fontana di Trevi a apărut în 2018 la Editura Polirom, în Seria de autor „Gabriela Adameşteanu”, şi a fost distins cu Premiul revistei „Observator cultural” pentru proză, ediția 2019, Premiul Radio România Cultural pentru proză, ediţia a XIX-a, Premiul Sofia Nădejde pentru literatură scrisă de femei, ediţia I, şi nominalizat la Premiul Cartea anului 2018, oferit de România literară, ediţia a XVII-a.
Joi, 23 mai• ora 16.00: Atelier de lectură şi dezbatere cu studenții Facultății de Litere, Sala „Lenau” a Universităţii „Babeş-Bolyai” (Str. Horea nr. 31)Vor vorbi, alături de autoare: Mihaela Ursa, Alex Goldiș, Mihnea Bâlici
Vineri, 24 mai• ora 19.00: Lectură publică şi şedinţă de autografe la Book Corner Librarium (Bulevardul Eroilor 15)Vor vorbi, alături de autoare: Irina Petraș, Ovidiu Pecican, Victor Cubleșan
„Fontana di Trevi reconfirmă că Gabriela Adameşteanu este unul dintre marii scriitori ai României de azi. Romanul o are în prim-plan pe Letiţia Branea (cea mai longevivă eroină a acestui univers artistic şi protagonista, astfel, a unei trilogii), aflată, acum, în imediata actualitate şi sosită la Bucureşti din Occidentul în care trăieşte (cu alte cuvinte, avînd statut de migrantă). La fel ca mai toate cărţile anterioare ale scriitoarei (faţă de care, însă, are evidentă autonomie, putînd fi citită atît ca piesă de sine stătătoare, cît şi ca o sinteză subtilă şi durabilă), şi aceasta lucrează cu tema feminităţii, iar, prin intermediul ei, angajează un torent de istorie românească recentă. Accentul se mută aici de pe neiubirea istovitoare resimţită de femeie (care, în lipsa sentimentului, se consideră abandonată, menită unei vieţi pustii) la neiubirea şi părăsirea de patrie, de la – în termenii Letiţiei – mal aimée la mal du pays. Cu un trecut atît de greu şi de neclar, cu un prezent atît de confuz şi de convulsiv, mai are România un viitor? Iată întrebarea teribilă pe care, prin mijlocirea unor biografii narative impecabil conduse, romanul de faţă o avansează.” (Sanda Cordoş)
Gabriela Adameșteanu. Absolventă a Facultății de Litere. Pînă în 1990, redactor de dicționare (timp de 19 ani) și redactor de literatură română (timp de 5 ani). A condus revista 22 (timp de 13 ani) și suplimentul ei Bucureștiul cultural (timp de 7 ani). Premiul Hellman-Hammett pentru jurnalism acordat de Human Rights Watch (2002). Vicepreședintă (2000-2004) și apoi președintă a Centrului PEN Român (2004-2006). Membră a Juriului Uniunii Latine (2007-2009). Președintă de onoare a primei ediții a Premiului Goncourt Românesc (2013). Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres (2014). Premiul „Gheorghe Crăciun” pentru Opera Omnia al revistei Observator cultural.


03. Editura ALL lansează campania de precomenzi pentru volumul ROAR, de Cecelia Ahern - May 9, 2019 7:07:00 AM
Follow on BloglovinROAR. 30 de femei. 30 de povești, primul volum de proză scurtă semnat de autoarea irlandeză Cecelia Ahern, poate fi comandat în avans pe site-ul www.all.ro cu o reducere de 15%. Oferta este valabilă exclusiv pe site-ul Editurii ALL, iar livrarea se va face începând cu data de 27 mai 2019.
ROAR. 30 de femei. 30 de povești este strigătul femeilor: al femeilor care ne sunt prietene, al femeilor care ne sprijină și ne încurajează, al femeilor care ne inspiră și ne insuflă curaj. Cecelia Ahern surprinde acel moment din viața tuturor femeilor în care acestea simt nevoia să strige. Femeile oftează. Își aud tremurul din voce și simt cum o gheară le strânge inima în piept. Șoptesc. Mormăie. Nu-și mai găsesc cuvintele. Sunt cât se poate de diferite, dar au un lucru esențial în comun. În cele din urmă, toate își regăsesc echilibrul, puterea, hotărârea de care au nevoie pentru a-și schimba viața. Mai întâi, reușesc să surâdă, chiar în timp ce vocea din mintea lor țipă panicată. Apoi izbucnesc în râs. Pe măsură ce în zâmbetul lor se oglindește fericirea, apar și sclipirile din privire.
Păstrându-și remarcabila forță narativă pe tot parcursul acestor povești, Ahern reușește să își construiască un stil nou, fresh, cu accente suprarealiste și subtilități care o apropie de alte scriitoare celebre cantonate în marea literatură. Textele ei sunt deopotrivă tulburătoare și amuzante, duioase și crude. 
„Un volum inteligent, jucăuș, amuzant și, în același timp, provocator și plin de inspirație.” – Daily Mail

„Simpatică, magică, scriitura ei cea mai puternică și mai feministă de până acum.” – Irish Sunday Independent
„Inventivă și ingenioasă – ca un salut complice către Angela Carter și Margaret Atwood.” – Stylist


Cecelia Ahern s-a născut în 1981 la Dublin și este fiica lui Bertie Ahern, fost prim-ministru al Irlandei. Cecelia consideră că de la tatăl său a moștenit puterea de muncă. A studiat jurnalism și comunicare la Colegiul Griffith din Dublin, dar după absolvire, în loc să pornească în căutarea primului ei job în domeniu, scria deja primele capitole din ceea ce avea să devină fenomenul P.S. Te iubesc. În scurt timp de la lansare, romanul a devenit bestseller international, iar în 2007 a fost ecranizat cu Hilary Swank și Gerard Butler în rolurile principale.
Toate cărțile Ceceliei Ahern au fost la fel de bine primite și s-au vândut în peste 50 de țări în mai mult de 25 de milioane de exemplare.


04. Primul meu bal de Jonah Lisa Dyer și Stephen Dyer în curând la editura Epica - May 6, 2019 10:15:00 AM
 Primul meu bal de Jonah Lisa Dyer și Stephen Dyer
Acum puteți citi câteva capitole dintr-un nou roman contemporan pentru tineri, o poveste  perfectă pentru fetele care știu că în viață nu contează doar cum arăți.Capitole 3-4_Primul Meu Bal by on ScribdFollow on Bloglovin

05. Jurnal nediplomatic (1998-2001) de Ioan Grigorescu - May 4, 2019 9:18:00 AM
Follow on BloglovinJurnal nediplomatic (1998-2001) de Ioan Grigorescu 
Miercuri, 8 mai, ora 18.30, la Cărturești Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15) are loc lansarea titlului Jurnal nediplomatic (1998-2001) de Ioan Grigorescu, apărut în colecția Corint Istorie Autori Români.
Ediția este îngrijită de Cornelia Rădulescu, iar prefața este semnată de Jon Grieg, fiul autorului.
La discuție vor participa:
·         Jon Grieg, regizor·         Lucia Hossu Longin, producător și regizor TV·         George Radu Serafim, realizator TV, critic de artă și scriitor·         Bedros Horasangian, eseist și diplomat
Moderator: Flori Mihalache, director PR Editura Corint
Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe acordate de Jon Grieg, fiul autorului.
Intrarea este liberă.
Despre carte:
În Jurnal nediplomatic (1998-2001), scris într-o perioadă de mari prefaceri politico-economice pentru România, autorul face referiri la probleme interne și internaționale (negocierile de aderare la Uniunea Europeana și la NATO, bombardamentele NATO în Iugoslavia, mineriada din 1999 ș.a.), dar oferă, în același timp, detalii interesante din lumea artelor și a publicisticii. Este analiza lucidă a țării de baștină, dar și a celei de „adopție” – Ioan Grigorescu a fost ambasador în Polonia (1993 1998) – a unui om care s-a pus în serviciul națiunii pentru a schimba imaginea României în lume.
Despreautor:
Ioan Grigorescu (1930-2011) - publicist, realizator de televiziune, scenarist, scriitor și diplomat –estebine cunoscutromânilordatorităserialuluiSpectacolullumii, filmatînpeste 50 de țări.
„Scriitor, publicist, organizator al vieții culturale, ambasador al României la Varșovia, Ioan Grigorescu este unul dintre marii reporteri ai lumii pe linia lui Egon Erwin Kisch” - Iosif Sava.


06. Aventurile unei soții cuminți de Meredith Wild, Helen Hardt - Apr 22, 2019 9:51:00 AM
Follow on Bloglovin

Aventurile unei soții cuminți
Autor: Meredith Wild, Helen HardtNr. de pagini: 216ISBN: 978-606-400-597-7

Titlul original: Misadventures of a Good WifeLimba originală: englezăTraducere de: Margareta ManoleAnul apariţiei: 2019
Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape


Kate și Price Lewis au viața perfectă — se iubesc, au cariere de succes și un apartament fabulos. Dar când Price pleacă peste ocean într o călătorie de afaceri și avionul său se prăbușește, mariajul lor idilic se sfărâmă în mii de bucăți. Un an mai târziu, Kate încă îl jelește pe Price, însă acceptă propunerea de a petrece trei săptămâni pe o insulă din Pacific. Ea și cumnata sa sunt singure în vila de pe insulă, până ce Kate vede o fantomă venind pe plajă. Price trăiește. Reîntâlnirea lor este încărcată de pasiune, dar Kate are nevoie de răspunsuri. Iar Price devine misterios și îi face o propunere: ori Kate se întoarce acasă la New York, ori dispare cu el... pe vecie. Emoții nestăvilite, o pasiune incen¬diară și o alegere imposibilă pentru Kate. Își poate recâștiga Price soția, ori secretele lui o vor îndepărta definitiv?
„Mi a tresărit inima. Nu. Nu era posibil. O fantomă venea spre mine. O fantomă care mi a spus mereu că am cei mai frumoşi ochi albaştri pe care i a văzut vreodată.“
Meredith Wild este autoarea seriilor Hacker, Bridge și Misadventures, toate bestselleruri romance New York Times și USA Today. Locuiește în Florida, împreună cu soțul și cei trei copii. Spune că este dependentă de tehnologie, îi place whisky ul și e o romantică incurabilă. Când nu trăiește în lumea personajelor sale, poate fi găsită pe www.facebook.com/meredithwild sau la www.meredithwild.com. La Editura Trei au apărut volumele din seria Hacker: Legătură fragilă, Pasiune amețitoare, Atracție fatală și Întâlnire periculoasă, precum și romanul Aventurile unei fete de la oraș, din seria Misadventures. 
Helen Hardt este autoarea bestseller New York Times, USA Today și Wall Street Journal a seriilor Blood Bond, Steel Brothers, The Cougar Chronicles și colaborează cu Meredith Wild pentru seria Misadventures. 
Scrie cărți pentru femei, este mamă, avocat, deține centura neagră la Taekwondo, e obsedată de gramatică și apreciază vinul roșu. Trăiește în Colorado, împreună cu familia sa. Află mai multe pe www.helenhardt.com și pe www.facebook.com/helenhardt.
07. Alb letal de Robert Galbraith - Apr 22, 2019 9:47:00 AM
Follow on Bloglovin


Alb letalAutor: Robert GalbraithNr. de pagini: 832ISBN: 978-606-400-642-4Titlul original: Lethal WhiteLimba originală: englezăTraducere de: Ciprian ȘiuleaAnul apariţiei: 2019
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă„Extraordinar de captivant... cel mai bun roman al seriei.“ — Sunday Mirror
Când Billy, un tânăr dezechilibrat emoțional, intră în biroul detectivului particular Cormoran Strike ca să-i ceară ajutorul pentru anchetarea unei crime la care crede că a asistat în copilărie, Strike e profund tulburat. Chiar dacă Billy are probleme psihice evidente și nu-și poate aminti prea multe detalii concrete, el și povestea lui au ceva sincer. Dar înainte ca Strike să-l poată întreba mai multe, Billy intră în panică și fuge. Încercând să elucideze povestea lui Billy, Strike și Robin Ellacott – cândva asistenta lui, acum parteneră a agenției – pornesc pe un drum întortocheat, care îi duce de pe străduțele Londrei într-un birou discret din Parlament și la un conac somptuos, dar sumbru, din adâncul zonei rurale. De-a lungul acestei anchete labirintice, viața lui Strike e departe de a fi una simplă: celebritatea câștigată ca detectiv particular înseamnă totodată că nu mai poate acționa nestingherit, în culise, așa cum o făcuse cândva. În plus, relația cu fosta lui asistentă e mai încordată ca oricând – Robin e acum neprețuită pentru afacerea lui Strike, dar relația lor personală e mult, mult mai spinoasă... 
„Se citește pe nerăsuflate“ - Daily Telegraph
„Confirmă excepționala capacitate de povestitor a lui Galbraith.“ - Daily Mail 
„Ambițios, sofisticat și stilat.“ – Times
„Te fascinează intriga și îți place să fii în compania personajelor, admiri vocea, intuiția și ingeniozitatea autorului și savurezi ocazia de a te relaxa cu o carte fără să te simți grăbit, derutat sau păcălit.“ – The New York Times
„Un roman gigantic, pe care îl citești într-o clipită.“ – USA Today
„Alb letal este un thriller captivant în care personajele se luptă nu doar cu infracționalitatea, ci și cu moralitatea.“ - Wall Street Journal
„A deschide un roman de Galbraith e ca și cum ai păși printr-un portal. Ești absorbit imediat.“ - Bustle
Robert Galbraith este pseudonimul lui J.K. Rowling, autoarea bestsellerurilor din seria Harry Potter și a romanului Moarte subită. Primele trei romane din seria Cormoran Strike, Chemarea cucului, Viermele de mătase și Carieră malefică, au ajuns toate în topurile naționale și internaționale și au fost ecranizate în producția lui Brontë Film and Television.
08. Recenzie! După ce ne-am întâlnit (Primul volum din seria AFTER) de Anna Todd - Apr 15, 2019 2:35:00 PM

Primul volum din seria AFTER
Tessa Young e o fată cuminte, silitoare şi ordonată. După ce intră la universitate şi îl cunoaşte pe Hardin, viaţa ei se schimbă radical. Cu părul lui răvăşit, accentul britanic, tatuajele şi piercingurile, Hardin e complet diferit de băieţii pe care i-a întâlnit până acum. E arogant şi crud – ar avea toate motivele să-l urască. Dar felul în care o sărută trezeşte în ea o pasiune cum n-a mai simţit.Deşi o respinge, spunând că nu-i este el alesul, Tessa e hotărâtă să insiste şi să-l găsească pe adevăratul Hardin, care a ridicat între el şi lume un zid de trădări şi minciuni.Tessa are deja iubitul perfect. Atunci de ce se luptă să treacă peste propria mândrie rănită şi peste prejudecăţile lui Hardin vizavi de fetele drăguţe ca ea?
Poate că e vorba de... dragoste?
After a fascinat cititorii din toată lumea. Trăieşte şi tu experienţa de pe internet!
Am vrut să spun o poveste realistă, despre oameni adevăraţi. Nu scriu despre destine idilice, ci despre oameni ca mine, care poate au avut o copilărie mai dură. -- Anna Todd 
Anna Todd te face să ţipi, să râzi, să plângi, să te îndrăgosteşti... After e o serie de neratat – pregăteşte-te să trăieşti emoţii pe care n-ai fi crezut că ţi le poate provoca o carte. -- Fangirlish
Parerea mea:
Desi o lectura destul de voluminoasa, peste 600 de pagini, Dupa ce ne-am intalnit te prinde de la inceput in jocul atractiei dintre fata cea buna si baiatul rau. 
Theresa are intreaga viata planuita dinainte: scoala, viitoarea cariera, pana si viitorul sot. Washington Central University este colegiul pe care mama ei si-a dorit sa-l urmeze si urmatorul pas in a-si indeplini visul de a deveni redactor sau scritoare si de a parasi pentru totdeauna orasul ei natal. Toate alegerile ei sunt usoare, comode, facute pentru a-i oferi liniste si confort. La fel este si relatia cu Noah, un tip cu un an mai mic decat ea, dragut, inteligent si iubitor. 

