Despre mine

doctoru ionel

sunt o persoana dinamica, spirituala si funny

Blogs Home » Spiritualitate » Esoteric » DIO Line

DIO Line

Blog bazat pe stiri din domeniul paranormalului, despre spiritualitate, sanatate, sport si dezvoltare personala.

Articole Blog

01. Bubuitură misterioasă pe cerul Moldovei - Jul 11, 2019 2:14:00 PM
Marți, 9 iulie 2019, ora 14.08 și 30 de secunde, o bubuitură puternică a fost auzită în Iași. Bubuitura a făcut ca geamurile să se tremure serios, provocând și alarmele unor mașini. Efectul zgomotului produs asupra clădirilor a fost ca al unui mic cutremur. Imediat, spațiul virtual a explodat și el, mii de mesaje și de teorii, care de care mai fanteziste, au fost postate fie pe Facebook, fie pe alte rețele de socializare.
Ce a produs această bubuitură? Nimeni nu știe exact. Sunt sute de teorii... meteorit, rachete antigrindină, bum sonic etc. Dar niciuna nu a fost dovedită. Ce este bizar, e faptul că o bubuitură asemănătoare, doar că la un nivel mai mic, a fost auzită și în celelalte orașe din Moldova. Și mai bizar e faptul că pe 1 iunie 2016, tot pe la amiază, ora 13.30, o bubuitură asemănătoare s-a produs tot în Iași. Dar acest tip de bubuitură a fost auzită în anii trecuți și în alte orașe ale țării. Și la fel ca în cazul Iașiului, nimic nu poate demonstra ce a provocat-o.
Pe cerul Iașiului nu a fost observat niciun meteorit, iar autoritățile din Republica Moldova și din Iași declară că nu au tras nici-o racheta antigrindină. Autoritățile de la București au negat faptul că deasupra Iașiului au avut loc exerciții militare aeriene. Astfel că întrebarea rămâne deschisă... cine a provocat bubuitura?


02. Semnale radio misterioase receptate în spațiu - Jul 9, 2019 2:10:00 PM
Recent, astronomii de la observatorul Gemini South din Chile au identificat o serie de semnale misterioase ce provin de la o galaxie aflată la 4 miliarde de ani lumină de Pământ. La început, semnalele au fost identificate de către oamenii de știință de la Square Kilometre Array Pathfinder din Australia. A doua oară, cele 36 de antene ale observatorului din Chile au reușit să recepteze și ele aceste semnale și, ce este mai important, să afle originea lor. Este de subliniat faptul că semnalul radio a fost receptat de antene cu o oarecare diferență. Această diferență a fost folosită pentru a identifica originea semnalului.
”Folosind aceste mici diferențe, doar a miliarda parte dintr-o secundă, am putut identifica originea semnalului” a menționat Adam Deller, om de știință de la Universitatea Tehnologică din Swinburne. Măsurătorile executate de astronomi au identificat galaxia de origine și regiunea specifică din care provine.

sursa: www.descopera.ro
03. Raport FBI - Trei corpuri de formă umanoidă recuperate - Jul 5, 2019 6:50:00 PM
Incidentul Roswell a suscitat discuții intense în SUA și nu numai. Deși o mare parte a celor care au participat la colectarea resturilor obiectelor necunoscute prăbușite au declarat că în acea zonă a căzut un obiect nepământean, lucrurile au rămas totuși nelămurite. Ce s-a întâmplat acolo, de fapt? Între timp, au mai apărut și alte teorii care au sugerat că în acel loc s-au prăbușit două OZN-uri. Dar toate aceste teorii nu au fost niciodate validate de guvernul SUA. Mai mult chiar, în perioada post-incident, autoritățile americane au derulat o campanie de denigrare a indivizilor care susțineau varianta OZN-ului prăbușit și una de dezinformare agresivă care continuă până în ziua de azi. Recent, după ce Guvernul SUA a scos la iveală câteva dosare secrete, a putut fi observat, de către cei care au cercetat documentele, un extras dintr-un raport FBI adresat personal legendei anchetelor mondiale, J. Edgar Hoover: ”Un investigator al Air Force a declarat că trei așa-numite farfurii zburătoare au fost recuperate din New Mexico. Au fost descrise ca având formă circulară, cu centrul înălțat, diametrul lor fiind de 50 de picioare. Fiecare era ocupată de câte trei corpuri de formă umanoidă, înalți de trei picioare, îmbrăcați în haine metalice cu textură foarte fină”.Practic, acest extras confirmă și validează, în același timp, incidentul extraterestru. Faptul că problema Roswell era prezentă în dosarele guvernamentale americane nu e de mirare. Ceea ce ridică semne de întrebare e faptul că a fost prezentată publicului. Asta demonstrează că guvernul american dorește ca aceste secrete să iasă la iveală. Dar să iasă la iveală așa cum doresc ei.
sursa: evz.ro
04. Calatorie in lumea de dincolo - Jun 25, 2019 5:20:00 PM
- Neurochirurgul Eben Alexander este american si una din obsesiile vietii lui a fost sa conteste cu vehementa existenta asa-numitei "experiente a mortii iminente". Pana cand a intrat el insusi in coma si a revenit la viata. Începand de-atunci, nu mai conteneste sa vorbeasca despre "lumea de dincolo" -"Am comunicat cu Dumnezeu"Calatoria spre cer a debutat cu dureri de spate. Eben Alexander, fiu de medic din Carolina de Nord, el insusi neurochirurg, cu studii la Harvard si cu o experienta profesionala de un sfert de secol, s-a uitat la ceas. Ora 4.30, cam devreme chiar si pentru el. Simtea niste pulsatii puternice in zona lombara si a decis sa faca o baie, dar durerile s-au intetit si s-a culcat, din nou, in pat. Sotia lui, Holley, i-a masat spatele, iar el a atipit putin, dar s-a trezit din cauza du­rerilor cumplite. Holley a vrut sa cheme salvarea, insa cum medicii nu suporta sa devina pacienti, n-a lasat-o, desi respira deja greu, de durere. Brusc, a facut un spasm traumatic, si-a dat ochii peste cap si a intrat in coma. Pe 10 no­iembrie 2008, in jurul orei 9.30, viata lui Eben Alexander, atunci in varsta de 54 de ani, a luat sfarsit. Dar a fost doar prima viata.


Cea de-a doua a inceput sapte zile mai tarziu, cand, in ciuda tuturor pronosticurilor, barbatul grav bolnav de o meningita bacteriana a iesit din coma. Primul sau cuvant a fost un "multumesc" adresat colegilor care-l tratasera, dupa care le-a spus membrilor familiei adunati in jurul lui: "Totul e bine". Medicii au considerat ca vindecarea lui Alexander pare a fi un miracol, inainte chiar ca neurologul sa fi scos vreo vorba despre experientele sale din timpul comei, mai ciudate, practic, decat tot ce traise el pana la acea varsta. "Am comunicat direct cu Dumnezeu", declara el. "Sunt dovada vie ca dincolo de lumea ma­teriala pe care o cunoastem exista un univers. Iar acest univers nu este rece si lipsit de viata, ci plin de cal­dura si viu". Acum, omul de stiinta a scris o carte, intitulata "Proof of Heaven" ("Marturie despre cer"), in care descrie ceea ce expertii, ca si misticii, numesc "experienta mortii iminente" ca pe o calatorie plina de aventuri in lumea de dincolo.Şi care include si un mesaj de mantuire. Deci: in timp ce trupul sau, aflat la sectia de terapie intensiva a Spitalului din Lynchburg, orasul in care locuia, era legat de aparate cu tot felul de tuburi, si valuri de antibiotice se luptau cu bacteriile din creierul sau, spiritul lui o pornise la drum, pe aripile unui fluture, povesteste doctorul. Acel biotop eteric, infloritor, era populat de ingeri, stralucea si vibra de atata frumusete si fericire si o fetita cu ochi albastri i-a transmis ca n-are de ce sa se teama. Ale­xander se simtea cuprins de iubire si-si savura zborul printre norii pufosi de culoare roz. Iar cerul sclipea albastru si o prezenta divina il umplea de incredere pe calator. Impresii oarecum naive si sablonarde, de genul filmelor hollywoodiene? "Limbajul meu pamantean nu e suficient pentru a descrie aceasta lume hiperrea­la", spune Alexander. "Acolo comunicam fara cu­vin­te, ma aflam pe un alt plan".


Alexander e un barbat inalt si sportiv, tata a doi baieti si radiaza un amestec de blandete si seriozitate, asa cum se asteapta oamenii de la "zeii" in halate albe. El ba­nuieste ca profesia, si nu in­tamplarea traita, a facut din cartea sa un mega-bestseller in America si, din el, un rasfatat al mass-media: cine s-ar putea indoi de doctorul cel bun, cu papioane simpatice la gat, in loc de cravate, care a facut, pana acum, sute - daca nu mii - de operatii pe creier?