Noua colega de camera, Steph, impreuna cu prietenii ei plini de tatuaje si petrecareti, nu se incadreaza deloc in planul pe care Tessa il are pentru viata ei. Hardin reuseste sa o faca sa planga mai repede decat oricine altcineva, iar ea se simte ametita de momentele in care este suficient de dragut pentru a-i fi prieten si cele in care este cel mai mare nesimtit din lume. 
Prima petrecere si prima betie din viata ei sunt amintiri pe care si-ar dori cu desarvarsire sa le uite. Accentul britanic si tatuajele sunt un bonus si nu fac decat sa o atraga si mai mult in jocul lui. Certurile lor devin repede preludiul pentru o atractie careia Tessa nu i se poate impotrivi. Dar o relatie cu Hardin inseamna sa renunte la singurele doua persoane care o iubesc. Oare merita sa plateasca acest pret?
„Habar nu am ce fac aici, dar nu mă pot opri. Buzele mele ating buzele lui Hardin şi simt cum el inspiră adânc. Gura lui Hardin are exact gustul pe care mi-l imaginam. Pot simţi aroma subtilă de mentă în momentul în care îşi întredeschide buzele şi mă sărută. Mă sărută de-adevăratelea. Limba lui caldă o caută pe a mea şi simt în colţul gurii metalul rece al inelului din buză. Corpul meu parcă a luat foc; nu am trăit niciodată aşa ceva. El îşi pune palma pe faţa mea, atin­gându-mi obrajii înflăcăraţi, după care mâinile îi coboară pe şoldu­rile mele. Se trage înapoi un pic şi îmi dă un sărut delicat pe buze."
Pentru Hardin, Tessa se transforma repede intr-un punct de sprijin, cea pentru care isi doreste sa fie mai bun si cea care il poate ajuta sa reconstruiasca relatia dintrusa cu tatal sau. Chiar daca sunt atat de diferiti, pe Tessa si Hardin ii uneste un trecut asemanator. Dragostea pentru lectura este o alta pasiune care ii uneste. Iar pentru Tessa, Hardin este cel care o ajuta sa descopere acea parte a ei pe care a tinut-o mereu ascunsa. Oare finalul va fi unul fericit sau unul presarat cu lacrimi amare?
Relatia fata buna – baiat rau este deja un stereotip in zilele noastre si o reteta care functioneaza cu succes in multe carti. Iar daca Tessa este cu siguranta o fata buna, Hardin nu este modelul de protagonist baiat rau cu care v-ati obisnuit. Ii lipseste acel ceva ce il face sa merite o sansa. Pentru el totul este un joc si tot ce atinge este distrus. Sunt intru totul de accord cu faptul ca nu poti judeca un om dupa aparente, dar Hardin este pur si simplu ceea ce se vede. Mi-a fost greu sa le inteleg relatia.
Voua cum vi s-a parut?


Anna Todd a câştigat o popularitate imensă pe internet odată cu apariţia seriei After. Locuieşte în Austin, împreună cu soţul ei, cu care a doborât statisticile, căsătorindu-se la o lună după absolvirea liceului. Anna a fost mereu o cititoare împătimită şi i-au plăcut trupele de băieţi şi poveştile de iubire romantice, astfel că acum, când a găsit un mod de a le îmbina pe toate trei, se bucură de un vis devenit realitate.Pe Anna Todd o găsiţi la AnnaToddBooks.com, pe Twitter la @imaginator1dx, pe Instagram la @imaginator1d şi pe wattpad ca Imaginator1D.
Filmul acum in cinema! 

Multimim editurii Trei pentru exemplar! 
Follow on Bloglovin
09. TEAMA DE... - Apr 11, 2019 7:26:00 AM

Storia Books ne-a provocat sa vorbim despre frica, iar noi am raspuns. #farateama  #invingefrica
"Succesul înseamnă a fi în stare să mergi din eșec în eșec, fără să-ți pierzi entuziasmul."  - Winston Churchillb
Cea mai mare temere a mea poate fi una dintre cele mai previzibile sau poate părea ceva ciudat pentru că nu este o temere tangibilă. Liceul sau mai degrabă ulimii ani de liceu au trezit în mine o frică ce a crescut în timp ca o creatură diabolică pe care o hrănești zilnic cu neliniște și anxietate: frica de eșec.Este ceva așteptat la noi în țară ca la 16 sau 17 ani să știi ce vrei să faci cu viața ta, să ai întregul viitor plănuit cu grijă și să nu dai înapoi nici măcar un moment în drumul spre împlinirea țelului tău. Însă, de fapt, la vârsta asta nu știi nici măcar cine ești astăzi, cu atât mai puțin cine vei fi peste 5 sau 10 ani. Este acel moment în viața când toată lumea are așteptări de la tine, tot efortul părinților de a te susține până la această vârstă așteaptă să fie recompensat cu note mari la bacalaureat, la examenul de admitere la facultate și un viitor luminos.

Sunt oameni care știu de mici ce își doresc de la viața lor, eu însă am trecut prin etape, de la ”doctor de animale” la actriță, psiholog și o întunecime completă în ceea ce privește viitoarea mea meserie. Am cunoscut chiar și oameni care de la 4 ani și-au dorit același lucru și pe care incapacitatea de a-și atinge țelul i-a doborât complet sau momentul în care au ajuns exact acolo unde și-au dorit a fost o dezamăgire totală. Eu, însă, pusă în fața uneia dintre cele mai importante decizii am făcut o alegere nu foarte rațională sau informată. Au urmat apoi ani întregi în care nu simțeam prea des că am făcut alegerea potrivită, nu știam cum să dau înapoi fără să consider că am eșuat, îmi doream să mă fi avertizat cineva că nu e așa cum ți se spune la început, că e greu, că prea puțini reușesc și că adesea nici măcar nu depinde de mine.La o conferință am auzit probabil cel mai bun sfat, cel de care aveam nevoie dar care nu venea de la nimeni din jurul meu: ”Sunteți tineri, acum este momentul să eșuați, să greșiți, să o luați de la capăt. Nu ați ajuns încă sus deci căderea nu va fi prea dureroasă, așa cum va fi în câțiva ani, când veți vrea să dați înapoi.” Sfatul suna extraordinar, dar nu aveam habar cum să-l aplic. Să dau înapoi, să renunț la facultate însemna un eșec și nu știam cum să gestionez un astfel de deznodământ. Nu mai eșuasem niciodată până atunci. Eram îngrozită de ce vor zice ceilalți. Și, mai important, încă nu descoperisem acel lucru pe care mi-l doream, eram mai dezorientată ca niciodată. Așa că am continuat. Și am ajuns astăzi în punctul în care nu mai pot merge decât înainte. Uneori îmi pare rău că nu am eșuat în trecut, pentru că acum pare mult mai dureros să nu reușesc.
Dar din toate astea am învățat că e OK să nu ai habar ce să faci cu viața ta și că majoritatea oamenilor nu vor ști niciodată dacă și-au ales bine meseria. Și poate lucrul cel mai important, am învățat că e în regulă să dai înapoi, să nu fii o proiecție a visurilor și speranțelor celor din jur. Este important să experimentezi eșecul devreme, să te încumeți la drumuri din care știi că nu vei ieși invingător pentru că experiența înfrângerii la o vârstă fragedă te va ajuta imens mai târziu.  
Voi ce temeri aveti si cum le combateti? Follow on Bloglovin
10. Fragment din 'Visul își alege visătorul', de Laini Taylor - Apr 8, 2019 2:51:00 PM

„Un regal de roman uluitor, senzorial... intriga poveștii, încărcăturaemoțională și senzualitatea pură îl acaparează pe cititor dince în ce mai mult.”Daily Mail

„Laini Taylor este excepțională și fără asemănare.”Leigh Bardugo, autoare de bestselleruri New York Times

„Laini Taylor mi-a pus imaginația pe jar într-o asemeneamăsură încât am crezut că explodez. Acesta este tipul de povestecare pavează calea viselor.”RoshaniChokshi, autorul romanului The Star-Touched Queen

„Acest roman fantastic și complex se citește ca un vis.”Heat

„Pregătiți-vă să fiți complet fermecați.”Fabulous Magazine

„Te atrage în lumea viselor și nu te mai lasă s-o părăsești.”SciFiNow

„Amatorii de lumi complex construite și de povești de dragosteintense vor găsi (povestea) aceasta de-a dreptul fascinantă.”Kirkus Review

„O lume complexă și multistratificată, a zeilor încleștați înluptă cu oamenii... Superb scrisă într-un limbaj simultan sumbru,luxuriant și încântător, cartea aceasta îi va lăsa pe cititori nerăbdătorisă-i citească urmarea.”PublishersWeekly


Prolog 
În cel de-al doilea Sabat al lunii a Douăsprezecea, în orașul Plângerea, a căzut o fată din cer. 
Pielea ei era albastră, iar sângele, roșu. 
A căzut peste o poartă de fier, turtind-o, și a rămas atârnată acolo, frântă la mijloc într-un unghi imposibil, asemeni unei mlă­dioase dansatoare din templu care s-ar arcui pe spate peste brațul unui iubit. Vârful unei gratii de fier forjat o țintuia în loc. S-a zbătut puțin, atât cât i-a trebuit sufletului să se desprindă, și boboci de floare arămii ca flăcările de torță au căzut din părul ei lung. 
Mai târziu, s-a spus că fuseseră inimi de colibri și nu boboci de floare. 
S-a spus că nu sângerase, ci plânsese cu lacrimi de sânge. Că fusese indecentă, lingându-și dinții în fața lor chiar și așa, cu capul în jos și pe moarte. Că vomitase un șarpe care se prefăcuse în fum când atinsese pământul. S-a spus că un roi de molii frenetice au venit la ea și au încercat să o ridice. 
Asta era adevărat. Numai asta.
Dar le-a fost cu neputință. Moliile nu erau mai mari decât gurile căscate ale copiilor și nici când s-au strâns câteva zeci nu au reușit s-o ridice, doar au tras de șuvițe din părul ei care se întuneca, până când aripile, îmbibate cu sângele ei, li s-au înmuiat. Au dispărut, împreună cu bobocii de floare, luate de un puternic suflu de vânt cu firișoare de țărână care a măturat pe neașteptate strada. Pământul s-a cutremurat. Cerul s-a rotit în jurul axei sale. O flamă bizară a țâșnit dintre vălătuci fum, iar oamenii din Plângerea și-au ferit ochii. Țărână împroșcată, lumină incandescentă și miros urât de sal­petru. Avusese loc o explozie. Ar fi putut muri toți, cu ușurință, însă murise numai fata, scuturată dintr-un buzunar al cerului. 
Picioarele ei erau desculțe, iar gura, mânjită de prune. Și buzuna­rele ei erau pline de prune. Era tânără și frumoasă, surprinsă și moartă. 
De asemenea, era albastră. 
Albastră ca opalul, ca azurul. Albastră ca albăstrelele sau ca aripile libelulelor, ca un cer de primăvară, nu de vară. 
Cineva a țipat. Țipătul a atras mai mulți oameni. Ceilalți au țipat și ei, nu fiindcă fata era moartă, ci pentru că fata era albastră, iar asta însemna ceva în Plângerea. Chiar și după ce bolta a încetat să se mai rotească, pământul s-a liniștit și ultimul vălătuc de fum scuipat din locul exploziei s-a risipit, țipetele au continuat, hră­nindu-se din glas în glas — un virus al aerului. 
Sufletul fetei albastre s-a adunat și s-a așezat, nefericit, pe vâr­ful ca de lance al gratiei de fier, la câțiva centimetri deasupra pro­priului piept nemișcat. Cu o exclamație șocată, și-a lăsat pe spate capul invizibil și a privit, cu jale, în sus. 
Țipetele au continuat. 
Și în capătul celălalt al orașului, pe un piedestal monolitic de metal neted ca oglinda, o statuie a tresărit, parcă trezită de tumult, și și-a ridicat încet masivul cap încornorat.

PARTEA I
***
shrestha[șres-ta], substantiv
Când un vis devine realitate — însă nu pen­tru cel care-l visează.
Cuvânt arhaic; vine de la Shres, cinicul zeu al norocului, despre care se crede că își pedepsește adoratorii dacă ofrandele lor i se par nepotrivite, dăruind altora împlinirea poftelor inimii lor.