Caci despre experienta mor­tii iminente - incursiuni in lu­mea de dincolo, facute de oa­meni care, ca si Ale­xander, s-au luptat cu moartea sau au fost supusi unui stres extrem - relateaza milioane de contemporani din toata lumea, apartinand tuturor culturilor. ("Asociatia Internationala pentru studierea mortii iminente" are, doar in SUA, 8 milioane de mem­bri.)
Chiar si explicarea notiunii, ca sa nu mai vorbim de prezentarea de dovezi, este foarte dificila. Nu sunt cumva aceste "experiente" mai degraba niste visuri? Haluci­natii? Focul sinaptic de artificii, necon­trolat, al unui creier chinuit? Nu duce si meditatia la asemenea zboruri imponderale si imateriale, cum le descrie Alexander? În calitate de chirurg, spune el, au existat pacienti care i-au declarat sus si tare ca ar fi fost "dincolo", unde s-au intalnit cu mama dece­data sau cu fapturi ceresti si po­vesteau despre asta ca despre ceva extrem de real, ca despre o plim­bare in jurul blocului. Dar Eben a considerat povestile lor niste sim­ple aiureli. O functionare deficitara a capului."Nu ma indoiesc de o realitate extinsa, asa cum o descriu misticii"Calatorie in lumea de dincoloDar acum, Eben cel renascut nu mai are niciun fel de indoieli. "Nu ma mai indoiesc de o rea­li­tate «ex­tinsa», asa cum o descriu, de secole, misticii, oamenii cu insu­siri de me­dium si cei trecuti prin experienta mortii imi­nente". Şi il citeaza pe filosoful Soren Kirkegaard, care desluseste bine marile enigme ale umanitatii. "Exis­ta doua posibilitati ale ero­rii. Una este sa crezi ce nu e ade­varat. Cealalta e sa nu crezi ce este adevarat".


Pentru a putea studia mai bine metateoriile enigmatice, precum ex­­perienta mortii iminente, me­di­cii si psihologii au notat ce au in comun re­latarile consemnate si au gasit uimi­tor de multe asemanari, indife­rent ca ele au fost facute de copii sau de batrani, de europeni sau de mon­goli. Printre ele se numara senzatia parasirii trupului si a plutirii deasupra lui. O lumina puter­nica, inter­pre­tata, in functie de religie si de gradul de civilizatie, ca fiind Dumnezeu insusi sau expresia propriei clarificari interioare. Şi, apoi, maximumul emo­tional pe care-l descrie Ale­xander: in aproape toa­te experientele mortii iminente, tinta calatoriei este cerul, nu iadul. Slava Domnului!"Mintea mea, spiritul meu, disparusera"Dar Alexander nu se considera, in nici un caz, un autor de literatura morala, de inaltare sufleteasca, si afirma cu tarie ca va continua sa apere si sa respecte metodele stiintei, pe care, insa, cazul lui le-a impins pana la limita. Vindecat de meningita, el si-a intrebat colegii cum cred ei ca au putut lua nastere amintirile sale despre rai si despre ingeri. Şi a constatat ca nu exista o explicatie in acest sens. Pentru ca centrii lui cerebrali pentru amintiri, visuri, fantasme si viziuni nici macar n-au functionat in perioada respectiva. Bacteriile i-ar fi atacat in asa masura materia cenusie, scrie Alexander, incat aparatele de masura n-au mai indicat nimic. Şi suna aproape triumfator: "Mintea mea, spiritul meu - sau cum vreti sa numiti dvs. ceea ce ne face pe noi oameni - disparuse". Prin urmare, conchide el, pastrand atitudinea autoritara a categoriei profesionale din care face parte, creierul nu este nicidecum "sediul" sau "generatorul" constiintei, asa cum s-a crezut pana acum. Ba mai mult, aceasta exista in afara trupului, ca o forta sublima, care, "incapa­tanata", nu se lasa masurata si nici fotografiata. Asta, ca aluzie rautacioasa la cercetarile neurologice, care aspira sa descifreze - cu electroencefalograme sau aparate cu rezonanta magnetica - sufletul omului, afirmand ca gandurile si sentimentele pot fi reproduse ca o "activitate" a anumitor zone ale creierului."Viata nu se sfarseste odata cu moartea, ci merge mai departe, spre frumusete"Aici incepe, de fapt, a doua mare calatorie a me­di­cului Eben Alexander: trebuie sa le arate adevarul oa­menilor care cred fiecare cuvant al stiintei. Şi adevarul arata astfel: lumea noastra este mai mare decat credem noi. Viata nu se sfarseste odata cu moartea, ci merge mai departe, spre frumusete.


"Faliment intelectual", asa numesc criticii religiei, precum publicistul ame­rican Sam Harris, aceste teze, spunand ca sunt "echi­va­len­tul alchimiei si al pre­zi­ce­rilor din Evul Mediu". Neurologii critica faptul ca un chirurg expe­ri­mentat pre­cum Ale­xander trece cu vederea inac­tivitatea proclamata a cre­ierului sau si ca raspandeste aproape 200 de pagini cu banalitati esoterice, ca un guru New-Age sclivisit. Şi ca nu face deloc referiri la rezultatele masu­ratorilor - facute cu aparate perfor­man­te - in timpul mortii sale aparente. Şi, in plus, dupa cum isi descrie starea, ar trebui sa fi fost mort cerebral, spu­mega de furie profesorul de psihiatrie Mark Cohen, de la Uni­ver­sitatea din Los Angeles. "Dr. Alexander opereaza capete, dar despre cercetarile neuro­logice nu prea are idee".


Eben Alexander isi pastreaza calmul - o alta trasatura comuna celor trecuti prin experienta mortii iminente. Care se descriu ca fiind mult mai relaxati si mult mai putin tematori fata de ceea ce li s-ar putea intampla. În momentul de fata, el lucreaza la o noua carte, in care vrea sa-i convinga pe cei sceptici ca ceea ce i s-a intamplat lui a fost un ade­varat miracol. În felul acesta, Eben Ale­xander, care s-a autoproclamat "un fenomen de excep­tie", face exact ce fac si tovarasii sai de suferinta: in mod inconstient si ne­in­tentionat, el da un sens cedarii totale a corpului sau, construind o poveste care explica si justifica accidentul suferit. Neurologii n-au habar cum realizeaza creierul acest "artificiu", atat de ase­ma­nator cu autohipnoza. Dar daca este asa, chiar ca avem de-a face cu un miracol.

sursa: www.esoterism.ro


05. Sanzienele sau Solstitiul de vara - Jun 20, 2019 2:51:00 PM
21 iunie 2019 este cea mai lunga zi din an, dar și una din cele mai fermecate sau magice. Alături de această zi sărbătorim și Sânzienele. O sărbătoare ”păgână”, dar creștinată în timp. O zi sărbătorită de creștinism dar cu tradiții specifice popoarelor danubiano-carpato-pontice de dinainte de creștinare precum dacii, celții sau sarmații. Popoare înrudite cu românii sau nu care au locuit pe aceste plaiuri de dinaintea formării poporului român.Tradițiile sărbătorite de aceste popoare antice au fost atât de puternice încât creștinismul nu a reușit să le elimine și le-a metamorfozat, sărbătoarea Sânzienelor fiind suprapusă peste sărbătoarea nașterii Sf. Ioan. Deși creștinismul a suprapus ziua Sânzienelor peste cea a lui Sf. Ioan, 24 iunie, această sărbătoare începe odată cu solstițiul, adică 21 iunie, și se finalizează pe 24 iunie. De fapt, efectele solstițiului erau observate până spre finalul lunii iunie. Ceva asemănător se întâmpla cu sărbătorile de iarnă, cu sărbătorirea solstițiului de iarnă. 
Farmecul acestor zile este recunoscut până și de prelații creștini care au observat că românii considerau ziua de Sânziene (atenție, ei nu recunosc mai multe zile, ci una, cea de 24 iunie, Sf. Ioan) ca fiind una magică în care forțele răului și a binelui sunt la cote înalte. Totodată, în această perioadă erau observate ielele. Ielele, zâne (fenomen OZN???) care se mișcau ca niște licurici pe cer și care răpeau feciorii cei mai arătoși din sat. Odată cu ielele, apăreau și strigoii, personaje înfricoșătoare, care băgau în sperieți populația locală.Lăsând la o parte ielele și strigoii, vă urez un Solstițiu fericit și să vă bucurați de aceste zile magice și frumoase!!!