Amintiri din Plângerea
Numele pot fi pierdute sau uitate. Nimeni nu știa asta mai bine decât Lazlo Rătăcitul. Avusese, mai întâi, un alt nume, însă acela murise, ca un cântec când nu mai rămâne nimeni care să îl cânte. Poate că fusese un nume de familie vechi, lustruit de multe generații de folosință. Poate că îi fusese dat de cineva care îl iubise. Îi plăcea să creadă asta, însă nu avea nicio idee. Tot ce avea era Rătăcitul și Lazlo— Rătăcit, fiindcă acesta era numele de familie care li se dădea tuturor copiilor găsiți în Regatul Zosma, iar Lazlo, după unchiul lipsit de limbă al unui călugăr. 
— I-a fost tăiată limba pe o galeră-închisoare, îi spusese Fra­tele Argos, când fusese suficient de mare să priceapă. Era un băr­bat tăcut și neobișnuit, iar tu erai un copil tăcut și neobișnuit, așa că Lazlomi-a venit imediat în minte. A trebuit să pun nume la atât de mulți copii în anul acela, încât îl alegeam pe primul care-mi trecea prin minte. 
A adăugat:
— Oricum, nu credeam că vei trăi. 
Acela fusese anul în care Regatul Zosma îngenunchease și pierduse cu nemiluita sângele bărbaților săi într-un război pentru nimic. Războiul, firește, nu se mulțumise doar cu soldații. Câmpu­rile au fost pârjolite, iar satele, prădate. Bande de țărani rămași fără casă cutreierau zonele rurale făcute una cu pământul, luptându-se cu ciorile pentru rămășițele treieratului. Atât de mulți muriseră, încât cotigile folosite pentru a duce hoții la spânzurătoare începu­seră să transporte orfanii pe la mănăstiri și abații. Ajungeau acolo ca mieii de tăiere, după spusele călugărilor, și nici nu știau mai multe decât mieii despre originile lor. Unii erau suficient de mari să-și cunoască măcar numele, însă Lazlo fusese sugar și bolnav, pe deasupra. 
— Cenușiu precum ploaia, așa erai, a spus Fratele Argos. Am fost sigur că vei muri. Dar ai mâncat, ai dormit și, cu timpul, ți-ai revenit. Nu ai plâns nici măcar o dată, lucru neobișnuit, însă ne-ai plăcut pentru asta. Niciunul dintre noi nu s-a călugărit ca să facă pe doica. 
La acestea, copilul Lazlo răspunsese, aprins: 
— Dar nici noi, copiii, nu ne-am născut ca să fim orfani. 
Totuși asta era, un orfan și un Rătăcit, și, cu toate că era încli­nat spre fantezie, nu își făcuse niciodată iluzii în această privință. Înțelesese, de când era numai un băiețel, că nu aveau să urmeze revelații. Nu avea să vină nimeni să îl ia acasă și nu avea să își cunoască niciodată numele adevărat. 
Poate de aceea misterul Plângerii îl acaparase complet. 
Existau două mistere, de fapt: unul vechi și altul nou. Cel vechi i-a deschis mintea, iar cel nou profitase și se strecurase și el înăun­tru, se rotise în zbor de câteva ori, apoi aterizase și se instalase, mormăind ca un dragon mulțumit într-un bârlog nou și confortabil.
Și acolo avea să rămână misterul, în mintea sa, respirând taina ani de-a rândul. 
Trebuie să fi avut legătură cu un nume și cu descoperirea că, pe lângă faptul că numele se puteau pierde sau puteau fi uitate, mai puteau și să fie furate. 
Avea cinci ani când se întâmplase, era băiat de pripas la Abația Zemonan și se furișase în bătrâna livadă, adăpost pentru fluturii aripa-nopții și aripi-de-dantelă, ca să se joace de unul singur. Era începutul iernii. Copacii erau negri și golași. Picioarele lui scrâșneau pe pământul înghețat la fiecare pas, iar norișorul răsuflării sale îl însoțea ca o stafie prietenă. 
Tocmai atunci, clopotul a bătut de Angelus, iar timbrul său de bronz s-a revărsat prin poarta oilor, peste zidurile livezii, în unde leneșe, pătrunzătoare. Era chemarea la rugăciune. Dacă nu se întorcea, avea să fie trecut absent, iar dacă era trecut absent, urma să fie biciuit. 
Nu s-a întors. 
Lazlo găsea mereu căi de a se strecura afară de unul singur, iar picioarele lui erau mereu vărgate de nuiaua de alun care atârna de un cârlig cu numele lui pe ea. Merita să scape de călugări, de reguli și de treburi, și de viața care îl strângea ca niște pantofi prea strâmți. 
Ca să se joace. 
— Faceți cale întoarsă acum, dacă nu vi s-a urât cu binele! a amenințat el niște dușmani imaginari. 
Ținea câte o „sabie” în fiecare mână: crengi de măr, negre, la capetele groase înfășurate cu sfoară, în chip de mânere. Era o zgâ­tie de om, micuț, cu urme de tăieturi pe scalp, unde îl ciupeau călugării cu briciul când îi rădeau părul contra păduchilor, însă se ținea cu o demnitate deosebită și nu exista nicio îndoială că în mintea lui, în acea clipă, era un războinic. Și nu orice războinic, ci un Tizerkan, cel mai vajnic care se aflase vreodată. 
— Niciun străin, s-a adresat el inamicilor, nu a văzut vreodată orașul interzis. Și nici nu îl vor vedea cât voi trăi eu. 
— Atunci, suntem norocoși, au răspuns inamicii, care erau mai adevărați pentru el în amurg, decât călugării ale căror incantații coborau dinspre abație. Fiindcă nu vei mai trăi multă vreme. 
Ochii lui Lazlo s-au îngustat. 
— Credeți că mă puteți învinge? 
Copacii întunecați au început să danseze. Fantoma respirației sale a plecat, purtată de o pală de vânt, dar a fost înlocuită de o alta. Umbra i s-a întins imensă dinainte, iar prin minte au început să-i străfulgere războaie străvechi și creaturi înaripate, un munte de oase de demon topite și, dincolo de el, orașul — un oraș pierdut în negura timpului. 
Acesta era misterul cel vechi. 
Îi venise de la un călugăr senil, Fratele Cyrus. Era invalid și căzuse în sarcina băieților de pripas să-i aducă mesele. Nu era bla­jin. Nu se purta nici ca un bunic, nici ca un mentor. Avea o strân­soare crâncenă și când îi apuca pe băieți de încheietură îi ținea cu orele, forțându-i să repete catehisme fără sens și să mărturisească tot soiul de păcate pe care ei abia dacă le pricepeau, darămite să le comită. Cu toții erau terorizați de el și de mâinile lui rășchirate, de prădător, iar băieții mai mari, în loc să îi apere pe cei mai mici, îi trimiteau în bârlogul lui, în locul lor. Lazlo era la fel de speriat precum ceilalți, însă se oferea să îi ducă toate mesele. 
De ce? 
Fiindcă Fratele Cyrus spunea povești. 
Poveștile nu erau privite cu ochi buni la abație. În primul rând pentru că distrăgeau de la contemplarea spirituală sau, mai rău, onorau zei falși, împingând la păcat. Dar Fratele Cyrus depășise asemenea idei. Mintea lui se desprinsese din balamale. Nu părea să înțeleagă unde se află, iar confuzia îl înfuria. Fața i se încorda și se înroșea. În timp ce perora, îi săreau stropi de salivă. Dar avea și momentele sale de calm, atunci când se strecura pe o ușă ascunsă în propria memorie și își amintea de copilărie și de poveștile spuse de bunica lui. Nu își amintea numele celorlalți călugări, nici rugă­ciunile care îi reprezentaseră vocația zeci de ani, însă poveștile curgeau năvalnic din el, iar Lazlo asculta. Asculta așa cum un cac­tus absoarbe ploaia. 
În părțile de miazăzi și de răsărit ale continentului Namaa — departe, foarte departe de Zosma, care se afla la miazănoapte — era un deșert întins, numit Elmuthaleth, a cărui traversare era o artă deprinsă de numai câțiva oameni și păzită cu strășnicie de oricare alții. Undeva, în pustia aceea, se afla un oraș care nu fusese văzut niciodată. Mai degrabă un zvon, o născocire din care răsăreau minuni, purtate de cămile peste deșert, pentru a aprinde imaginația oamenilor din lumea largă. 
Orașul avea un nume. 
Oamenii care conduceau cămilele și care aduceau minunile rosteau numele orașului și spuneau povești, iar numele și poveștile se răspândeau, își croiau drum, deopotrivă cu minunile, până în ținuturi îndepărtate, unde evocau peisaje și viziuni mirifice, cupole sclipitoare și cerbi albi îmblânziți, femei atât de frumoase încât îți topeau voința și bărbați cu iatagane care te orbeau cu strălucirea lor. 
Timp de secole, așa au stat lucrurile. Multe aripi de palate au fost consacrate consemnării minunilor, și rafturi de biblioteci, poveștilor. Negustorii s-au îmbogățit. Aventurierii au căpătat curaj și au pornit singuri în căutarea orașului. Nu s-a întors niciunul. Era un oraș interzis faranjilor— străinii — care, dacă supraviețuiau traversării Elmuthalethului, erau executați ca spioni. Nu că asta i-a oprit să mai încerce. Interzice-i cuiva un lucru, iar el și-l va dori ca pe mântuirea sufletului, cu atât mai mult când acel ceva ar putea fi o sursă de bogății nemaivăzute. 
Mulți au încercat. 
Niciunul nu s-a întors. 
Orizontul deșertului a dat naștere soarelui în nenumărate zile și se părea că nimic nu avea să se schimbe. Dar apoi, cu două sute de ani în urmă, caravanele nu au mai venit. În punctele de hotar de la apus de Elmuthaleth — Alkonost și altele — oamenii au așteptat, căutând să zărească siluetele deformate de căldură ale cămile­lor ieșind din pustietate, așa, ca întotdeauna; însă nu au mai ieșit. 
Și nu au mai ieșit. 
Și nu au mai ieșit. 

Editura Epica © Toate drepturile rezervate pentru ediția în limba română.

Follow on Bloglovin
11. Cartile lunii aprilie 2019 la Epica Publishing House - Apr 8, 2019 2:27:00 PM

Cinci motive să o iei de la capăt, K. A. Tucker 
13,5x20 cm, broșat cu clape, 464 pag., 978-606-8754-59-8, 39,90 lei (vol. 5 din seria Zece respirații scurte), New Adult, +17 ani Traducere din limba engleză de Gabriela Stoica
  Romanele din serie se pot citi separat.  Amândoi și-au dorit doar să se distreze, fără alte complicații. Nu credeau că, după o aventură de-o noapte, viața îi va aduce din nou împreună. Reese MacKay este o tânără nonconformistă care a făcut multe greșeli până la douăzeci de ani. După ce căsnicia ei de scurtă durată se încheie dezastruos, se hotărăște să facă o schimbare majoră: se mută la Miami și este gata să-și lase în urmă existența presărată cu fapte nesăbuite. Totul pare să meargă bine — cu excepția unei aventuri stânjenitoare de-o noapte, în Cancún, cu un tip trăsnet. Lui Ben soarta i-a surâs din plin: este charismatic, chipeș, râvnit de femei și înconjurat de mulți prieteni. După ce s-a împărțit între studiile de Drept și munca de bodyguard la un club de noapte, acum vrea să se liniștească și să înceapă o carieră de avocat. Însă în prima zi la noua slujbă dă nas în nas cu fata pe care a întâlnit-o în Cancún.  Dacă Ben ar avea puțină minte, s-a ține departe de Reese, pentru că e fiica vitregă a șefului său, iar acesta i-a spus foarte clar că legăturile amoroase la birou sunt un motiv de concediere. În plus, se zvonește că Reese are o personalitate dificilă. Însă asta nu îl descurajează pe Ben, fiindcă adoră provocările.   K. A. TUCKER s-a născut în orășelul Ontario, în Canada, și a scris prima ei carte la vârsta de șase ani, cu ajutorul bibliotecarei din școala primară și a unei cutii de creioane colorate. Este o cititoare vorace și în prezent locuiește într-o localitate de lângă Toronto, împreună cu soțul ei, cu două fiice, precum și cu o numeroasă și istovitoare familie adoptivă de creaturi pe patru picioare.
Copilul E, Steve Tasane
 13,5x20 cm, broșat, folio, 160 pag., 978-606-8754-62-8, 34,90 lei Ficțiune bazată pe fapte reale. +9 ani Traducere din limba engleză de Catinca și Dan Doboș Despre copiii singuri din taberele de refugiați și pierderea identității. Nominalizată la Leeds Book Awards, 2019 
  Un grup de copii fără documente de identitate, având litere drept nume, sunt nevoiți să trăiască într-o tabără de refugiați. Au povești de viață, dar nu și acte care să le dovedească. Rămași ai nimănui, încearcă să clădească împreună o nouă familie și, în același timp, își doresc cu ardoare să păstreze vie amintirea vechilor identități. Vor fi ascultați și crezuți? Iar dacă nu, ce li se va întâmpla? Această carte uimitoare, extrem de lirică, îi va fermeca pe copii și le va stârni curiozitatea. EpicLove/ Epica/
 ,,Azi n-a plouat, noroiul s-a uscat și vântul îmi suflă praful în ochi. Tot astăzi e și ziua mea. Cred că astăzi e ziua mea. L-am întrebat pe unul dintre adulți în ce dată suntem. — Este trei iulie? am întrebat. — Cam așa ceva, mi-a răspuns. Trei iulie este data mea de naștere. Cred că e data mea de naștere. Sunt sigur că e. Fac zece ani. Am zece ani. Sunt sigur. Am avut atâtea lucruri de ținut minte, și e greu să ții socoteala timpului. Dar nu mi-aș uita ziua de naștere. Nu îmi pot aminti ziua mamei sau pe a tatei, dar îmi amintesc numele lor, numele întregi. Țin minte numele surorilor mele și sunt destul de sigur că le știu și zilele de naștere. Le țin minte pe surorile mele. Și casa noastră. Care era a noastră. Țin minte banii pe care unchiul meu mi i-a băgat în buzunar, înainte să mă urce în barca plină de străini. Când am ațipit, erau încă în buzunar, iar când m-am trezit, dispăruseră. Și surorile mele au dispărut, și mama și tata au dispărut. Dar nu vreau să mă gândesc la asta. Nu o să-ți spun povestea trecutului meu. O să-ți spun povestea vieții mele de acum, de aici, din Tabără, începând de azi...” 
 Toate întâmplările descrise în această carte sunt reale și li s-au întâmplat unor copii reali, în tabere de refugiați reale din toată lumea, recent. Pentru a transmite mesajul poveștii, numele copiilor au fost schimbate în litere. Experiențele copiilor în aceste tabere au fost documentate cu filme, fotografii și mărturii orale pe nenumărate canale media, precum și pe website-uri. 
 STEVE TASANE e autorul a două romane pentru tineri, Blood Donors, inclus în anul 2017 pe lista Diverse Voices a celor mai bune 50 de cărți pentru copii care celebrează diversitatea culturală, și Nobody Saw No One, selectată de The Guardian ca una dintre cărțile anului 2016. În același timp, el este și un poet performativ care a participat la o multitudine de evenimente, de la Festivalul de la Glastonbury până la Battersea Dogs Home. De asemenea, a organizat vizite în sute de școli din cuprinsul Regatului Unit.