06. Echinocții și solstiții : patru momente din an când se produc fluxuri de energii - Jun 16, 2019 3:24:00 PM
Pe durata unui an, soarele parcurge patru puncte cardinale : 21 martie, echinocțiul de primăvară ; 21 iunie, solstițiul de vară ; 21 septembrie, echinocțiul de toamnă ; 21 decembrie, solstițiul de iarnă. În aceste patru momente se produc în natură mari fluxuri de energii care ating toate formele de viață.Pe cercul zodiacal, primăvara începe cu Berbecul, semn de foc ; vara, cu Racul, semn de apă; toamna, cu Balanța, semn de aer; și iarna, cu Capricornul, semn de pământ. Astfel, intrarea în fiecare anotimp este în legătură cu unul dintre cele patru elemente. Asupra fiecărui element guvernează niște entități puternice care au la ordinul lor miliarde de servitori însărcinați să pună în mișcare noii curenți de energie la suprafața planetei. Fiindcă universul nu este o mașină, iar mișcările care în însuflețesc nu se declanșează mecanic: fiecare schimbare este produsă de lucrarea unor creaturi vii, invizibile pentru noi, care au sarcina să se ocupe în mod special de pietre sau de plante, sau de animale, sau de oameni.”Omraam Mikhaël AïvanhovAutor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

07. Esenta vietii si trezirea in constiinta - Jun 14, 2019 1:36:00 PM
"TU NU AI UN SUFLET. TU EȘTI UN SUFLET. TU AI UN CORP"Aceste cuvinte aparțin scriitorului C.S.Lewis, autorul "Cronicilor din Narnia".Este o afirmație cât se poate de simplă, dar care conține esența noastră, a existenței noastre aici și acum.Degeaba spunem "am un suflet"; e ca și cum am vorbi despre ceva ce ni s-a dat temporar pentru a ne ajuta. Adevărul este că noi SUNTEM sufletul "îmbrăcat" în "haina" corpului fizic.El, sufletul, este veșnic și constituie matricea noastră, cea după care suntem construiți și după care ființăm.
Te invit să povestim puțin despre un subiect complex: esența noastră, esența vieții. Știu că este un subiect sensibil, și poate fi înțeles cu adevărat doar de către cei ce încep să se trezească în conștiință. Chiar dacă nu știi nimic despre asta, dar vrei să afli, nu îți fă probleme, vei înțelege cu sufletul. Celor care vor trezire în conștiință prin ego, le urez baftă și îi rog să nu își posteze părerea fără să citească materialul.Nu trebuie să mă crezi: sufletul (și nu mintea) îți va "șopti" adevărul lui. Ai încredere și ascultă-l!
Am tot auzit discutându-se despre esența vieții și esența umană.Dar, oare, cât de bine cunoaștem și înțelegem cu adevărat aceste noțiuni?
De câte ori nu ne-am întrebat "Cine sunt eu și ce caut în viața mea"? Dar, de prea multe ori am amânat răspunsul, din lene, comoditate, teama de a nu supăra pe cineva sau pe acea divinitate care ni s-a spus că ar fi supărăcioasă dacă nu doar credem orbește, dar mai și cercetăm.Dar, pentru a afla cine SUNT eu cu adevărat, cred că ar trebui, mai întâi, să știu cine și ce NU SUNT:1.- NU SUNT CORPUL FIZICAcesta este doar forma pe care am luat-o pentru a "îmbrăca" sufletul, esența mea.
2.- NU SUNT CONVINGERILE MELEAcelea sunt doar impresii, păreri și o seamă de teorii care mă ajută să știu dacă sunt pe calea mea sau am luat-o razna pe arătura superficialității.
3.- NU SUNT ROLURILE PE CARE LE JOC ÎN FIECARE ZISoț sau soție, fiu sau fiică, mamă sau tată, frate sau soră, coleg sau prieten, vecin, dușman, șofer, pieton, etc., sunt doar niște roluri pe care le joc în această viață, și care mă ajută să mă cunosc, să mă desăvârșesc, să mă corectez, să învăț, să evoluez și să mă trezesc la adevărata viață.
4.- NU SUNT MUNCA MEA ȘI NICI FUNCȚIILE PE CARE LE DEȚINAcelea mă ajută să capăt abilitățile necesare pentru a-mi procura banii pentru a mă întreține.
5.- NU SUNT IMAGINEA PE CARE O AFIȘEZ ÎN SOCIETATEAceea este doar reflexia în oglindă a mulțumirilor sau nemulțumirilor celorlalți, rămase nerezolvate la mine.-Nu sunt greutatea pe care o am. Am o greutate în viața asta, dar nu sunt o greutate nici pentru mine nici pentru alții.-Nu sunt bijuteriile pe care le port.-Nu sunt parfumurile, oja sau fardurile.-Nu sunt hainele pe care le port.Toate acestea mă ajută, doar, să mă evaluez în proprii mei ochi: cu cât sunt mai devalorizat(ă), mai neînsemnat(ă) în ochii mei, cu atât mai multe semne și însemnări simt nevoia să port și să expun.Neînsemnarea în poprii ochi cere multe însemnări pe corp: bijuterii, tatuaje, piercinguri, culori țipătoare după atenție.
6.- NU SUNT OBIECTELE CARE MĂ ÎNCONJOARĂEle doar îmi servesc, îmi sunt utile, pentru a-mi face viața mai ușoară.
7.- NU SUNT PROPRIETĂȚILE ȘI BUNURILE MELEAcelea îmi servesc pentru a avea unde să locuiesc și de unde să îmi culeg roade pentru trai.
8.- NU SUNT NICI SĂRĂCIA, DAR NICI LUXUL ÎN CARE TRĂIESCAcelea sunt doar indici ai valorii pe care o am în proprii mei ochi.
9.- NU SUNT OPINIILE MELEAcelea reflectă doar gradul de educație și de înțelegere la care am ajuns.
10.- NU SUNT EMOȚIILE MELEAcelea au doar rolul de a mă ghida în viață pe drumul creșterii și dezvoltării ca om.
11.- NU SUNT CEEA CE SE SPUNE DESPRE MINEAcelea sunt doar păreri ale celor ce nu vor sau nu au timp să se ocupe de ei înșiși.
12.- NU SUNT CREDINȚA MEAAceea are doar rolul de a mă ghida pe calea regăsirii mele, a regăsirii de mine.
13.- NU SUNT CEEA CE VĂD, CEEA CE AUD, CE SIMT, CE MIROS ȘI CE GUSTOrganele de simț sunt ca o busolă ce mă ajută să mă orientez spre ceea ce îmi aduce liniștea.
14.- NU SUNT DORINȚELE MELE, NICI TOANELE MELE DE MOMENT.- Nu sunt victima ce apare din când în când.- Nu sunt orgoliul meu, nici mândria, nici ego-ul meu.Toate acestea sunt doar manifestări de moment, menite să mă ajute să mă cunosc și să mă înțeleg mai bine.
15.- NU SUNT REȚELELE DE SOCIALIZARE UNDE M-AM ÎNSCRISAcelea sunt doar mijloace de comunicare ce permit răspândirea informației cu viteza luminii.
16.- NU SUNT CEEA CE AFIRM CĂ SUNT CU MÂNDRIE, EMFAZĂ ȘI LĂUDĂROȘENIECu cât strig mai tare și susțin mai mult că sunt ceva sau cineva, cu atât nu cred acel lucru și vreau să mă conving singură că așa e prin declarații și declamații de lozinci.
17.- NU SUNT CEEA CE SOCIETATEA ÎMI SPUNE CĂ AR TREBUI SĂ FIU PENTRU A MĂ ACCEPTAAcelea sunt doar condiții izvorâte din frustrare și complexe de inferioritate, mascate sub aspectul de bunăvoință tolerantă și acceptare amabilă.
18.- NU SUNT CEEA CE ÎNCEARCĂ SĂ MĂ CONVINGĂ ȘCOALA, FAMILIA, POLITICA, BISERICA, OPINIILE CIVICE ȘI CURENTELE IDEOLOGICE SĂ FIU.Acelea sunt doar teorii izvorâte din minți lipsite de practică.
19.- NU SUNT CEEA CE SPUN CĂ SUNT, CI CEEA CE SIMT CĂ SUNTIar aceasta este o taină pe care doar eu trebuie să o cunosc.
20.- NU SUNT NIMIC ALTCEVA DECÂT CEEA CE SUNT! EU SUNT CEEA CE SUNT, INDIFERENT DE PĂREREA CELORLALȚI!
Toate cele enumerate până acum sunt doar imagini, forme tranzitorii ce ar trebui să fie doar indici ai felului în care "umblăm" prin viață.Din păcate, de prea multe ori oamenii se identifică cu aceste forme efemere, transformându-le în viața însăși, ridicându-le la rang de certitudini, dându-le forța de a guverna viața și înscăunându-le pe tronul stăpânului absolut a ceea ce devin încet, încet.
Dar, atunci cine și ce suntem?Suntem LUMINĂ DIVINĂ, acel duh sfânt, care coboară într-un corp de carne - lutul - despre care ni s-a spus, și care trăiește aici vremelnic cu scopul de a se manifesta și la acest nivel carnal.SUNTEM DUMNEZEIREA MANIFESTATĂ ÎN PLAN MATERIAL.Când coborâm în materie, uităm cine suntem și de unde venim datorită diferenței mari de vibrație: lumina divină coboară în "întunericul" materiei, străduindu-se să răzbată și să aducă strălucirea aici, pe Pământ.Lumina, SPIRITUL, coboară și își creează un "instrument" de legătură cu emoțiile, numit SUFLET.
Sufletul reamintește omului ce are de făcut, care a fost menirea e care a ales-o și acceptat-o înainte de coborârea în materie.Copiii știu foarte clar cine sunt și ce au de făcut deoarece emoțiile lor sunt pure, nepervertite.
Frica, ura, furia, dezamăgirea, intoleranța și alte emoții negative sunt "implantate" cu sprijinul adulților celor (cică) atotcunoscători.Copiii sunt puri până ce oamenii (așa zis) maturi vin și le explică "suav" că e o prostie ceea ce spun, ce văd și ce simt, transformându-i în cópiile lor fidele de nemulțumire și de închistare, date de uitarea de sine.Copiii își atenuează treptat lumina iubirii necondiționate cu care au venit, devenind cópiile ieftine ale frustrării și neîmplinirii adulților.
Și astfel, condiționați în permanență de părinți, școală, religie și societate, copiii își diminuează treptat lumina cu care au venit înzestrați, făcând loc stratului gros de pâclă al fricilor, ignoranței și necunoașterii.Sufletul încearcă să reamintească menirea lui, dar de (prea) multe ori este înăbușit de întunericul concretizat în ego.Odată cu vârsta lumina divină slăbește, ajungând la mulți să devină doar o pâlpâire slabă. Atunci, pentru că sufletul nu poate fi redus la tăcere, strigătele lui sunt confundate sau greșit înțelese, oamenii înlocuind iubirea, pacea, armonia, liniștea, cu "gălăgia" obiectelor, a lucrurilor, a formei lipsită de fond.
Iubirea va fi confundată cu nevoia, și va fi, astfel, vânată, cerșită, cerută cu hotărâre de la cei din jur.Pacea se vrea obținută prin război și violență.Armonia este condiționată prin haos, iar liniștea sufletească a ajuns doar o noțiune teoretică "fluturată" la o cafea de vorbă cu iz spiritual.
Dar, îți reamintesc, sufletul nu poate fi redus la tăcere.Ego-ul este gălăgios, dar sufletul nu tace. Și, în încercarea lui de a reaminti omului cine este el, ce este și care îi este menirea, provoacă crize profunde fie la nivel fizic - prin boli - fie psihic, prin depresii sau/și psihoze, acestea având doar rolul de a scoate omul în afara minciunii și a iluziei ego-ului.
Unii dintre oameni nu se opresc nici atunci, considerând boala ca fiind o pedeapsă cruntă dată de un dumnezeu nemilos și răzbunător. Desigur, în acest caz finalul este, din păcate, previzibil: MOARTEA.Atunci când oamenii înțeleg simptomele și se opresc din cursa nebună a vieții superficiale pentru a pune întrebări și a afla răspunsuri, sufletul se bucură, orientându-i și îndrumându-i spre locurile, persoanele și situațiile care îi pot ajuta.Și astfel, lumina cunoașterii reapare, întărindu-se ca intensitate și risipind ceața ignoranței.
Atunci apar și rupturile în relații, deoarece o persoană trezită nu mai poate merge alături de o persoană adormită. Lumina este văzută de cei ce o ignoră drept un pericol, considerându-i pe cei treziți drept ciudați, nebuni, cu capul razna.Tot atunci apar marile schimbări: loc de muncă, status familial (despărțiri, divorțuri), anturaj, etc. Dacă partenerii nu evoluează împreună, legătura se rupe, indiferent dacă cei doi acceptă sau nu acest lucru.
Pe măsură ce omul caută lumina cunoașterii ce există deja în fiecare și nu este dată de altcineva, va întâlni în cale tot felul de "ispite", imagini false a ceea ce își doresc cu adevărat: informații false, profeți și maeștri falși, prieteni "binevoitori" care descurajează în permanență, toate acestea având rolul de a ajuta omul să discearnă realitatea de iluzie, binele de rău, adevărul de fals.Fiecare alegere corectă este urmată de un salt extraordinar în ceea ce se numește CONȘTIINȚĂ.Fiecare pas înlătură, puțin câte puțin, ceața pusă pe ochii cunoașterii, iar omul începe să înțeleagă și să realizeze iluzia și minciuna în care a trăit până atunci.
Desigur, calea e grea, e anevoioasă; mulți abandonează după primii pași, alții mai târziu, comoditatea și iluzia reușitei fiind mai puternice.Și atunci apare, din nou, boala.
Boala este doar mesajul că omul nu face bine ceea ce face, și că s-a abătut de la calea pe care a ales-o înainte de coborârea în materie.Cu cât o persoană este mai hotărâtă să meargă spre lumină, cu atât încercările devin mai puternice.E testată determinarea, voința și încrederea în ea însăși și în mesajele trimise de suflet.
Pe drumul spre lumină mulți pornesc, dar puțini ajung. Și împuținându-se pe parcurs, oamenii în lumină vor ajunge să fie singuri, doar în tovărășia lor și a credinței care îi animă.Și acolo sunt oameni care se opresc din drum, neputând duce mai departe povara singurătății și a solitudinii căutătorului de și în lumină.Cei care ajung să facă pace cu fricile, furiile, nemulțumirile din ei (manifestate prin oameni și situații incomode apărute în cale), vor deveni conștienți de esența lor, de conștiința ce se dezmorțește încet și ocupă locul ignoranței.CONȘTIENȚA CONȘTIINȚEI.O persoană trezită știe cine este și nu mai pleacă urechea la păreri emise de oameni, curente, sisteme, teorii pompoase.Iar atunci când se trezește, omul ȘTIE că este PARTE DIN DUMNEZEU, DIN LUMINA LUI VENITĂ SĂ SE MANIFESTE VREMELNIC ÎNTR-UN CORP MATERIAL.Cel trezit este în armonie cu el însuși, cu Universul, cu legile care îl guvernează, cu conștiința universală.Și pentru că ȘTIE și are credință în ceea ce știe, va fi hulit de umblătorii prin întunericul ignoranței, cei care au abandonat drumul trezirii, sau care nici nu s-au încumetat să pornească, găsindu-și scuze de victimă.
Un om trezit ȘTIE că e parte din Dumnezeu, că trupul e biserica lui și că sufletul e vocea prin care comunică cu sferele divine.O persoană trează în conștiință știe asta și nu simte nevoia să se împăuneze spunând în dreapta și în stânga cât de evoluat este.
Când ești conștient de conștiința divină ce te animă, mintea și ego-ul tac, și se așterne liniștea, pacea și armonia în viață, în fiecare celulă a corpului.Până și fizicul începe să manifeste energia divină, iar bolile dispar și corpul își oprește procesul de îmbătrânire și de degradare. Atât timp cât poți manifesta lumina și conștiința divină în corpul fizic, moartea nu își are sensul.
Mulți pornesc, puțini, foarte puțini ajung.Un om trezit atrage - prin lumina pe care o manifestă - oameni care caută și ei, ajutându-i să-și găsească drumul optim pentru ei. Armonia se extinde ca o rețea prin care circulă nestingherite iubirea, pacea și liniștea sufletească.
Dumnezeu a vrut să învețe tot ce este de învățat și să manifeste toate emoțiile și trăirile pe care le-a creat. Și pentru a învăța cât mai mult, s-a multiplicat și a trimis pe Pământ câte o parte din el numită OM.OMULE, tu ești lumină divină, parte din Dumnezeu, care știi, deci, tot ce știe el, indiferent ce îți vor spune cei ce au ales comoditatea stagnării.Știi și simți asta, dar frica de iadul promis (de oameni, nu de divinitate) te împiedică să vezi evidența.
Și dacă ești parte din Dumnezeu, de ce te mulțumești cu puținul dat de teorii, cutume, idei și ideologii create de oameni?Poți fi nelimitat, de ce alegi limitele?Poți fi lumină, de ce alegi întunericul ignoranței?Poți fi iubire, de ce alegi frica?Poți fi divinitate, de ce alegi focul iadului?
TU EȘTI CEEA CE EȘTI!Ești mulțumit(ă)? Ești fericit(ă)? Ești liniștit(ă) în conștiință?
EȘTI CEEA CE EȘTI! FII CEEA CE EȘTI! MANIFESTĂ CEEA CE EȘTI!

Sursa: vibratiavindecarii.blogspot.ro
08. Ayurveda, ştiinţa vieţii - Jun 8, 2019 4:21:00 PM
1. Ce este Ayurveda? 

Ştiinţa tradiţională a sistemului AYURVEDA reflectă realitatea profundă a vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei. AYURVEDA are la bază principii universale, care sunt valabile indiferent de zona geografică în care ele sunt aplicate. AYURVEDA promovează un mod de viaţă natural, care se poate desfăşura pe baza acestor principii esenţiale de viaţă sănătoasă. Aceasta este posibil şi realizabil în mod independent de sistemul cultural în care sunt aplicate cunoştinţele milenare ayurvedice.
Cunoaşterea sistemului tradiţional AYURVEDA a înregistrat în prezent o răspândire din ce în ce mai largă în întreaga lume. Spre deosebire de multe alte sisteme de menţinere a sănătăţii şi de vindecare complementară sau alternativă, AYURVEDA a început să fie cunoscută şi aplicată practic în foarte multe ţări ale lumii. Ceea ce oferă sistemul tradiţional AYURVEDA omului modern este în primul rând o perspectivă amplă, cuprinzătoare, accesibilă şi perfect naturală asupra stării de echilibru şi sănătate.
În prezent, sistemul AYURVEDA are un mare avantaj faţă de alte sisteme tradiţionale de vindecare, prin faptul că reprezintă o formă de cunoaştere care a fost foarte bine sistematizată, având un pronunţat caracter ştiinţific. AYURVEDA este un sistem tradiţional holistic, care tratează fiinţa umană ca întreg şi are avantajul de a fi un sistem complex de cunoaştere a celor mai tainice aspecte ale vieţii. Cunoştinţele pe care AYURVEDA le include sunt unice prin modalitatea lor de prezentare, care, chiar dacă datează de câteva mii de ani, este clară, sistematică şi precisă, fiind perfect adaptată cerinţelor gândirii ştiinţifice moderne.
Chiar dacă are o vechime de peste 5000 de ani, AYURVEDA a fost structurată într-o manieră foarte avansată din punct de vedere didactic şi conceptual. Principiile care stau la baza acestei elaborari sistematice sunt cuprinse în scrieri tradiţionale de o mare valoare teoretică şi practică. Pe această bază AYURVEDA studiază alcătuirea fiinţei umane, evidenţiază care sunt mecansimele intime care susţin viaţa, precum şi relaţiile de interdepen accesibilă şi perfect naturală denţă care există între trup şi minte, stabileşte care este determinismul patologic al diferitelor stări de boală, care este relaţia complexă dintre starea de sănătate şi starea de boală şi totodată dispune de un număr impresionant de mare de mijloacele naturale prin care omul poate să menţină sau să redobândească starea de echilibru şi sănătate. Tot acest tezaur de cunoaştere poate reprezenta o sursă de autentică inspiraţie pentru gândirea ştiinţifică actuală.