Printre tonuri cenușii – ediție de film, Ruta Sepetys 
13,7x20,3 cm, broșat, 336 pag. + 16 pag. policromie, 978-606-8754-65-9, 36,90 lei Ficțiune istorică. +12 ani Traducere din limba engleză de Gabriela Stoica Gulag sovietic.
 CONȚINE TEME DE DISCUȚIE ÎN CLASĂ INTERVIU CU AUTOAREA IMAGINI DIN TIMPUL FIMĂRILOR 
 Bestseller internațional, tradus în 37 de limbi, publicat în 53 de țări / Bestseller New York Times   Aflat pe lista scurtă pentru: Carnegie Medal/ William C. Morris Award/ The iTunes 2011 Rewind Best Teen Novel  Ales cel mai bun roman de către: Amazon UK / Publishers Weekly / School Library Journal Epica/ Booklist / Kirkus  Câștigător al premiului Prix-RTL LIRE, 2011 (Franța) 
  O mărturie frustă despre supraviețuire, speranță și demnitate.  În toiul nopții se aud la ușă bubuituri amenințătoare, și viața Linei se schimbă într-o clipă. Ea, fratele mai mic și mama sunt smulși din căminul lor din Vilnius de către poliția secretă sovietică și aruncați într-un vagon de vite cu destinația Siberia. Despărțită de tatăl ei, Lina trimite, din om în om, desene în care strecoară indicii despre locurile prin care trece, sperând că vor ajunge în lagărul în care este el prizonier. Însă vor fi oare de ajuns mesajele sau curajul ei pentru a-și reîntregi familia? Vor fi de ajuns să o țină în viață?
 ,,Superb.” The Wall Street Journal ,,O reconstituire a unei tragedii reale, scrisă cu duioșie și din inimă.” Los Angeles Times „O cronică tulburătoare, menită să demonstreze că, până și în inima întunericului‚ iubirea este cea mai puternică armă. ” The Horn Book 
  RUTA SEPETYS este una dintre cele mai importante autoare de ficțiune istorică, romanele sale fiind traduse în peste 30 de limbi și vândute în milioane de exemplare în peste 50 de țări. A primit Carnegie Medal în 2017 pentru O mare de lacrimi (Epica, 2017), declarată ,,Cartea anului 2018” în cadrul competiției ,,Bătălia cărților” organizate sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor din România.
Visul își alege visătorul, Laini Taylor 
13,5x20 cm, broșat cu clape, 560 pag., mat cu UV, folio, 978-606-8754-64-2, 46,90 lei High fantasy. +14 ani Traducere din limba engleză de Iulia Dromereschi O carte despre un ajutor de bibliotecar, un oraș mitic pierdut și copiii pe jumătate oameni ai zeilor uciși.
Michael L. Printz Award Honnor Book (2018) Goodreads Choice Award Nominee for Young Adult Fantasy & Science Fiction (2017) 
„Un regal de roman uluitor, senzorial... intriga poveștii, încărcătura emoțională și senzualitatea pură îl acaparează pe cititor din ce în ce mai mult.” Daily Mail „Laini Taylor este excepțională și fără asemănare.” Leigh Bardugo, autoare de bestselleruri New York Times „Amatorii de lumi complex construite și de povești de dragoste intense vor găsi (povestea) aceasta de-a dreptul fascinantă.” Kirkus Review „O lume complexă și multistratificată, a zeilor încleștați în luptă cu oamenii... Superb scrisă într-un limbaj simultan sumbru, luxuriant și încântător, cartea aceasta îi va lăsa pe cititori nerăbdători să-i citească urmarea.” Publishers Weekly 
  În cel de-al doilea Sabat al Lunii a Douăsprezecea, în orașul Plângerea, a căzut o fată din cer. Pielea ei era albastră, iar sângele, roșu. EpicWave/ 
,,Ea îl întrebă în șoaptă: — Mai crezi că sunt... un demon? — Nu, răspunse el, zâmbind. Cred că ești un basm. Cred că ești deosebită, curajoasă și magică. Și... sper să mă lași să fac parte din povestea ta.” 
Încă de la cinci ani, Lazlo a fost fascinat de miticul oraș pierdut, Plângerea, dar ar fi fost nevoie de cineva cu mai multă cutezanță decât el ca să plece în căutarea acestuia. Asta până când o uluitoare ocazie se prezintă singură — în persoana unui erou numit Ucigașul de Zei și o legiune de războinici legendari – iar el trebuie să se folosească de șansa ivită sau să-și piardă visul pentru totdeauna. Ce s-a întâmplat în Orașul Nevăzut de i s-au tăiat toate legăturile cu lumea? De ce Eril-Fane, supranumit și Ucigașul de Zei, caută să șteargă orice urmă a zeilor? Răspunsurile așteaptă să fie descoperite laolaltă cu alte mistere — inclusiv zeița cu piele albastră care îi bântuie visele lui Lazlo... 
Umbra trecutului este la fel de reală ca fantomele care bântuie citadela zeilor uciși. Lăsați-vă absorbiți în lumea mitică, în care groaza se împletește cu miraculosul, frumusețea delicată cu oribilele coșmaruri, iubirea cu măcelul.
   LAINI TAYLOR este autoarea trilogiei bestseller internațional Născută din fum şi os (Editura Epica, colecția EpicWave, 2016, 2017, 2018), tradusă în peste 30 de limbi și vândută în sute de mii de exemplare. Autoarea locuieşte în Portland, Oregon, împreună cu soţul ei, ilustratorul Jim Di Bartolo, şi fiica lor, Clementine.

Follow on Bloglovin

12. IMI ESTE FRICA DE... - Apr 8, 2019 9:08:00 AM

SERPI SI PAIENJENI
Storia Books ne-a provocat sa vorbim despre frica, iar noi am raspuns. #farateama #invingefrica“Nu trebuie sa-ti fie frica de nimic in viata. Trebuie doar sa intelegi” – Marie Curie.
Cred ca fiecare persoana se teme mai mult sau mai putin de ceva. Eu ma tem de paienjeni si serpi. Nu as vrea sa o numesc fobie, pentru ca acest cuvant i-ar oferi o intensitate pe care nu consider ca o are. Nu imi este atat de groaza de ei, incat sa nu ii pot privi printr-un geam atunci cand merg la gradina zoologica, insa nu imi face deloc placere sa ma lovesc de ei in curte sau in casa.
Frica este o senzatie naturala si eu consider ca recunoasterea si prevenirea ei sunt cele mai bune solutii impotriva ei. Nu trebuie sa ne fie rusine sa ne recunoasteam fricile in fata altor persoane, ci eu prefer sa tratez aceasta senzatie la fel ca pe cele de foame, somn sau sete, iar cu acestea nu ne rusinam.
Eu consider frica in sine un mecanism de supravietuire, care apare atunci cand ne simtim amenintati de ceva. De asemenea, se poate interpreta si constructiv, avand in vedere ca frica de paianjeni ma constrange sa imi pastrez camera mereu curata. 😊

Voi ce temeri aveti si cum le combateti? Follow on Bloglovin
13. Întîlnire cu Dan Pavel la Cărtureşti Verona - Apr 5, 2019 7:54:00 AM
Follow on Bloglovin

Întîlnire cu Dan Pavel la Cărtureşti VeronaLuni, 8 aprilie, ora 18:30, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului Războaiele neterminate din era Facebook, de Dan Pavel, recent apărut în colecţia „Opus. Ştiinţe politice” a Editurii Polirom.Vor vorbi, alături de autor:
Ana Blandiana
Stelian Tănase
Va modera: George OnofreiDupă prăbușirea regimurilor comuniste de tip sovietic, lumea a fost dramatic influențată de SUA, noua supraputere, iar sistemul internațional a intrat în epoca unipolarității. Vechii jucători, regrupați, duc o altfel de politică expansionistă, cu arme noi, conectate la o eră digitală ofertantă. Volumul analizează tocmai acele procese, clivaje și conflicte care au dus la războaie culturale, civile, religioase sau armate. Războaiele prezentului sînt nonideologice sau de tip fundamentalist, economic, (pseudo) izolaționist și nu se vor mai încheia cu împărțiri teritoriale sau tratate de pace. Miza viitorului nu va mai fi legată de cea mai puternică economie sau de cel mai mare buget militar, ci de cine va reuși să-și impună pe plan internațional regulile și valorile, de principiul autodeterminării statelor, întemeiat pe liberul schimb, pe democrație și pe controlul armamentului. Bazîndu-se pe lecțiile trecutului, temele discutate aici sînt necesare unei bune înțelegeri a lumii actuale, oferind totodată o pregătire pentru șocurile și surprizele viitorului.

Dan Pavel, filosof, scriitor, ziarist, consultant politic, membru al Uniunii Scriitorilor, fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Revoluţionarilor Fără Privilegii. Profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti. La Editura Polirom a mai publicat: Cine, ce şi de ce? Interviuri despre politică şi alte tabuuri(1998), Leviathanul bizantin (1998), „Nu putem reuşi decît împreună” (2003, în colaborare cu Iulia Huiu), Democraţia bine temperată (2010), Grajdurile lui Augias. Rituri de purificare în posttotalitarism(2017).

14. Conferinţă Andrei Oişteanu la Teatrul Naţional din Bucureşti: „Evreii din România în context european: asemănări şi deosebiri” - Apr 3, 2019 6:40:00 AM
Follow on BloglovinDuminică, 7 aprilie, ora 11,00, în Sala Mică a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, va avea loc conferinţa „Evreii din Romănia în context european: asemănări şi deosebiri”, susţinută de Andrei Oişteanu, bine-cunoscutul istoric al religiilor şi mentalităţilor. Conferinţa va fi moderată de actorul Ion Caramitru, directorul TNB. fiind urmată de o sesiune de autografe. Apărute la Editura Polirom, în Seria de autor „Andrei Oişteanu”, volumele vor putea fi achiziţionate la eveniment.
„Istoria evreilor din România – susţine autorul – este mai puţin cunoscută în lume. Alte comunităţi evreieşti din Europa centrală şi răsăriteană (Rusia, Polonia şi chiar Ungaria) au fost mai vocale şi mai vizibile. Încerc să dau culoare acestei pete, dacă nu chiar albe, măcar gri. Mai ales că a fost o comunitate numeroasă şi importantă. În 1939, evreii din România Mare numărau circa 800.000 de suflete, fiind a treia comunitate din Europa şi a patra din lume, după Polonia, Uniunea Sovietică şi SUA. O comunitate cvasi-eterogenă, dar totuşi unitară, cu un aport deosebit la istoria economică, socială şi culturală a României. Cam o treime dintre ei au pierit în Holocaust, ceilalţi au fugit din calea comunismului. Evenimentul fundamental care a marcat diferenţa dintre evreii din România şi cei din Europa a fost neacordarea cetăţeniei evreilor-români odată cu adoptarea Constituţiei «liberale» din 1866. România a ratat sincronizarea cu Europa, un fapt cu consecinţe socio-politico-culturale majore: apariţia antisemitismului economic (pe lîngă cel rasial şi religios); întărirea instituţiilor comunitare proprii; apariţia avant la lettre a mişcării sioniste în spaţiul românesc etc. Evreii din România sunt altfel pentru că (şi în măsura în care) România este altfel.”
Andrei Oişteanu este cercetător, membru în Consiliul Ştiinţific al Institutului de Istorie a Religiilor (Academia Română), profesor asociat la Facultatea de Litere (Universitatea din Bucureşti). Cărţi publicate: Grădina de dincolo. Zoosophia (1980, 2012); Motive şi semnificaţii mito-simbolice în cultura tradiţională românească(1989); Cutia cu batrâni (roman) (1995, 2005, 2012); Mythos & Logos (1997, 1998); Cosmos vs Chaos: Myth and Magic in Romanian Traditional Culture (1999); Imaginea evreului în cultura română (2001, 2004, 2012) (Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania – Asociaţia Bucureşti); Das Bild des Juden in der rumanischen Volkskultur (Konstanz, 2002); Ordine şi Haos. Mit şi magie în cultura tradiţională românească (2004, 2013); Religie, politică şi mit. Texte despre Mircea Eliade şi Ioan Petru Culianu (2007, 2014); Il diluvio, il drago e il labirinto: Studi di magia e mitologia europea comparata (Verona, 2008); Inventing the Jew: Antisemitic Stereotypes in Romanian and Other Central-East European Cultures (University of Nebraska Press, 2009) (Premiul „A.D. Xenopol” al Academiei Române; Premiul B’nai B’rith Europe); Konstruktionen des Judenbildes (Berlin, 2010); Narcotice în cultura română (2010, 2011, 2014) (Premiul special al Uniunii Scriitorilor din România); Les Images du Juif: Cliches antisemites dans la culture roumaine (Paris, 2013); Rauschgift in der rumanischen Kultur(Berlin, 2013); Sexualitate şi societate: Istorie, religie şi literatură(2016, 2018) (Premiul “Scriitorii anului 2016); L'immagine dell'ebreo: Stereotipi antisemiti nella cultura romena e dell'Europa centro-orientale (Livorno, 2018).Andrei Oişteanu a fost distins cu Ordinul Naţional Steaua României de Preşedintele României (2006) şi cu Ordine della Stella della Solidarietà Italiana de preşedintele Italiei (2005).
15. Sebastian Lăzăroiu despre Zilele lui MM la Bucureşti - Apr 1, 2019 11:25:00 AM
Follow on Bloglovin