2. Scopurile principale ale Ayurvedei

• menţinerea stării de sănătate şi armonie a omului
• vindecarea pe cale naturală a tulburărilor şi bolilor
• posibilitatea fiinţei umane de a trăi o viaţă lungă, sănătoasă şi fericită

3. Domeniul de aplicabilitate al Ayurvedei

• indicarea modalităţilor naturale care favorizează bunăstarea fiinţei umane
• precizarea factorilor care tind să perturbe calitatea vieţii
• modul de evaluare a raportului între factorii favorizanţi şi cei defavorizanţi pentru bunăstare şi sănătate

4. Ayurveda - Ştiinţă holistică

• Ayurveda studiază, diagnostichează şi tratează fiinţa umană ca un întreg
• omul este într-o permanentă inter-relaţie cu mediul său înconjurător
• examinarea ayurvedică se bazează pe relaţia Microcosmos-Macrocosmos

5. Cele mai importante modalităţi practice din Ayurveda

• folosirea alimentelor naturale, care sunt adecvate tipului constituţional
• utilizarea înţeleaptă a plantelor medicinale
• folosirea periodică a modalităţilor ayurvedice de purificare a corpului
• folosirea adecvatã a culorilor în scopul echilibrării şi elevării fiinţei
• folosirea sunetelor naturale şi a muzicii binefăcătoare
• folosirea adecvată a parfumurilor plăcute naturale
• realizarea posturilor corporale Yoga în scopul restabilirii echilibrului şi armoniei energetice a fiinţei
• aplicarea periodică a masajului terapeutic şi a presopuncturii
• folosirea sugestiilor binefăcătoare şi a altor metode de elevare a psihicului
• adoptarea şi menţinerea unui mod de viaţă înţelept
• realizarea constantă a meditaţiei profunde şi a rugăciunii către Dumnezeu, care permit o rapidă elevare şi o profundă echilibrare a fiinţei umane.

Andrei Gămulea, profesor de Ayurveda
Asociaţia naţională pentru promovarea Medicinelor Neconvenţionale - AMN

sursa: http://www.yogaesoteric.net
09. Sfaturi oferite de Bruce Lee - Jun 6, 2019 3:44:00 PM
1. Alege pozitivulAi o alegere. Tu eşti stăpânul atitudinii tale. Alege pozitivul, constructivul. Optimismul este o credinţă care duce la succes.2. Nu te teme de eşecuri. În timpul marilor încercări, este glorios chiar şi să eşuezi.3. Greşelile pot fi întotdeauna iertate dacă o persoană are curajul să le recunoască.4. Fii tu însuţi întotdeauna, exprimă-te şi ai încredere în tine.Nu te duce în lume să cauţi o personalitate de succes pentru a o imita. După un timp vei începe să ignori toate numele care-ţi sunt atribuite de oameni şi vei avea încredere în cine eşti.5. Aşa cum gândeşti, aşa vei deveni.6. Simplitatea este cheia către excelenţă.7. Nu sunt în lumea asta pentru a trăi conform aşteptărilor tale, iar tu nu eşti în lumea asta pentru a trăi conform aşteptărilor mele.8. Dacă impui mereu limite tuturor lucrurilor pe care le faci, fizic sau pe orice alt fel de lucruri, acestea se vor răspândi în munca şi în viaţa ta. Nu există limite, există numai nivele, şi nu trebuie să stai acolo, ci trebuie să treci peste ele.
sursa: http://epochtimes-romania.com
10. Energia vieții – să reînvăţăm să respirăm - Jun 5, 2019 9:02:00 AM
Din ce în ce mai mulţi oameni se plâng din cauza oboselii şi a neputinţei de a face unele lucruri. Ce le lipseşte sau de ce ajung în starea aceasta? Pe de altă parte sunt oameni care par să nu obosească niciodată şi care par să nu ducă niciodată lipsă de energie. Oferim în continuare câteva sfaturi simple pentru obţinerea unei stări permanente de energizare şi vitalitate.Vitalitatea exprimă gradul în care fiinţa umană este capabilă să manifeste energia vieţii. O fiinţă vitală are mereu foarte multă energie pe care o poate investi în orice acţiune, fizică, mentală sau spirituală. Ea oboseşte foarte greu şi de aceea dă senzaţia că este neobosită, fiind capabilă să doarmă puţin şi să lucreze intens pentru perioade lungi de timp. Se îmbolnăveşte rar şi se vindecă repede datorită acestei energii vitale pe care o manifestă din plin. Chiar şi atunci când este bolnavă ea continuă să acţioneze, fără să-şi plângă de milă sau să se complacă în starea neplăcută specifică acelei afecţiuni. Putem spune chiar că acţiunea creatoare poate să amplifice vitalitatea.În plan subtil, vitalitatea exprimă capacitatea de a prelua, prin rezonanţă energiile necesare din univers pentru a le manifesta apoi în modul specific fiecărui nivel. Se poate vorbi astfel de vitalitate fizică exprimată prin energia cu care fiinţa umană este capabil să realizeze diferitele acţiuni, vitalitate sexuală care arată capacitatea de a întreţine relaţii amoroase de lungă durată şi capacitatea de a procrea, etc.Este imposibil pentru un om să reuşească în ceea ce îşi propune în viaţă în lipsa vitalităţii pentru că în orice acţiune pe care o întreprinde el trebuie să investească o parte din această energie. Însă ceea ce constatăm acum, în timpurile noastre, este faptul că există o foarte slabă înţelegerea a ceea ce înseamnă vitalitatea, a modului în care ea poate fi amplificată şi folosită. De foarte multe ori această energie este irosită în mod inconştient conducând la stări aparent paradoxale de epuizare. Este cazul unui manager, de exemplu, care stă în birou aproape întreaga zi, realizează o muncă intelectuală şi cu toate acestea seara ajunge acasă epuizat de parcă ar fi realizat o muncă fizică toată ziua. Pe de altă parte există şi cazul oamenilor de la ţară, care se trezesc foarte devreme, muncesc toată ziua fără întrerupere, neobosiţi, dorm şase ore şi o iau apoi din nou de la capăt. Evident acestea sunt doar nişte extreme şi între ele există o multitudine de posibilităţi cu care fiecare dintre noi se poate întâlni în viaţa de zi cu zi.Trecem la acţiuneCeea ce este important în aceste cazuri este tocmai abilitatea de a capta, a produce sau conserva energia de care avem nevoie în acţiunile noastre. De cele mai multe ori “antrenamentul”, a acţiona propriu-zis, este o condiţie absolut necesară. Un sportiv poate să alerge 40 de kilometri într-un timp record tocmai pentru că zi de zi, perseverent, el aleargă pentru a se pregăti. El învaţă să respire într-un anumit ritm, să alerge într-un anume fel, tocmai pentru ca energia sa vitală să îi permită o astfel de performanţă. Este adevărat că nu ştim dinainte pentru ce fel de efort să ne pregătim, dar putem şti că vom avea nevoie mereu de vitalitate pentru a îl putea susţine.Pentru a fi plini de vitalitate nu este totuşi necesar să ducem o viaţă de sportivi de performanţă, însă trebuie să ştim că o viaţă armonioasă este absolut necesară.Primul pas îl reprezintă un program de viaţă echilibrat în care mesele sunt servite aproximativ la aceleaşi ore, iar somnul durează cel puţin 6 ore (dar nu mai mult de 8). Este important să ne trezim destul de devreme şi să profităm astfel de energiile specifice dimineţii care ne vor influenţa în bine tot restul zilei.Cum mâncămHrana este important să fie cât mai naturală şi lipsită de conservanţi şi alte substanţe chimice. Dincolo de componentele organice pe care le asimilăm, alimentele mai sunt încărcate şi cu o anumită energie subtilă care şi ea la rândul ei este folosită de structurile mai subtile ale fiinţei noastre. Numită “prana” în tradiţiile spirituale orientale, această energie este indispensabilă pentru o bună funcţionare a organismului nostru. Aşa cum deja au dovedit-o numeroşi oameni, se poate trăi chiar şi numai prin asimilarea directă a acestei energii, fără a mai fi nevoie să fie consumată hrană solidă, iar aceste fenomene excepţionale nu fac altceva decât să sublinieze importanţa pe care trebuie să o acordăm prezenţei prana-ei în alimente. Prin expunerea la foc în mod excesiv a alimentelor, prin prelucrarea lor industrială şi tratarea cu conservanţi şi alte substanţe chimice (unele chiar toxice) cantitatea de prana conţinută în acestea scade dramatic ajungând până la acolo încât ele să nu mai aibă aproape nimic natural în ele. Nu este de mirare în această situaţie că foarte mulţi copii şi chiar adulţi se îngraşă peste măsură şi cu toate acestea vitalitatea lor nu creşte foarte mult.Alimentele pe care le consumăm e necesar să aibă gust şi trebuie mestecate foarte bine urmărind să asimilăm toată energia pe care ele o conţin. Este bine să nu mâncăm până când stomacul este plin, proporţia ce mai bună fiind aproximativ jumătate mâncare solidă, un sfert lichide şi un sfert trebuie să rămână gol.Cum dormimÎn ceea ce priveşte somnul, este bine ca înainte de a adormi să urmărim să ne relaxăm şi apoi să ne raportăm la energiile vitale din univers pe care corpul nostru le va capta în noaptea care urmează. Această acordare a noastră pe frecvenţa universului va permite, datorită unui fenomen de rezonanţă, reîncărcarea mai eficientă a “bateriilor” corpului pe perioada somnului.Este bine şi să ieşim cât mai des în natură. Aşa cum arătam, vitalitatea este dependentă şi de capacitatea noastră de a asimila energiile subtile, iar un mediu natural, în care prana se găseşte din abundenţă, este cel mai potrivit pentru a dezvolta această capacitate. Comuniunea cu pământul, aerul, apa, pădurea reprezintă unul din mijloacele naturale cele mai eficiente pentru amplificarea vitalităţii.Exerciţiu de preluare a energiilor naturiiNe putem întinde în iarbă, aşezaţi pe spate, cu ochii deschişi privind cerul, respirând cât mai profund aerul curat care ne înconjoară. În această poziţie devenim conştienţi de energiile pământului pe care le vizualizăm cum ne pătrund întreaga fiinţă. Ne putem chiar imagina cum fiecare celulă a corpului nostru care este în contact cu iarba şi pământul, absoarbe energie telurică şi cum corpul nostru se umple gradat asemeni unui vas, cu această energie. Apoi devenim conştienţi de energiile cosmice care, la fel ca o ploaie foarte fină, ne inundă fiinţa clipă de clipă. Ne putem raporta din nou la imaginea unui vas pe care această energie, care vine din cer, îl umple gradat. Putem chiar să sesizăm diferenţa, calitativ vorbind, faţă de energiile telurice.Ne focalizăm apoi asupra aerului pe care îl inspirăm. Simţim cum pătrunde în fiinţa noastră încărcat de prana, o dată cu fiecare inspiraţie şi simţim apoi cum părăseşte corpul nostru încărcat de energiile toxice şi de tot ceea ce simţim ca fiind negativ în fiinţa noastră. Ne simţim astfel cu fiecare respiraţie mai puri şi mai energizaţi. Vom sesiza imediat după un astfel de exerciţiu că suntem mai odihniţi, mai plini de viaţă, mai optimişti.Să reînvăţăm să respirămMotto: “Ceea ce este complex ia naştere din ceea ce este simplu.” Lao TzuPutem trăi fără hrană câteva zeci de zile, fără apă câteva zile, dar fără aer doar câteva minute. Este aşadar esenţial pentru o fiinţă să respire pentru a trăi, şi chiar mai mult, este esenţial pentru sănătatea unei fiinţe să respire corect. Ce însemnă oare să respirăm corect? Toată lumea ştie să respire, ne-am născut ştiind să respirăm, căci altfel n-am putea trăi.Studii mai mult sa mai puţin recente arată faptul că omul civilizat a uitat să respire corect, ceea ce i-a adus o mulţime de probleme de sănătate atât fizică, cât şi psihică. Întregul sistem nervos şi prin el toate organele şi glandele interne ale organismului sunt alimentate cu energie datorită respiraţiei. Prin modificarea respiraţiei în mod conştient putem influenţa milioane de reacţii biochimice, ajutând la producerea de substanţe relaxante cum ar fi endorfinele şi la reducerea producerii de substanţe care generează anxietate cum ar fi adrenalina sau produşii metabolici ce cresc aciditatea sângelui. Conştientizarea deplină şi ritmarea respiraţiei este atât de importantă încât toate tradiţiile spirituale pun accent pe aceasta ca etapă foarte importantă pentru vindecarea trupului, dar şi pentru creşterea interioară: în creştinism de exemplu, rugăciunea inimii se rosteşte corelată cu respiraţia, aceasta fiind o “tehnică” esenţială în practica isihastă.Scurt istoricRespiraţia, acest proces în aparenţă simplu, a fost utilizată de mii de ani de către căutătorii spirituali, misticii, iniţiaţii cei puţini şi privilegiaţi pentru a alina durerile şi a vindeca afecţiunile trupului dar şi pentru a urca, pas cu pas, drumul cunoaşterii. Taoiştii utilizau tehnicile de respiraţie pentru a vindeca şi menţine trupul într-o stare excelentă de sănătate, dar şi pentru a controla diferite tipuri de energie. Forţa vieţii care este preluată în trup odată cu respiraţia i-a ajutat să-şi transforme conştiinţa, să transforme alchimic trupul şi sufletul. Stări de conştiinţă modificată deveneau accesibile datorită tehnicilor de respiraţie.Dacă în vechime aceste secrete erau accesibile celor extrem de puţini, astăzi acestea au devenit cunoscute şi practicate de mii de oameni de pe tot globul.În ce mod afectează respiraţia emoţiile?Specialiştii afirmă că stresul şi presiunile exterioare, la fel ca şi conflictele interioare, declanşează anxietatea la care organismul reacţionează prin contracţia involuntară a muşchilor pieptului şi stomacului. Persoanele care suferă de anxietate par că-şi “ţin respiraţia”, ca şi când ar vrea în acest fel să se protejeze, să menţină controlul asupra emoţiilor. Aceste contracţii ale pieptului şi stomacului determină o respiraţie mai rapidă şi superficială. Acest mod de a respira superficial şi rapid reduce nivelul dioxidului de carbon din sânge, contractă arterele şi reduce fluxul sanguin în creier şi restul corpului. În acest caz, indiferent de cantitatea de oxigen care intră în plămâni, creierul şi restul corpului vor fi private de oxigen. Lipsa oxigenului are un efect neplăcut asupra sistemului nervos determinându-ne să fim anxioşi, iritabili şi tensionaţi. Acest tip de respiraţie reduce capacitatea de a gândi limpede şi tinde să reducă puterea de focalizare a atenţiei.Respirând superficial ajungem să experimentăm o mulţime de stări neplăcute care nu sunt atât de alarmante întotdeauna încât să mergem la doctor, dar care ne condiţionează foarte mult starea fizică şi psihomentală. Printre problemele generate de respiraţia insuficientă se numără: lipsa încrederii în sine, timiditatea, neliniştea, temerile de tot felul, lipsa curajului şi a îndrăznelii. În Orient există o zicală înţeleaptă care leagă modul de a respira de modul în care înţelegem să ne bucurăm de viaţă: “Spune-mi cum respiri ca să-ţi spun cum trăieşti.”Studiile efectuate în acest sens au arătat faptul că persoanele anxioase care-şi acordă zilnic o jumătate de oră pentru a respira conştient, profund, reuşesc să reducă semnificativ simptomele fricii fără motiv, ale depresiei, ajungând chiar să nu mai aibă nevoie de medicaţie antidepresivă! Respirând corect, profund şi complet reuşim să ne impregnăm de energia vieţii, care ne ajută să devenim mai îndrăzneţi, mai deschişi, să avem încredere în noi şi în posibilităţile noastre.Michael Sky, un cercetător în domeniul dezvoltării personale din Statele Unite a iniţiat un program în care copiii de şcoală generală sunt învăţaţi cum să respire. Mai întâi el a mers la diferite şcoli americane pentru a studia modul în care copii respiră, şi a fost uimit că la vârsta de 6 ani copii deja îşi formaseră obiceiul de a respira superficial. După numai câteva zile de aplicare a tehnicilor de respiraţie profundă, micuţii au relatat faptul că se simt “mai încrezători”, mai “plini de energie”, “mai buni”. Învăţătorii au observat faptul că elevii lor se concentrează mai bine la lecţii, devin mai atenţi, mai dispuşi să dialogheze, să-şi spună părerile.Cum se produce procesul respiraţiei?Respiraţia este un proces mecanic care se realizează datorită acţiunii muşchilor diafragmei şi a celor intercostali. La inspiraţie, care este un proces muscular activ, muşchiul diafragmal, comandat de sistemul nervos parasimpatic se contractă coborând către cavitatea abdominală, ceea ce creează o presiune care face ca aerul să pătrundă în plămâni. Prin dilatarea muşchilor intercostali în cuşca toracică se creează suficient spaţiu în care plămânii se dilată pentru a se umple complet cu aer. Expiraţia este un proces pasiv datorat elasticităţii ţesutului pulmonar care le permite să revină la starea iniţială în momentul când procesul inspiraţiei s-a terminat.Prin urmare, ştiinţa respiraţiei constă în controlul şi dezvoltarea muşchilor pentru a atinge o expansiune maximă a cavităţii toracice şi a oxigena în acest mod cât mai bine plămânii şi implicit sângele. Dacă ne gândim la aer ca fiind “combustibilul” nostru, vom realiza faptul că este necesară o conştientizare a întregului proces pentru a deveni conştienţi de energia pe care o obţinem în acest mod.Tipuri de respiraţieRespiraţia este de trei tipuri în funcţie de profunzimea la care ajunge în plămâni aerul inspirat.Respiraţia claviculară. Acest tip de respiraţie este cel mai des întâlnit în societatea modernă şi aduce cel mai puţin aer în plămâni. În acest caz inspiraţia se realizează prin ridicarea claviculelor, a umerilor şi a sternului. Abdomenul este contractat, ceea ce face ca diafragma să fie împinsă către în sus şi nu i se permite îndeplinirea rolului de piston. De aceea, acest tip de respiraţie este cel mai consumator de energie şi este cel care aduce în organism cantitatea cea mai mică de energie. Ca urmare a faptului că toracele nu este expansionat decât în partea sa superioară, plămânii se umplu cu aer doar într-o mică măsură. De aceea putem spune că persoanele care respiră astfel, respiră doar cu vârful plămânilor, ceea ce conduce la o oxigenare deficitară a sângelui, la lipsa energiei şi prin urmare la stări de oboseală, slăbiciune, dureri de cap, stres, frică fără motiv, etc.Respiraţia claviculară este specifică femeilor, care au tendinţa de a respira în acest mod deoarece în mod inconştient ele se pregătesc încă din faza de copilărie pentru momentul sarcinii, când respiraţia nu se poate realiza decât clavicular.Respiraţia toracică se realizează cu ajutorul muşchilor intercostali în special, dar în acest caz diafragma este, ca şi în cazul respiraţiei claviculare, ridicată şi deci blocată parţial. Acest tip de respiraţie face ca partea mediană a plămânilor să fie umpluţi cu aer. Acest tip de respiraţie este mai bun decât primul, însă prezintă în mare aceleaşi neajunsuri ca şi acesta.Respiraţia abdominală este specifică bărbaţilor şi este cu mult mai bună decât celelalte două tipuri de respiraţie. Ea aduce cea mai mare cantitate de oxigen organismului şi implică un efort minim deoarece diafragma acţionează ca un piston. Prin această respiraţie partea inferioară a plămânilor este umplută cu aer.Devine evident faptul că totuşi nici unul dintre aceste tipuri de respiraţie nu umple complet plămânii cu aer. De aceea respiraţia completă, în care se combină toate cele trei tipuri de respiraţie este cea mai indicată. Tradiţiile spirituale orientale susţin că respirând complet timp de 15 minute pe zi ne asigurăm necesarul energetic pentru o zi întreagă! Imaginaţi-vă ce ar însemna să reuşim să respirăm complet şi conştient timp de o jumătate de zi sau o zi întreagă! Să fie oare corelată această respiraţie superficială în care noi utilizăm doar o cincime din potenţialul respirator cu faptul că în mod obişnuit utilizăm doar 5% din creier?Tehnica de respiraţie completă. Se execută timp de minim 15 minute pe zi. Puteţi să realizaţi această tehnică oricând simţiţi că sunteţi obosiţi, tensionaţi, când aveţi nevoie de o putere mai mare de concentrare, pentru a vă linişti sau calma.Aşezaţi-vă confortabil pe un scaun, cu spatele drept.Expiraţi profund de câteva ori la rând pentru a elimina cât mai mult din aerul rezidual care este stagnant în plămâni, aducând trunchiul în faţă pentru a facilita eliminarea aerului.Inspiraţi încet ridicând trunchiul încet, relaxând abdomenul până când aerul care pătrunde prin nări umflă abdomenul ca pe un balon.Continuaţi să inspiraţi urmărind să întindeţi muşchii intercostali pentru a face loc aerului să pătrundă în partea mediană a plămânilor.Inspiraţi aerul expansionând pieptul şi ridicând claviculele pentru a face loc aerului să pătrundă în partea de sus a plămânilor.Expiraţi apoi uşor aerul, faceţi o scurtă pauză şi reluaţi cu o expiraţie cât mai completă.Efectele respiraţiei corecteCând respirăm complet nu numai că asigurăm cantitatea necesară de oxigen organismului, dar eliminăm şi toxine. Odată cu expiraţia se elimină şi dioxidul de carbon, tensiunea şi stresul. Studiile arată faptul că 70% din toxinele organismului se elimină prin expiraţie.Efecte asupra sistemului limfaticDoctorul Jack Shields, limfolog în Santa Barbara e făcut un studiu despre efectele pe care le are respiraţia asupra sistemului limfatic. El a utilizat minicamere de luat vederi pe care le-a introdus în organism şi a observat faptul că respiraţia profundă, diafragmatică stimulează purificarea sistemului limfatic prin crearea unui efect de aspiraţie a limfei în circulaţia sanguină, fapt care determină purificarea acesteia. Acest simplu efect determină eliminarea toxinelor de 15 ori mai mult decât în mod “normal”.Efecte asupra sistemului digestivAcţiunea diafragmei acţionează ca o pompă pentru a masa organele interne, ajutându-le astfel la buna lor funcţionare.Efecte asupra sistemului urinarRespiraţia superficială determină o supraîncărcare a organelor de eliminare deoarece toxinele care se elimină în mod normal prin respiraţie se reorientează către organele excretoare.Efecte asupra pieliiDatorită faptului că o mare parte a populaţiei are o dietă bogată în carbohidraţi (făina albă, fructele dulci…etc), dioxidul de carbon în exces se elimină eficient prin respiraţia profundă uşurând circulaţia sanguină şi oxigenarea ţesuturilor. Aceasta conduce la o hrănire mai bună a ţesutului epitelial şi prin urmare la întinderea sa, la colorarea sa plăcută, şi îi conferă tenului o strălucire deosebită. Datorită faptului că respiraţia profundă aduce în organism o cantitate sporită de oxigen, de energie, aspectul fizic va fi mult mai odihnit, deoarece vom dispune de mai multe resurse.Alte efecte ale respiraţiei profundeRespiraţia profundă, conştientă ne întăreşte ţesutul conjunctiv ceea ce ajută la prevenirea formării aderenţelor şi reduce riscul apariţiei fibrozei, relaxează muşchii şi elimină tensiunea şi spasmele.Respiraţia profundă hrăneşte muşchii şi ţesutul osos prin uşurare circulaţiei fluxului sanguin şi a nutrienţilor. Ajută la mărirea elasticităţii încheieturilor, fortificându-le. Datorită oxigenării intense a sângelui, bacteriile şi viruşii se dezvoltă cu greu organism, cel mai adesea fiind rapid eliminate.Respiraţia şi conştiinţaDescartes spunea “Gândesc, deci exist.” Aşadar ceea ce ne deosebeşte de animale este capacitatea de a supraveghea cu mintea anumite procese pe care acestea le fac inconştient într-un mod automat. Prezenţa conştiinţei într-un proces simplu cum ar fi respiraţia ne dă posibilitate de a asimila mai multă energie şi de a o direcţiona la voinţă acolo unde avem nevoie: spre o zonă dureroasă pentru a ne vindeca, sau pentru a ne concentra mai bine, pentru a depune un efort mai mare, pentru a obţine succesul într-un anumit domeniu… Direcţiile în care putem dirija această energie suplimentar obţinută prin conştientizarea respiraţiei sunt nesfârşite.Dacă nu aveţi timp să executaţi o tehnică precisă de respiraţie, urmăriţi ca pe parcursul zilei să vă amintiţi să fiţi conştient de modul în care respiraţi. Urmăriţi fluxul respiraţiei în pauzele de la serviciu, în timp ce mâncaţi, sau chiar în momentele tensionante sau înainte de a adormi. Cu cât mai mult timp veţi reuşi să fiţi conştient de respiraţie şi să respiraţi cât mai profund, cu atât mai multă energie veţi asimila în fiinţă.Vizualizarea creatoare în timpul respiraţiei completePe forţa misterioasă a imaginaţiei la care organismul răspunde în mod misterios se bazează şi medicamentele placebo, care pot determina vindecări neaşteptate în lipsa oricăror substanţe active.Vizualizarea se bazează pe imaginaţie controlată şi orientată la voinţă. Ea se deosebeşte de reverie sau de visare care sunt procese lipsite de control. Vizualizarea constă în a “vedea cu ochii minţii” ceea ce ne-am propus dinainte, urmând un plan sau o schemă stabilite anterior.Vizualizarea asociată respiraţiei este deosebit de eficientă deoarece respiraţia aduce energia pe care mai apoi mintea o dirijează în direcţia indicată de vizualizare. Spre exemplu dacă ne imaginăm că atunci când respirăm, prin nări pătrund un flux de lumină aurie pe care le direcţionăm spre o zonă dureroasă a trupului, vom constata, în funcţie de acurateţea reprezentării noastre mentale dispariţia durerii, şi chiar vindecarea afecţiunii care a produs durerea.Ne putem imagina când mergem pe stradă că ceea ce inspirăm nu este doar aer, ci iubire, sau sănătate, sau fericire, sau succes, sau curaj… Vom constata cu uimire că aceste stări se amplifică treptat în fiinţa noastră şi devenim mai buni, mai sănătoşi, mai plini de succes. Şi acesta doar…respirând! Trebuie doar să credem şi să începem chiar din acest moment, urmărind ca în fiecare zi să reuşim să facem din ce în ce mai des aceasta. Nu trebuie să ne descurajăm dacă uităm complet într-o zi fiind prinşi de treburi, ci doar să ne propunem cu hotărâre să realizăm acesta a doua zi….sursa: http://centrul.kamala.ro
11. Adevărul – numai spiritul ne permite să îl obținem repede - May 30, 2019 3:33:00 PM
“Să presupunem că doriți să urcați până la soare într-un car tras de boi – admițând că de aici și până la soare există un drum bun pentru boii voștri – câte mii de ani v-ar lua? Dacă ați pleca într-o barcă pe oceanul cosmic, v-ar lua cam tot atât timp. Dacă ați lua trenul, ați merge mai repede. Dacă zburați cu avionul, veți ajunge mult mai repede. Iar dacă ați merge cu viteza luminii, veți ajunge în opt minute și câteva secunde.Ce semnificație au aceste exemple? Cel care se deplasează într-un car cu boi, adică folosește numai posibilitățile corpului fizic, vechile metode, pentru a rezolva toate problemele, va găsi adevărul după mii de ani. Cel care călătorește pe apă, adică se deplasează cu viteza unor sentimente obișnuite, va avea nevoie aproape de aceeași perioadă de timp. Cel care se deplasează în aer, adică în intelectul său, va merge mai repede. Iar cel care călătorește cu ajutorul spiritului, prin intuiție, se deplasează cu viteza luminii și află imediat adevărul.”
Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