Miercuri, 3 aprilie, ora 18:30, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului Zilele lui MMde Sebastian Lăzăroiu, recent apărut în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom.Vor vorbi, alături de autor:
Oana MoraruTudorel UrianVa modera: George Onofrei
Jane, soția lui Marlon Mont, un fost corector de scenarii de film, a fost diagnosticată cu Alzheimer la doar 45 de ani. Din acest moment, Marlon renunță la slujbă și se dedică aproape în totalitate îngrijirii ei, neștiind ce imensă provocare îl așteaptă. Primește sprijin financiar de la sora acesteia, Miriam, o femeie bogată și mereu suspicioasă, iar Rachel, asistentă, îl ajută în chestiunile mai delicate, dar și la supravegherea bolnavei. Ca să-și mai răscumpere din păcate (și sînt destule, unele mai grave decît altele), Marlon se deghizează și cerșește (la început o dată, apoi de două ori pe săptămînă), iar banii pe care-i strînge îi trimite unei asociații pentru copii orfani. În același timp, vrînd să-și facă viața un pic mai suportabilă, are și o amantă, o femeie mult mai tînără decît el, căsătorită la rîndul ei, cu care se vede în fiecare miercuri. Urmărind toate fețele vieții protagonistului, Zilele lui MM reprezintă o cronică detaliată a deteriorării lui Jane și a modului în care cei doi soți încearcă să facă față situației, fiecare în felul lui.Sebastian Lăzăroiu s-a născut la 20 martie 1970, în Comănești, județul Bacău. Este de profesie sociolog, autor de studii naționale și internaționale de sociologie și antropologie, publicate în reviste și cărți de specialitate. În plus, a scris articole pe teme de analiză politică pentru diverse periodice din România. De același autor, la Editura Polirom au mai apărut romanele Balena Albastră (2017) și Omatidii. Șarada unui hacker (2018).
16. Evenimente Polirom la Bookfest Timișoara, ediția 2019 - Apr 1, 2019 11:23:00 AM
Follow on Bloglovin
Evenimente Polirom la Bookfest Timișoara, ediția 2019În perioada 4-7 aprilie 2019, Editura Polirom participă la cea de-a VIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Timișoara, cu peste 600 de titluri, toate aflate la reducere (25%). Cristian Tudor Popescu, Dan Pavel și Sebastian Lăzăroiu își vor lansa cele mai recente volume intrate în portofoliul Polirom, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT).Programul de evenimente al Editurii Polirom la Bookfest Timișoara, 2019, mai jos.
Sîmbătă, 6 aprilieora 13.00: Sebastian Lăzăroiu ,  Zilele lui MMLansare de carte & Ședință de autografePrezintă, alături de autor: Daniela Rațiu, Marcel Tolcea
Zilele lui MM, de Sebastian Lăzăroiu, o poveste de viaţă cutremurătoare, cu personaje puternic încercate de un destin necruţător. O cronică detaliată e deteriorării omului, a unei boli care schimbă viaţa unei familii. Mai multe detalii, aici.
ora 14.30: Cristian Tudor Popescu, Vremea Mînzului SecLansare de carte & Ședință de autografePrezintă, alături de autor: Marcel Tolcea, Robert Șerban
„Vremea Mînzului Secexcelează printr-o scriitură nervoasă, densă, dublată de o excepțională capacitate de a propune imagini memorabile. Nu întîmplător cîteva dintre secvențele romanului se intitulează «Din imaginariu»: acolo primează oniricul, moartea se insinuează amenințător, viziunea devine terifiantă.” (Alexandru Călinescu). Mai multe detalii, aici.
Duminică, 7 aprilieora 15.00: Dan Pavel, Războaiele neterminate din era FacebookLansare de carte & Ședință de autografePrezintă, alături de autor: Marcel Tolcea, Silviu Rogobete
Volumul analizează acele procese, clivaje și conflicte care au dus la războaie culturale, civile, religioase sau armate. Bazîndu-se pe lecțiile trecutului, temele discutate aici sînt necesare unei bune înțelegeri a lumii actuale, oferind totodată o pregătire pentru șocurile și surprizele viitorului. Mai multe detalii, aici.

17. Toți #Dragonii De Bibliotecă sunt așteptați la a opta ediție Final Frontier – singurul târg de carte SF&Fantasy - Mar 31, 2019 11:51:00 AM
Follow on Bloglovin

Toți #Dragonii De Bibliotecă sunt așteptați la a opta ediție Final Frontier – singurul târg de carte SF&FantasyDacă biblioteca ta este plină de povești care se petrec în spațiu, lupte intergalactice, personaje cu puteri supranaturale, animale fantastice, tărâmuri nevăzute și supereroi, atunci te numeri printre #Dragonii De Bibliotecă și nu poți lipsi la a opta ediție a singurului târg de carte creat exact pentru tine: Final Frontier!Te așteptămîn week-end-ul 13-14 aprilie, printer dragoni și extratereștri, la Universitatea CreștinăDimitrie Cantemir (Splaiul Unirii nr. 176) între orele 11:00 și 19:00, la Final Frontier #8 – singurul târg de carte SF&Fantasy. Intrarea este liberă!Ca întotdeauna, vei găsi la târg cele mai noi cărți SF&Fantasy, dar și colecțiile clasice, totul la prețuri speciale, de la cele mai importante edituri de gen: Nemira, Paladin, Crux Publishing, Tritonic, Millennium Books, Crime Scene Press, Herg Benet, Pavcon, Quantum Books și mulțialții.Nu rata întâlnirea cu autorii tăi preferați la numeroasele lansări de carte pregătite pentru tine, discuții și paneluri, dar și sesiuni de Q&A, aprobate de dragonii înțelepți.Invitatul special al acestei ediții este scriitoarea Ana Maria Negrilă, un nume al SF-ului românesc care îți va dezvălui secretele unei autoare de succes.Lumile fantastice se extend și dincolo de cărți, așa că îți poți planifica un întreg week-end la #FF8: Treci pe la standul partenerilor noștri Mercusys și poți pleca acasă încărcat de premii! Intră în competiția de Hearth Stone 1 vs. 1 și câștigă dispositive Mercusys, iar adrenalina acumulată o poți folosi în zona dedicată jocului Jenga. Și nu rata primul router Gigabit al companiei, Mercusys AC12G, expus în premieră pentru publicul din România.Apoi vino să experimentezi realitatea virtual pusă la dispoziție de cei de la Gateway VR Studio prinJocuri Virtual Reality, dar și boardgames tematice de la Pionul.ro pe care le poți încerca împreună cu prietenii.Alege obiecte pe care și-a pus amprenta pasiunea pentru SF&Fantasy, gândite special de Noctis Art și WizArt Room, creatorii noștri de fan-art. Sau amulet printate 3D de la ResearchX. Nu o să poți ignora nici stickerele haioasede la Crazy Stickers. Toate acestea fac parte din trusa oricărui #Dragon De Bibliotecă feroce!Poți să începi să îți pregătești costumul deja, pentru că anul acesta te provocăm la un nou concurs de cosplay! Și nu doar atât: îți pregătim ateliere cu profesioniști în care poți învăța mai multe despre crearea propriului tău personaj pentru cosplay.Stai cu ochii pe Final Frontier.ro și nu uita de Evenimentul creat pe Facebook  pentru discuții și noutăți marca #FF8Când: 13-14 aprilieUnde: Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir (Splaiul Unirii nr. 176)Program: 11:00 – 19:00Eveniment marca Bookblog.ro  Evenimentrealizat cu sprijinul: Universitatea Creștină Dimitrie CantemirPartener: MercusysParteneri Media: RFI România,Radio România Cultural, Blitz TV, Cațavencii, Times New Roman, Descoperă.ro, România Liberă, Revista Comics, Iqads,Smark, Zile și Nopți, Jurnalul unei cititoare, Gazeta SF, Helion.

18. Rezultatele Concursului de Debut al Editurii Polirom 2019 - Mar 19, 2019 1:59:00 PM
Follow on Bloglovin


Rezultatele Concursului de Debut al Editurii Polirom 2019La Concursul de Debut al Editurii Polirom, ediţia 2019, au participat 310 manuscrise la următoarele secţiuni: PROZĂ – 127 de manuscrise, POEZIE – 183 de manuscrise.Premiul de Debut la secţiunea POEZIE nu s-a acordat.Premiul de Debut la secţiunea PROZĂ a revenit volumului de proză scurtă Papa Nicolau și alte povestiri foarte, foarte scurte de Roxana Dumitrache.
Roxana Dumitrache s-a născut la Bucureşti pe 15 aprilie 1987. A absolvit London School of Economics and Political Science și Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA. A coordonat cercetări de teren dedicate dimensiunii de gen în clivajele religioase și modului în care segregarea socială se reflectă în arhitectură urbană din Albania și Kosovo. În cadrul Comisiei Europene a coordonat activitatea de cercetare pentru două dintre viitoarele politici și directive pentru statele membre, punînd accentul pe egalitatea de șanse și nediscriminare. Scrie constant pe teme legate de egalitatea de gen, discriminare, educație și segregarea de gen, violență împotriva femeilor.Papa Nicolau și alte povestiri foarte, foarte scurte este o culegere de istorii insolite, care caută răspunsuri la marile întrebări suscitate de provocările destinului şi de condiția alienantă a femeii într-un cod cultural creat de bărbați. Privit dinspre coerența lui tematică, volumul poate fi asimilat unui foarte lucid repertoar literar de contemporary women's issues.Aflată la capătul opus al prozei feminine „senzitive”, dedicate poveștilor apăsat-autobiografice, acestă carte, genuină şi tandră, dar totodată matură şi lucidă, semnalează o conștiință artistică emergentă, cu intuiția precisă și de bun augur a brevității.„Am lucrat la Papa Nicolau și alte foarte, foarte scurte povestiri într-un ritm galopant, așteptîndu-mă în orice moment ca textul să-mi trîntească ușa în nas. Nu știu dacă, dintr-un soi de preștiință maternă (în cel mai propriu sens al cuvîntului), m-am raportat emoțional la aceste mici proze ca la niște copii nenăscuți. Ori poate e forma mea de pietate față de literatură și o hipertimiditate în scris care m-au urmărit tot timpul. Mi se părea că nu e echitabil față de literatură ca eu să fac vreodată pasul dinspre politologie și studii de gen înspre ceva de tip „Papa Nicolau”. E prima dată cînd, după cîteva texte scurte incluse în antologii și un e-book pierdut definitiv în cyberspace, am găsit suficientă putere de a mă ierta că nu voi fi o mare voce a literaturii, dar că am libertatea de a fi o voce liliputană. E și asta ceva, probabil.Papa Nicolau nu e despre cancer, deși s-ar putea crede că am dezvoltat o monomanie literară legată de el. Nu cred că e nimic glorios în a literaturiza boala, mai ales cînd ești în poziția confortabilă de a scrie despre, și atît. Povestirile sînt despre fragilitate în toate formele ei, despre nesiguranțele femeilor tinere, ale mamelor, ale fiicelor care își pierd mamele, despre spaimele apatrizilor sau ale dezrădăcinaților, despre micile sau marile suferințe care populează birourile sticloase ale corporațiilor. Cu toate astea, vreau să cred că Papa Nicolau…, în ciuda numelui, poate fi o lectură tonică.”

19. „Jocuri de jucat primăvara” de Mirela Retegan - Mar 11, 2019 3:44:00 PM
Follow on Bloglovin


 Cea mai nouă carte a Mirelei Retegan, „Jocuri de jucat primăvara”–ghidul perfect pentru superpărinți

Mirela Retegan și Curtea Veche Publishing sunt cei mai jucăuși vestitori ai primăverii. „Antrenoarea parinților”, Mirela Retegan, vă invită să descoperiți„Jocuri de jucat primăvara”! Cea de-a doua carte pentru copiidin seria Mirelei pentru superpărinți și supercopii vă invită să vă conectați la nevoile celor mici și să petreceți timp cu ei prin intermediul unor jocuri culese și inventate de autoare împreună cu fiica sa, Maya.
„Antrenorul părinților”,fondatoarea Găștii Zurli, Mirela Retegan, continuă seria începută de „Jocuri de jucattoamna” cu o carte care își propune să îi apropie și mai mult pe părinți de copii lor! „Jocuri de jucat primăvara”, publicată de Curtea Veche Publishing, este al doileaghid dintr-o serie care deja face mai ușoară „meseria” oricărui părinte. Mirela Retegan vă propune o colecție de jocuri de jucat în familie, jocuri prin care părinții se conectează mai ușor cu copiii lor. Carteaeste o colecție de jocuri și activități pe care Mirela Retegan le-a inventat, le-a descoperit sau le-a adaptat din multitudinea celor care au pus bazele relației cu propriul copil.
În „Jocuri de jucat primăvara”veți regăsi o serie unică de activități care vă vor apropia de copilul vostru fie că sunteți în sufragerie, la medic sau în mașină!
În casă, stabiliți un traseu pe care îl veți parcurge pe rând. Puteți stabili mai multe probe. Spre exemplu:
Proba 1: mergeți pe traseu și reveniți cu spateleProba 2: mergeți pe traseu legați la ochi. La întoarcere, mergeți cu spatele.
După ce vă specializați, treceți la o variantă mai grea (în sensul că presupune mai multă atenție): mergeți din sufragerie în bucătărie, bateți cu palma în masă, treceți prin dormitor și strigați „Salut!”, apoi vă uitați în oglinda de la baie și vă întoarceți în sufragerie. Pare ușor? Încercați!
Mirela Retegan este o voce puternică a generației sale. Își recunoaște imperfecțiunile și povestește cu umor și sinceritate maximă despre cum i s-a schimbat viața când Maya, fata ei, a devenit adolescentă. Experiența, optimismul, relaxarea și inteligența emoțională au transformat-o pe Mirela Retegan într-un lider în materie de educație non formală. Ea răspunde firesc întrebărilor pe care și le pun părinții adolescenților de azi și vorbește onest despre perioada atât de complicată în relația copil-părinte.  La Curtea Veche Publishing, este autoarea volumelor„Astăzi este despre astăzi”,„Fii de partea mea” și „Jocuri de jucat toamna”.
Cartea „Jocuri de jucat primăvara”este disponibila pe site-ulwww.curteaveche.roși în librăriile din toată țara la prețul de 34 de lei.

20. Primavara literara ART - Mar 6, 2019 9:31:00 AM
Oficial, este primăvară, iar cititorii își pot abandona hainele groase în dulapuri pentru a face loc sacoșelor din pânză sau rucsacilor încărcați cu cărți. O căciulă cu urechi în minus, un volumaș de proză scurtă în plus. Și tot așa, până când reușim să ne ajustăm ținuta la temperaturile îndrăznețe de afară, fără a mai face compromisurile la care ne obligă vremea rece.Grupul Editorial ART anunță multe noutăți pentru primăvara aceasta, titluri deja apărute și aflate în drum spre cititori sau cărți pregătite de tipar și numai bune de citit la firul ierbii.
Cu mare bucurie vă prezentăm o serie foarte dragă nouă: cărți ilustrate scrise de autori români – Alex Moldovan, Raluca Poenaru și Lavinia Braniște – pentru copii sub 7 ani, publicate de editura Vlad și Cartea cu Genius. La editura Arthur, cele mai multe dintre colecții se îmbogățesc cu titluri noi, iar în colecția Arthur retro se adaugă texte clasice de George Topîrceanu și Elena Farago.
Literatura pentru adolescenți este pe val primăvara aceasta, cu multe noutăți Youngart care vor ajunge direct în TBR-ul tinerilor cititori, iar imprintul Grafic lansează două serii de bandă desenată care au făcut istorie. La editura ART continuă seriile de autor cu noi volume semnate William Faulkner, Margaret Atwood, Roald Dahl, Kurt Vonnegut, dar vă anunțăm și apariția excepțională a unei ediții aniversare ilustrate a clasicului Frankenstein de Mary Shelley.
• Băiețelul care se putea mușca de nas, Alex Moldovan, ilustrații de Irina Georgescu (categorie de vârstă 4 ani +)Fanii Paladin nu vor fi dezamăgiți. În această primăvară, foarte multe dintre serii își vor afla continuarea, fie că vorbim de autori SF (Isaac Asimov, Larry Niven, Richard Morgan, Brian Aldiss) sau Fantasy (Gene Wolfe). Toate detaliile despre noile apariții și campaniile de precomenzi, cu 20% reducere, le găsiți pe site-urile Grupului Editorial ART. Lecturi frumoase și zile cu mult soare vă dorim!
NOUTĂȚILE GRUPULUI EDITORIAL ART - EDITURA VLAD ȘI CARTEA CU GENIUS // cărți ilustrate (0-7 ani) • Plufii, Raluca Poenaru, ilustrații de Diana Barbu (categorie de vârstă 4 ani+) • Anatol și Gregor la aeroport, Lavinia Braniște, ilustrații Oana Ispir (categorie de vârstă 4 ani+) • O istorie secretă a Țării Vampirilor #1. Cartea Pricoliciului, Adina Popescu, ilustraţii de Amalia Dulhan• Cei trei purcei, David Wiesner, traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu (categorie de vârstă 2 ani+) • Înăuntru-afarei tale. Totul despre corpul uman, Tish Rabe, Ilustrații de Aristides Ruiz, traducere de Florin Bican (categorie de vârstă 4 ani +)
EDITURA ARTHUR // literatură pentru copii• Însemnările unei puștoaice 12. Povestirile unei catastrofe amoroase NU CHIAR atât de secrete, Rachel Renée Russell, traducere din limba engleză de Irina Ornea • Jurnalul unui puști 13. Dezghețul, Jeff Kinney, traducere din limba engleză de Ioana Vâlcu • Micul Prinț, Antoine de Saint-Exupéry, cu ilustrații de Dan Ungureanu, traducere din limba franceză de Ioana Pârvulescu • Strada Zambila, Fanny Chartres, traducere din franceză de Ana Antonescu, colecția Smart Blue • Căței bogați, căței săraci, Lydia Ugolini, ilustrații de Mircea Pop, traducere din limba italiană de Adriana Lăzărescu• Minți geniale, Gordon Korman, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, colecția Red Adventure • Noaptea despărțirii, Jennifer A. Nielsen, traducere din engleză de Alexandru Macovei, colecția Violet History • Școala pentru Bine și Rău, Soman Chainani, ilustrații de Iacopo Bruno, traducere din engleză de Ioana Vîlcu, colecția Orange Fantasy • Departe de Chicago, Richard Peck, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, colecția Red Adventure • Scârții, Tom Fletcher, ilustrații de Shane Devries, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, colecția Red Adventure • Orașul Ember. Prima carte a Focului Stins, Jeanne DuPrau, traducere din limba engleză de Dan Sociu, colecția Red Adventure
ARTHUR RETRO• Rapsodii de toamnă, de George Topîrceanu, ilustrații de Ethel Lucaci Băiaş • Cățelușul schiop, de Elena Farago, ilustrații de Ethel Lucaci Băiaș• Un cuvânt din șapte litere, Kim Slater, traducere din limba engleză de Mădălina Ivoniciu (categorie de vârstă 12 ani+)• Bertoldo și Bertoldino. Poveste populară italiană, repovestire de Adriana Lăzărescu, ilustrații de Silviu Băiaș • Baronul Münchhausen, Gottfried August Bürger, ilustrații de Eugen Taru, traducere de Ion Marin Sadoveanu EDITURA YOUNGART // literatură pentru adolescenți • Mormintele din Atuan, Ursula K. Le Guin, traducere din limba engleză de Maria Ioniță (categorie de vârstă 14 ani+) • Cum să te porți într-o familie mare, Camille Bordas, traducere din limba engleză de Ioana Filat (categorie de vârstă 16 ani+) • Fetele din castel, Dodie Smith, traducere din limba engleză și note de Laura Ciobanu, colecția Young retro (categorie de vârstă 14 ani+) • În Brooklyn crește un copac, Betty Smith, traducere din limba engleză și note de Alexandra Columban, colecția Young retro (categorie de vârstă 12 ani+)
EDITURA ART // ficțiune, teorie literară, literatură clasică• Micul dejun al campionilor, Kurt Vonnegut, traducere din limba engleză și note de Carmen Paţac, cu desenele autorului, serie de autor Kurt Vonnegut• Frankenstein, Mary Shelley, Ediție aniversară cu ilustrații de David Plunkert, traducere din limba engleză de Adriana Călinescu, colecția Clasici ilustrați • Cântecul lui Solomon, Toni Morrison, cu un cuvânt-înainte al autoarei, traducere din limba engleză şi note de Irina Negrea, colecția Cărți cult • Sistemul periodic, Primo Levi, traducere din limba italiană de Vlad Russo, colecția Cărți cult • Emigranții, W.G. Sebald, traducere din limba germană de Alexandru Al. Șahighian, colecția Desenul din covor • Martor mi-e Dumnezeu, Makis Tsitas, traducere din limba greacă și note de Claudiu Sfirschi-Lăudat, colecția Desenul din covor • Absalom, Absalom, William Faulkner, traducere din limba engleză de Mircea Ivănescu, serie de autor William Faulkner • Inima cedează ultima, Margaret Atwood, traducere din limba engleză de Irina Negrea, serie de autor Margaret Atwood • Mama Noapte, Kurt Vonnegut, traducere din limba engleză de Rodica Mihăilă, Serie de autor Kurt Vonnegut • Trădătoarea Baru Cormoran, Seth Dickinson, traducere din engleză de Loredana Frățilă-Cristescu, colecția Fantasy• Țoc, țoc, Roald Dahl, traducere din limba engleză de Roxana Tocilescu, serie de autor Roald Dahl (categorie de vârstă: 16 ani+) • Mici momente de iubire, Catana Comics, traducere din limba engleză de Ioana Tudor • Z, orașul pierdut. Povestea amazoniană a unei obsesii fatale, David Grann, traducere din limba engleză de Ioana Miruna Voiculescu, colecția Sapiens
EDITURA GRAFIC // romane grafice și bandă desenată• Integrala PEANUTS. Volumul 1, 1950-1952, Charles M. Schulz, traducere din limba engleză de Alina-Nicoleta Ioan, introducere de Garrison Keillor • Bone. Fuga din Boneville, Jeff Smith, traducere din limba engleză de Ioana Tudose, colecția miniGrafic • Marele Nate. Un puști genial, Lincoln Peirce, traducere din limba engleză de Teodora Terciu, colecția miniGrafic EDITURA PALADIN // cărți SF, fantasy, crime & noir • Cuvinte despre Lumină (#1). Câmpiile Sfărâmate, Brandon Sanderson, traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea, colecția Fantasy Masters • Inginerii Lumii Inelare, Larry Niven, traducere din limba engleză de Mihai Bădescu, colecția Science Fiction 
• Roboții din Lumea Zorilor, Isaac Asimov, traducere din limba engleză de Alexandra Fusoi, colecția Science Fiction • Giganții adormiți, Sylvain Neuvel, traducere din limba engleză de Alexandra Fusoi, colecția Science Fiction • Portalul îngerilor, Richard Morgan, traducere din limba engleză de Petru Iamandi, colecția Science Fiction • Helliconia. Vara, Brian Aldiss, traducere din limba engleză de Ștefan și Cristina Ghidoveanu, colecția Science Fiction • Nouă prinți din Amber, Roger Zelazny, traducere din limba engleză de Bogdan Perdivară, colecția Fantasy • Vrăjitorul, Gene Wolfe, traducere din limba engleză de Dan Doboș, colecția Fantasy • Ultima zăpadă, Allen Eskens, traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea, colecția Crime Masters • Black out, John Lawton, traducere din limba engleză de Iulia Dromereschi, colecția Noir Masters


Follow on Bloglovin
21. Recenzie! Palatul de hartie de Erin Watt - Dec 7, 2018 9:31:00 AM

Ella Harper a ținut piept tuturor greutăților pe care viața i le-a scos în cale. E puternică, perseverentă și dornică să facă tot ce-i stă în putință ca să-i apere pe cei pe care îi iubește. Însă provocarea de a-și cunoaște tatăl de mult dispărut și de a-l salva pe iubitul ei, a cărui viață este în pericol, s-ar putea să fie prea mult pentru Ella. 
Reed Royal e un adolescent impulsiv, care își face deseori dreptate cu pumnii. Însă înclinația de a rezolva toate problemele prin violență se întoarce în cele din urmă împotriva lui – este acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Dacă vrea să se salveze nu doar pe el, ci și pe iubita lui, va trebui să-și depășească trecutul chinuit și reputația pătată. 
Nimeni nu crede că Ella poate supraviețui în familia Royal. Și toată lumea e sigură că Reed îi va distruge pe toți. 
Și poate că așa va fi…
"Palatul de hârtie este al treilea capitol din captivanta poveste a familiei Royal. Cititorii vor fi încântați. Abia aștept următoarea carte a lui Erin Watt." - Samantha Towle, autoare de bestselleruri New York Times
"Mărire, decădere și răzbunare. Povestea familiei Royal e o călătorie pasionantă, care te va ține cu sufletul la gură." - S. L. Jennings, autoarea romanelor Dublă atracție și Pervertirea (ambele apărute la Editura Trei)
"Scrisul lui Erin Watt dă dependență. Dacă încă nu te-ai lăsat fascinată de familia Royal, ce mai aștepți?" - Meghan March, autoare de bestselleruri USA Today
Erin Watt este pseudonimul cu care semnează două autoare de succes unite de o pasiune comună: aceea pentru cărțile bune și dependența de scris. De asemenea, pun mare preț pe creativitate și imaginație. Ce iubesc cel mai mult (în afară de familie și animăluțele lor de companie, desigur)? Să vină cu tot felul de idei amuzante și uneori trăsnite. 
De ce se tem cel mai tare? Să nu se despartă. 
La Editura Trei au apărut primele două volume ale seriei, Prințesa de hârtie (bestseller New York Times și finalist Goodreads Choice 2016) și Prințul de hârtie.
Parerea mea:
Palatul de hârtie a fost, pentru mine, una dintre cele mai așteptate traduceri ale acestui an. Am fost extrem de încântată când am pus prima dată mâna pe această carte, dar am inspirat adânc de câteva ori și am ales să aștept ceva ore înainte să o deschid. Trebuia să mă pregătesc emoțional după finalul ultimelor două volume. 
Cred ca a fost o decizie înțeleaptă, însă Palatul de hârtie nu are un început în forță, abia după câteva capitole se întâmplă ceva interesant. 
Trebui să mărturiesc că a trecut o săptămână din momentul în care am terminat de citit Palatul de hârtie și momentul în care am început să scriu această recenzie. Este pentru prima dată când las atât de mult timp să treacă de la terminarea unei cărți. Dar de data aceasta am decis că am nevoie de timp pentru a mă distanța emoțional de poveste. Este o serie nebună, care te prinde de la început, iar trei cărți sunt poate prea multe sau prea puține pentru a o reda. 
Am avut așteptări mari de la Palatul de hârtie, mi-a fost greu să nu le am când am adorat Prințesa de hârtie și Prințul de hârtie, iar finalul celui de-al doilea volum m-a lăsat cu gura căscată. Dar partea proastă cu așteptările este că, de cele mai multe ori, te duc la dezamăgire, deoarece continuarea din mintea ta nu este aceeași cu cea creată de autoare. 