12. Cele 10 mari iluzii ale umanitatii - May 25, 2019 8:27:00 PM
Iluziile ne pun piedici serioase in a ne gasi fericirea si starea de bine in realitate. Iluziile ne impiedica in a face tot ce ne sta in putinta pentru a atinge ceea ce ne dorim. Iluziile sunt piedici serioase in lupta implinirii visurilor noastre. Iluziile ne impiedica sa facem pasi inainte si sa depasim pasii inapoi, ne impiedica sa evoluam si sa progresam, ne impiedica in a actiona pentru viata, pentru asteptarile si implinirea dorintelor noastre. Iluziile sunt… doar iluzii. Realitatea fericirii se afla dincolo de ele.Cele 10 iluzii ale umanitatii au fost expuse de catre maestrul spiritual al lumii moderne - Neale Donald Walsch- in cartea Communion with God. Teoria fundamentala pe care se axeaza cartea mai sus mentionata este aceea ca lumea, iar cand spunem lume a se intelege umanitatea, traieste o serie de mari iluzii. Iata care sunt, in conceptia lui Neale Donald Walsch, cele 10 iluzii in care traieste fiinta umana: Cele 10 iluzii se intrepatrund si fiecare dintre ele o determina pe cealalta si are in vedere cauzalitatea ei. Fiecare iluzie da nastere unei alte iluzii. Fiecare iluzie genereaza o alta iluzie sau este creata de o alta.1. Ca exista Nevoia (ILUZIA NEVOII)Nevoia este inexistenta in univers. Nevoia este non-existenta in universul individual. Ea este doar o reprezentare fictionala. Avem cu adevarat nevoie de ceva anume pentru a fi fericiti? Nu este fericirea de fapt o stare a mintii? Fericirea nu este o urmare sau un rezultat al anumitor conditii. Nu ne trebuie nimic in mod expres pentru a fi noi insine sau pentru a fi ceea ce suntem deja. Universul nu cere rezultate anume pentru ca universul insusi este un rezultat. Dumnezeu (sau numiti-l cum vreti: creator, fiinta suprema, univers, energia superioara, etc.) nu are nevoie de nimic. El nu urmareste rezultate. Nu este el cel care da nastere rezultatelor? Cu toate acestea, fiinta umana a creat o imagine a acestei entitati supreme dupa chipul si asemanarea sa. I-am atribuit o agenda, i-am conferit nevoi, i-am acordat capacitatea de a judeca, este de parere Neale Donald Walsch…