Acum, o să încep cu ceva ce am descoperit în acest volum: personajele enervante. Oare Reed întotdeauna a fost așa? Ella parcă era mai puternică și nu trebuia să devină victimă într-o clipită. Și Gideon este mai măgar ca niciodată; când faci tâmpeni există consecințe, nu poți să dai vina pe alții pentru greșelile tale. Este un adevărat prințișor răsfățat. 
Dar sunt mândră de Easton, care, în cele din urmă, a crescut și simt că mai are foarte puțin până va deveni un bărbat pe care te poți baza.Callum a devenit unul din personajele mele preferate, un lucru la care nu mă așteptam. Nu mai este bărbatul firav și multe lucruri încep să capete sens. 
Relația lui Dinah cu Steve merită ceva mai multă atenție, nu am putut scăpa de sentimentul că lipsește ceva, iar cartea nu a reușit să umple acel gol. După doar câteva capitole, finalul a devenit previzibil, și de această dată nu o spun ca pe un reporoș, pentru că Erin Watt știe cum să construiască intriga până la ultima pagină și găsește mereu lucruri care să te surprindă pe parcurs. Am trăit cartea, nu am citit-o. A fost o experiență extraordinară pe care nu am cum să o regret. 
Abia aștept traducerea următorului volum, nu sunt încă pregătită să îmi iau la revedere de la familia Royal. Este una dintre acele serii care dă dependență și fiecare volum nou este doza care te ține pe linia de plutire, dar, în același timp, îți face inima să bată periculos de repede. O recomand cu drag. 
Lectură plăcută!Follow on Bloglovin


22. Casa Editorială ART la Gaudeamus 2018 - Nov 8, 2018 1:45:00 PM

Editurile Vlad și Cartea cu Genius, Arthur, Youngart, Grafic, ART și Paladin, parte a Grupului Editorial ART, vă invităla ediţia cu numărul 25 a TârguluiInternaţionalde Carte Gaudeamuscarevaavea loc înperioada14 – 18 noiembrie 2018, înPavilionul Central al Romexpo. Peste 1100 de titluri, dintre care mai bine de 80 de noutăți, sunt pregătite să-și întâlnească cititorii de toate vârstele.
Declarată ani de-a rândulceamairâvnită carte a târgului, seria Harry Potterajungeanulacesta la finalprinpublicareacelui de-al șapteleavolum:Harry Potter șiTalismaneleMorții. Evenimentul editorial vaprilejui o serieactivitățitematice la care fanii sunt așteptațisăparticipe.
În acelașitimp, alteseriipopularecontinuă cu lansareaunornoi volume (O serie de evenimentenefericite#4, Lemony Snicket, EroiiOlimpului #2, Rick Riordan) șisunt lansatemaimulteseriiinternaționale de succes (CarteaPrafului #1, Philip Pullman, Cutremurul Mondial #1, Scarlett Thomas).
Arthur retrose îmbogățește cu cincinoititluri, spredeliciulcopiilor, darmai ales al părințilornostalgici, iarscriitoriiromânipentrucopii sunt publicațiînnoiedițiiatractivesauantologii.
Totodată, lunanoiembriemarcheazăîmplinirea a zece ani de cândEditura Arthur a începutsă le aducătinerilorcititoriromânicelemaibunecărți din literaturalumii. Din 2008, sigla Arthur a apărut pe copertele a pesteșasesute de cărți: cărțiamuzante, cărțidespreaventuri, despremomenteimportante ale istoriei, desprelumiimaginareșidesprelumea din noi. Dacăprimiiautoripublicați au fostdintreceiclasici - Mark Twain, Lewis Carroll, Michael Ende, Roald Dahl, Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, A.A. Milne, Tove Jansson, Maurice Sendak, Dr. Seuss, treptat, au fosttradușișiceimaicunoscuțiautori din zilelenoastre, precum: J.K. Rowling, Neil Gaiman, Jeff Kinney, Cornelia Funke, Rick Riordan, Michelle Cuevas, Katherine Applegateșimulți, mulțialții. În acelașitimp, Editura Arthur acordă o importanțădeosebităpublicării de literature autohtonă. Trofeul Arthur, colecțiaCărțilemele, concursulșitabăra de creațiepentrucopii“Locuieșteînpoveste!”șirevista “OrdinulPovestitorilor” sunt proiectelespecialeprin care editurasusținenoilegenerații de scriitorișiilustratoriromâni.
Pe toatăperioadatârgului de carte Gaudeamus, ceimaimicidintrecititori sunt așteptați la standulediturii Arthur cu ateliere, evenimente, cadouri, întâlniri cu personajelelorpreferateșimultesurprize.
Cititoriiadolescenți, și nu numai, vorgăsilecturidintrecelemai diverse înlista cu noutățileEdituriiYoungart: de la povești de viațăcutremurătoare (Vândută la 13 ani, Patricia McCormick), la magiece-țitaierăsuflarea (Ursulșiprivighetoarea, Katherine Arden) sauscenariiabsurdeșidistopice (Toatedrepturilerezervate, Gregory Scott Katsoullis).
Editura ART continuăproiectulClasiciilustrațiprinpublicareaceluimaicelebru roman cu vampiri–Dracula, deBram Stoker–, cu peste 50 de ilustrații color de Fernando Vicente. CititoriiCărților cultvordescoperi cu bucurieînaceastăcolecție una dintrecelemaiimportantecărțiscrisevreodatădesprerezistențagermanăînfațaregimuluinazist– Fiecaremoaresingur, de Hans Fallada – șiunuldintrecelemaibuneromane de limbăenglezăalesecolului XX –Cântecullui Solomon, de Toni Morrison.
Lista noutățilormusaicuprindedouăromane de excepție – 4, 3, 2, 1de Paul AusterșiSălbaticulde Guilermo Arriaga – precum șidouă volume de prozăscurtăsemnatede câștigătoruluiPremiului Pulitzer 2016, Viet Thanh Nguyen,șilegendarascriitoareLucia Berlin.
Nostalgiciișiîmpătimiții de sunetulstocat pe discuri de vinilvoraveaparte de o surprizăfoarteplăcută: înpremierăpentruRomânia, încadrulproiectuluiaudioART, Editura ART lansează o serie de 10 audiobook-urisub formă devinil, înlecturaunorvociexcepționale.
ColecțiaSapiensvăpropunevolumulLumea tăcerii – o întâlnireinedită cu Jacques-Yves Cousteauînprimiisăi ani de carierăcândacestaexperimentafilmareasubacvatică. 
Faniiautoruluiamerican Pierce Brown voraveaprilejul de a se reîntâlni cu personajelelorpreferateînrecentulvolumFuria de fierlansat deEditura Paladin. CâștigătorulPremiului Hugo pentrucelmai bun roman 2017 – Pământulsfărâmat #2. PoartaObeliscului,de N.K. Jemisin – se numărăprintrenoutățilepe care consumatorii de literatură fantasy le vorgăsi la standulPaladin.
ToatetitlurileGrupului Editorial ART voraveaprețurispeciale pe durataTârguluiInternaţional de Carte Gaudeamus2018.

EVENIMENTELE GRUPULUI EDITORIAL ART LA GAUDEAMUS 2018
Sâmbătă, 17 noiembrie, standul Art
11.30-12.30 // LansareVacanțaluiNorși atelier de BD cu autoarele Ileana și Maria Surducanși Alin Răuțoiu
17.30 -18.00 // LansareaantologieiSelfie (Seniorii) din colecțiaCărțilemele. Volumulestecoordonat de Florentina Sâmihăian
Participă: Florin Bican, HoriaCorcheș, Dan Ungureanu, Diana Zografi 
18.00 – 18.30 // LansareOrdinulPovestitorilor #8
Participă: Adina Popescu, Florin Bican, Ioana Vîlcușimiciiscriitorișiilustratoripublicațiînnumărul 8


Duminică, 18 noiembrie, standul Art
11.30 – 12.30 // LansareaantologieiMicăistorie a unuisecol mare, volumcoordonat de Monica Onojescu
Participă: Florin Bican, HoriaCorcheș, Veronica D. Niculescu, Victoria Pătrașcu, Laura Grünberg, Marius Chivu, Bogdan Răileanu, Diana Zografi
13.00 – 13.30 // LansareAlfred, un monstrumultpreasimplu
Participă: Corina Dascălu, Florin Bican, Diana Zografi


NOUTĂȚILE GRUPULUI EDITORIAL ART LA GAUDEAMUS 2018
GENIUS // cărți ilustrate (0-7 ani)
· Alexandru șiziualuioribilă, teribilă, delocbună, FOARTE proastă,Judith Viorst, ilustrații de Ray Cruz, traducere din limbaengleză de Vlad Zografi
· O micăplimbare cu Mary Poppins, Hélène Druvert, traducere din franceză de Svetlana Cârstean
· Alfred, un monstrumultpreasimplu, text șiilustrații deCorina Dascălu

miniGRAFIC // benzidesenateșiromanegraficepentrucopii
· Vacanțalui Nor, Ileana și Maria Surducan
· Seria Garfield #2. Garfield câștigăîngreutate, text șiilustrații de Jom Davis, traducere din limbaengleză de Florentina Hojbotă


ARTHUR // literaturăpentrucopii
· Harry Potter și Talismanele Morții (#7), J.K. Rowling, traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir
· Cartea Prafului #1. La Belle Sauvage, Philip Pullman, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
· Cartea cimitirului, Neil Gaiman, ilustrații de Chris Riddell, Colecția Orange Fantasy
· Eroii Olimpului #2. Fiul lui Neptun, Rick Riordan, traducere din limba engleză de Alex Moldovan, Colecția Excalibur
· Familia Penderwick, Jeanne Birdsall,traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, Colecția Red Adventure
· Socoteala diavolului, Jane Yolen, traducere din limba engleză de Alexandru Macovei, Colecția Violet History
· O serie de întâmplări nefericite #4: Fabrica fatală, Lemony Snicket, ilustrații de Brett Helquist, traducere din limba engleză de Alina Popescu
· Casa Secretelor #2. Bătălia fiarelor, Ned Vizzini și Chris Columbus, ilustrații de Greg Call, traducere din limba engleză de Simona Dumitriu, Colecția Orange Fantasy
· Pax, Sara Pennypacker, ilustrații de Jon Klassen, traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir, Colecția Red Adventure
· Cutremurul Mondial #1. Pajiștea Dragonului, Scarlett Thomas, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, Colecția Orange Fantasy
· Cea mai reușită serbare de Crăciun, Barbara Robinson, traducere din limba engleză de Mădălina Ivoniciu, Colecția Funny Green
· Crăciunozaurul, Tom Fletcher, ilustrații de Shane Devries, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, Colecția Red Adventure
· Curiosul caz al lui Origami Yoda, Tom Angleberger, ilustrații de Tom Angleberger și Jason Rosenstock, traducere din limba engleză de Alina Bogdan
· Castelul din pod, Elizabeth Winthrop, traducere din limba engleză de Mihaela Sofonea, Colecția Classic Yellow
· Timm Thaler sau râsul vândut, James Krüss, ilustrații de Byliana Velikova, traducere din limba germană de Iulian Curuia, Colecția Classic Yellow


AUTORI ROMÂNI ARTHUR
· Și v-am spus povestea așa, Florin Bican, Serie de autor Florin Bican
· Unde fugim de-acasă?, Marin Sorescu, ilustrații de Ágnes Keszeg, Colecția Mari clasici ilustrați
· Vertijia, Ioana Nicolaie, ilustrații de Anca Smărăndache


ANTOLOGII ARTHUR
· Selfie. Seniorii, antologiecoordonată de Florentina Sâmihăian
· Micăistorie a unuisecol mare, antologiecoordonată de Monica Onojescu
· Care-ifaza cu cititul?, a II-a ediție, antologiecoordonată de LiviuPapadima

ARTHUR RETRO
· Cârtițelșipantalonașii, concepțieșiilustrații de Zdeněk Miler, text de Eduard Petiška, traducere din limbacehă de Petra Dobruská
· Muccel mic, Wilhelm Hauff, ilustrații de Marcela Cordescu, traducere din limbagermană de Irina Vlad
· DespreJörg,pe care-l dureaudinții, o carte ilustrată de Hanna Künzelşi Christa Unzner-Fischer,traducere din limbagermană de Blanche-Ileana Ionescu
· DomnulGoe, I.L. Caragiale, ilustrații de Eugen Taru
· Basme, Andersen, ilustrații de Marcela Cordescu

YOUNGART // literaturăpentruadolescenți
· Circulnopții, Erin Morgenstern, traducere din limbaengleză de OndineDascălița
· Genulăla de fată, TanazBhathena, traducere din limbaengleză de Laura Ciobanu
· Minunatulprezent, Tim Tharp, traducere din limbaenglezăRuxandraGogu
· Vândută la 13 ani, Patricia McCormick, traducere din limbaengleză de Ioana Filat
· Ursulșiprivighetoarea, Katherine Arden, traduceredin limbaengleză de Cătălina Stanislav
· Toatedrepturilerezervate, Gregory Scott Katsoulis, traducere din limbaengleză de Vlad Pojoga
· Arcul de aramă, Elizabeth George Speare, traducere din limbaengleză de Laura Ciobanu
· Cândți se punepata, Wendelin Van Draanen, traducere din limbaengleză de Ioana Filat
· Războiulbumbilor, Louis Pergaud,traducere din limbafranceză de Angela Cismaș, ColecțiaYoungRetro· 40 de lecturipasionantepentruliceu. Vol. 1, edițieîngrijitășiselecție a textelor de Adrian Săvoiu, Florin Ioniță· 40 de lecturipasionantepentruliceu. Vol. 2, edițieîngrijitășiselecție a textelor de Adrian Săvoiu, Florin Ioniță

ART // ficțiune, teorieliterară, cărți cult
· Dracula, Bram Stoker, cu peste 50 de ilustrații color de Fernando Vicente, ColecțiaClasiciilustrați
· Orientalism, Edward W. Said,cu prefațaautorului, edițiaa II‑a adăugită, traducere din limbaengleză de DoinaLicăși Ana Andreescu
· Cântecullui Solomon, Toni Morrison, cu un cuvânt-înainte al autoarei, traducere din limbaenglezăşi note de Irina Negrea, ColecțiaCărți cult
· Fiecaremoaresingur, Hans Fallada,traducere din limbagermanăşi note de Gabriella Eftimie, ColecțiaCărți cult
· Viațasecretă a marilorartiști, Elizabeth Lunday, ilustrații de Mario Zucca, traducere din limbaenglezăși note de Ioana Tudor
· Idiotul, F.M. Dostoievski, traducere din limbarusă de Nicolae Gane
· Orașul, William Faulkner, traducere din limbaengleză de Eugen Barbuși Andrei Ion Deleanu, Serie de autor William Faulkner
· Casa cu coloane, William Faulkner, traducere din limbaengleză de Eugen Barbuși Andrei Ion Deleanu, Serie de autor William Faulkner
· BarbăAlbastră, Kurt Vonnegut, traducere din limbaengleză de VirgiliuŞtefănescu-Drăgăneşti, Serie de autor Kurt Vonnegut
· Dick Ochi-de-mort, Kurt Vonnegut, traducereşi note de Ana-Maria Lişmanși Ioana Filat, Serie de autor Kurt Vonnegut
· Mama Noapte, Kurt Vonnegut,traducere din limbaengleză de RodicaMihăilă, Serie de autor Kurt Vonnegut
· MaddAddam, Margaret Atwood, traducere din limbaenglezăși note de Diana Marin-Caea, Serie de autor Margaret Atwood
· Dama cu camelii, Alexandre Dumas-fiul,traducere din limbafranceză de AntoanetaRalian, prefață de Angelo Mitchievici, Colecția Art Clasic
· ZaheiOrbul, Vasile Voiculescu, prefață de Roxana Sorescu, ColecțiaCărțiesențiale
· Lostrița. Antologie de prozăfantastică, Vasile Voiculescu, ColecțiaCărțiesențiale


musai// cărțile care fac vâlvă
· 4, 3, 2, 1, Paul Auster, traducere din limbaengleză de Iulia Gorzo
· Manual pentrufemei de serviciu, Lucia Berlin, traducere din limbaengleză de Ioana MirunaVoiculescu
· Sălbaticul, Guillermo Arriaga, traducere din limbaspaniolă de Marin Mălaicu-Hondrari
· Refugiații, Viet Thanh Nguyen, traducere din limbaenglezăși note de Tatiana Dragomir


SAPIENS // literatură de călătorie, popularizareaștiinței Lumea tăcerii, Jacques-Yves Cousteau, traducere din limba engleză și note de Alfred Neagu Furtuna perfectă, Sebastian Junger, traducere din limba engleză de Florența Oprișan Viața secretă a cadavrelor,Mary Roach, traducere din limba engleză și note de Gabriel Tudor Lumea fără noi, Alan Weisman, traducere din limba engleză și note de Mihaela Sofonea Verde uimitor. Inteligența lumii vegetale, Stefano Mancuso, Alessandra Viola, traducere din limba italiană deLiliana AngheluțăNechita 


EDITURA PALADIN // cărți SF, fantasy, crime & noir
· Furia de fier, Pierce Brown, traducere din limbaengleză de Laura Ciobanu
· Orașulșistelele #1, Arthur C. Clarke, traducere din limbaengleză de Mihai-Dan Pavelescu, cu o prefaţă de Arthur C. Clarke, Seria de autor Arthur C. Clarke
· Pământulsfărâmat #2. PoartaObeliscului, N.K. Jeimisin, traducere din limbaengleză de Laura Ciobanu
· Seveneves. Șapte Eve, Neal Stephenson, traducere din limbaenglezăși note de Ona Frantz
· Metro 2034, Dmitri Gluhovski, traducere din limbaengleză de Laura Ciobanu
· Atingerea, Claire North, traducere din limbaengleză de Ioana Tudor
· Corabiazeiței Ishtar, Abraham Merritt,traducere din limbaengleză de Liviu Radu
· Cazul Joan M., James M. Cain,traducere din limbaengleză de Iulia Dromereschi
· Iulieînsângerat, Joe R. Lansdale,traducere din limbaengleză de Radu Mihai Haulică, Colecția Paladin Crime masters
· Cavalerul, Gene Rodman Wolfe,traducere din limbaengleză de Dan Doboș, Colecția Fantasy Masters
· Vremeaschimbării, Robert Silverberg,traducere din limbaengleză de Radu Mihai Hăulică
· Pământuliubit de zei, Guy Gavriel Kay,traducere din limbaengleză de Laura Ciobanu
Follow on Bloglovin


23. Simon Sebag Montefiore în România: dezbateri fascinante despre Romanovii (1613-1918) și celelalte cărți ale sale - Nov 6, 2018 6:54:00 AM


La 100 de ani de la moartea familiei Romanov, ultimii țari ai Rusiei, Simon Sebag Montefiore va sosi în România la invitația Editurii Trei, pentru o dezbatere despre cea mai spectaculoasă dinastie din vremurile moderne – Romanovii (1613-1918). Saga istorică a cucerit deja întreaga lume și este bestseller internațional. Cartea relatează povestea intimă a ascensiunii și prăbușirii fabuloasei dinastii a Romanovilor. Celebrul istoric britanic, om de televiziune și romancier de succes va participa la două mari evenimente culturale, cu public. Pe 21 noiembrie, de la ora 19.00, la Biblioteca Centrală Universitară,alături de jurnalistul Ion M. Ioniță, autorul va vorbi despre ultimul său volum istoric, Romanovii (1613-1918), iar pe 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, împreună cu jurnalistul Cristian Pătrășconiu, Simon Sebag Montefiore va discuta despre romanele din Trilogia Moscova: Într-o noapte de iarnă, Sașenka și Cerul roșu al amiezii, publicate de Editura Trei.
Istorici, critici, publicații de prestigiu, dar și tabloide, celebrități din showbizul internațional, toți s-au arătat interesați de Romanovii (1613-1918), un volum uluitor, care cuprinde poveștile de viață a douăzeci de țari și țarine ce au marcat istoria lumii, iar documentarea de-a dreptul sisifică a autorului a făcut din acest titlu unul absolut seducător pentru toate categoriile de public. Romanovii este deopotrivă o captivantă poveste despre triumf și tragedie, iubire și moarte, un studiu universal despre putere și un portret esențial al măreției care continuă să definească Rusia și astăzi.

Pentru romanele din Trilogia Moscova - Într-o noapte de iarnă, Sașenka și Cerul roșu al amiezii, Montefiore a folosit o parte din documentarea realizată în arhivele KGB pentru biografia lui Stalin. Fiecare volum este nu doar o frescă socială, ci și un roman de aventuri, o poveste de dragoste care poate trece cu succes proba timpului, devenind o referință clasică a literaturii despre prima parte a secolului XX.
Simon Sebag Montefiore este istoric britanic ale cărui cărți, devenite bestselleruri în întreaga lume, au fost publicate în peste 48 de limbi și recompensate cu multe premii. Printre lucrările sale cele mai cunoscute se numără Ecaterina cea Mare și Potemkin (nominalizată la premiile Samuel Johnson, Duff Cooper și Marsh Biography), Ierusalim – Biografia unui oraș (devenită bestseller internațional), Stalin: Cartea Țarului Roșu, precum și romanele Într-o noapte de iarnă, Sașenka și Cerul roșu al amiezii. De asemenea, la Editura Pandora M au apărut primele două volume din seria pentru copii Ordinul Iepurilor Regali din Londra, semnată de Santa și Simon Sebag Montefiore.
Montefiore a studiat istoria la Universitatea Cambridge, unde a primit titlul de doctor, și este Fellow al Royal Society of Literature din Marea Britanie.
Follow on Bloglovin
24. Editura TREI la Gaudeamus 2018 - Nov 2, 2018 6:57:00 AM

Doar două săptămâni ne mai despart de cea de-a 25-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învățătură, care în acest an se desfășoară în perioada 14-18 noiembrie 2018.
Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 17.00, vă așteptăm la o întâlnire cu Chris Simion-Mercurian și cel mai recent volum al său CARE DINTRE NOI / WHICH ONE OF US, proiect realizat îmreună cu prietena sa Cătălina Flămânzeanu, fotograf. Evenimentul va avea loc în sala Cupola din Pavilionul Central al Romexpo, iar dialogul dintre Chris Simion-Mercurian și Cătălina Flămânzeanu va fi moderat de Magdalena Mărculescu, director editorial Trei.Albumul eveniment CARE DINTRE NOI / WHICH ONE OF US este un ghid atât pentru sufletul persoanei care trece printr-o astfel de poveste, dar și al celui care îl/o însoțește.
În standul Editurii Trei, cititorii vor găsi pentru 500 de titluri din colecțiile de ficțiune și de popularizare a științei - Fiction Connection, Young Fiction Connection, Istorie, Acum pentru viitor și Eroscop, precum și volume publicate de editura Lifestyle Publishing, imprint al Grupului Editorial Trei.
Una dintre cele mai bune cărți ale anului 2017 o veți găsi în colecția Fiction Connection a Editurii Trei. Înainte să fim ai voștri este un roman inspirat de cazul real al Georgiei Tann, directoarea unui orfelinat din Memphis care răpea și vindea copii familiilor bogate. Lisa Wingate spune povestea tulburătoare a unor frați cu destine frânte, care reușesc, în cele din urmă, să-și găsească izbăvirea. Clare Mackintosh revine cu un roman ingenios și subtil, Lasă-mă să mint, iar Ruth Ware ne oferă în Femeia din cabina 10 un thriller intens și imprevizibil, în care îmbină stilul Agathei Christie cu atmosfera din Fata din tren.
Tinerii cititori se vor bucura de două noi apariții editoriale: Privind la stele de Gae Polisner și Pasagera de Alexandra Bracken. Privind la stele este o poveste îndrăzneață și subtilă despre un adolescent care trece printr-o criză personală profundă, dar care găsește puterea de a-i face față. Cititorii vor râde, vor plânge și vor suferi alături de Klee în timp ce-l însoțesc în procesul de vindecare. Autoarea trilogiei Minți primejdioase se întoarce cu o nouă serie Pasagerii. Primul volum – Pasagera – este un roman de aventuri cu călătorii în timp și o poveste de dragoste care îți va tăia respirația.
Colecția Eroscop le propune cititorilor: În brațele lui de Jodi Ellen Malpas, continuarea seriei Amantul, Fiica de Anna Giurickovic Dato, care descrie relația ambiguă dintre o mamă și fiica ei, atunci când se luptă pentru favorurile sexuale ale aceluiași bărbat, și Minciunile seducției de Zara Cox, o poveste tulburător de frumoasă, de un erotism intens, cu intrigă complexă și imprevizibilă, care te va face să o citești pe nerăsuflate.
Colecția Istorie ne propune o incursiune în fascinanta Bavarie cu uluitoarele ei castele Neuschwanstein, Linderhof, Herrenchiemsee sau Rezidens, toate martore tăcute ale vieții și destinului tragic al lui Ludovic al II-lea al Bavariei. Cartea lui Jean des Cars – Ludovic al II-lea al Bavariei sau Regele nebun - este o captivantă poveste a unui destin cu aură romantică, un omagiu adus unei moșteniri artistice incontestabile, dar totodată și o încercare temerară de reabilitare a unui mare nedreptățit al istoriei.
Blues pentru găurile negre și alte cântece din spațiul cosmic de Janna Levin este o carte potrivită pentru oricine e interesat de felul în care funcționează știința și de forța ingeniozității umane. Acest volum se alătură celorlalte titluri din colecția Acum pentru viitor.
Editura Lifestyle Publishing, imprint al Grupului Editorial Trei, ne propune o nouă carte scrisă de celebra Oprah Winfrey – Înțelepciunea duminicilor. Pentru prima dată, momentele de revelație care au inspirat milioane de oameni în emisiunea Super Soul Sunday, laureată a trei premii Emmy, sunt reunite acum în această carte.Lasă totul în ordine de Margareta Magnusson, bestseller New York Times, este o carte plină de înțelepciune, directă și nesentimentală, o metodă practică și fermecătoare care te învață cum să-ți lași casa în ordine în timp ce reflectezi la micile bucurii care înfrumusețează o viță lungă.În Frumosul (ne)spus despre Muntele lui Venus, Nina Brochman & Ellen Støkken Dahl au realizat un tur de forță în biologie, anatomie și realitatea corpului feminin, examinând modurile multiple în care informațiile greșite, dar larg răspândite, precum și tăcerea în ceea ce privește organele genitale au dăunat femeilor de-a lungul timpului.
Vă așteptăm în standul 16 din Pavilionul Central de la Romexpo în perioada 14-18 noiembrie 2018.

Follow on Bloglovin

25. Editura Pandora M la Gaudeamus 2018 - Nov 1, 2018 7:23:00 AMÎn două săptămâni centrul evenimentelor culturale din București se mută pentru 5 zile la Romexpo. Peste 50 de titluri noi și sute de titluri bestseller îi așteaptă în standurile TREI și Pandora M/ PanDA pe toți cei pasionați de cărți bune. Cea de-a 25-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învățătură se desfășoară anul acesta între 14-18 noiembrie.
Așa cum v-am obișnuit deja, cărțile din colecțiile Literary Fiction și StArt vă așteaptă la standul Grupului Editorial TREI, iar cele din colecțiile PanDA, Cine?Ce?Unde? și LITERATI în standul Pandora M/ PanDA, ambele situate la nivelul 0.00 din pavilionul central Romexpo.
Cititorii cuprinși de „Febra Ferrante” vor descoperi în colecția Literary Fiction un nou titlu semnat Elena Ferrante, “Zilele abandonului”. “Zilele abandonului” descrie încercarea unei femei părăsite de a găsi, după luni de furie, îndoieli, autocompătimire şi disperare, o cale de a-şi depăşi suferința şi de a-şi construi o nouă viață. Tot în colecția Literary Fiction anunțăm apariția altor două titluri: “Împărăția pământului” de Hoda Barakat și noul roman semnat de Leïla Slimani – „În grădina căpcăunului”. Captivant, erotic şi îndrăzneț, „În grădina căpcăunului” oferă o explorare a sexualității, a adicției şi a nevoii unei femei de a simți că trăieşte.
Fanii cărților publicate de Editura Pandora M în colecția LITERATI se vor bucura de o călătorie remarcabilă și vor descoperi o istorie a lumii uimitor de originală în cartea “Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii” de Peter Frankopan. La GAUDEAMUS vă facem cunoștință cu cea mai faimoasă rață detectiv din lume – Miss Mallard. Îndrăgitul personaj al lui Robert Quackenbush rezolvă mister după mister în primele două volume ale seriei “Misterele lui Miss Mallard” – “Orașul pierdut” și “Furturi în Texas”.Tinerii noștri cititori vor avea ocazia să evadeze într-o lume magică prin intermediul romanului „Țara nesfârşitelor poveşti” scris de Kate Saunders. Iar colecționarii seriei Cine? Ce? Unde? se vor bucur de o nouă apariție – „Cine a fost Tutankhamon?”
Și cei mici vor avea motive de bucurie pentru că în PanDA, colecția lor preferată, au apărut personaje noi, simpatice și prietenoase – lupușorul Lou și Iepurașul, dar și cărți noi cu Mog și Elmer.Lista noutăților PanDA va cuprinde: “Adio, MOG” de Judith Kerr, “Elmer și străinul” de David McKee, “Lupușorul Lou este gelos” și “Lupușorul Lou pleacă în aventură” de Antoon Krings, “Cine a inventat școala?” de Emma de Woot, “Calendarul copiilor” de John Updike, “Iepuraș fuge de acasă” și “Crăciunul lui Iepuraș” de Harry Horse.
O surpriză frumoasă va fi “Prima mea cărticică Elmer” de David McKee, o carte cu pagini tari, în formă de elefant pe care cei mici o vor adora.
Follow on Bloglovin