2. Ca exista Esecul (ILUZIA ESECULUI)Iluzia Esecului deriva din Iluzia Nevoii. Ca sa poti afirma ca ai esuat inseamna sa admiti ca ai avut nevoie de ceva care ti-a fost refuzat sau pe care nu l-ai putut obtine. Absenta nevoii atrage dupa sine absenta esecului. Daca nu ai nevoie de nimic, nu poti esua. Daca nu exista nevoie, nu exista nici esec. Acceptand ca poti esua, accepti si faptul ca Dumnezeu poate esua, ca Dumnezeu are nevoie, ca Dumnezeu isi doreste si nu poate obtine ceea ce isi doreste. Accepti ca, NOI, ca parte a creatiei si a lui Dumnezeu, nu suntem perfecti. Daca accepti ca esti o parte componenta a acestui univers , atunci tot ceea ce faci si creezi este perfect si nu cunoaste greseala, esecul sau nevoia. Esecul este un lucru relativ, sustine Neale Donald Walsch. El depinde de cine si ce isi imagineaza fiecare ca este. Aceasta iluzie ne arata ca rezultatele vietii pot fi imprevizibile, nesigure.3. Ca exista Lipsa de Unitate (ILUZIA LIPSEI DE UNITATE)


Lipsa de Unitate implica posibilitatea esecului, iar posibilitatea esecului este determinata de existenta nevoii. Iluzia Lipsei de Unitate este legata de acceptarea existentei separarii. Universul este lipsit de unitate daca lasam separarea sa se instaureze intre noi insine, intre noi si cel care ne-a lasat sa fim parte din acest intreg, intre noi si ceea ce ne inconjoara, intre noi si ceea ce exista ca si creatie in acest univers. Astfel acceptam ca nu suntem unul si acelasi lucru cu intregul in care am fost inclusi. Separarea poate da nastere unor rezultate negative precum invidie, lacomie sau comportamente indezirabile. Nu poti pune capat acestor rezultate negative investind aceeasi energie care le-a creat (nu poti sa pui capat urii cu ura, nu poti sa inabusi mania prin manie, etc). Suntem cu totii parte a unui intreg, iar acest intreg este totul, este de parere Neale Donald. Totul nu are nevoie de nimic ca sa existe.4.Ca exista Lipsuri (ILUZIA INSUFICIENTEI)La un moment dat, ne-am gandit la noi insine ca fiind separati unii de altii, de univers, de intregul caruia i-am apartinut. Asa s-a nascut ideea ca “nu este suficient” loc sub soare pentru noi… Cand ne separam, ceea ce putem obtine individual ni se pare insuficient. Intotdeauna traim cu impresia si certudinea ca ne lipseste ceva. Exista insa intotdeauna destul si suficient pentru fiecare dintre noi, pentru toti. Nu poti afirma ca un lucru iti este insuficient daca nu ai nevoie si nu doresti acel lucru. Natura universala isi este suficienta prin ea insasi. Natura umana este una singura. Facand parte din intreg nu putem fi realmente separati ca entitati. Daca exista un singur lucru si acest lucru este tot ceea ce exista, atunci nu pot exista lipsuri de niciun fel, afirma in continuare Neale Donald.


5. Ca exista Cerinta (ILUZIA CERINTEI)Trebuie sa fie ceva ce pot fi sau ce pot face pentru a avea “suficient”. Acest “suficient” trebuie sa implice ceva, trebuie sa-mi ceara ceva. Trebuie doar sa descoper ce este acel Ceva. Trebuie sa vad care este acea Cerinta. Daca ceva este “insuficient”, inseamna ca exista o posibilitate de a-l face la un moment dat sa devina “suficient”. Iluzia lnsuficientei reprezinta cauzalitatea Iluziei Cerintei. “Nu destul” ne determina sa ne intrebam ce am putea face pentru a avea “destul”: destula fericire, destula iubire, destul Dumnezeu, destula siguranta, destul din tot ce este insuficient… Fiinta umana i-a atribuit aceasta iluzie chiar si lui Dumnezeu. Energia creatoare CERE si ea ceva de la noi pentru a-i primi indurarea, rasplata, fericirea suprema, Raiul. Iluzia Cerintei este cea care a determinat umanitatea sa traiasca dupa reguli ale omului, reguli ale lui Dumnezeu, reguli, legi, proceduri… Ne razvratim mai mult sau mai putin. De multe ori ne conformam Cerintei. Credem ca TREBUIE sa facem ceva pentru a-l multumi pe Dumnezeu. Esecul in a indeplini acest lucru poate atrage dupa sine consecinte inspaimantatoare.6. Ca exista Judecata. (ILUZIA JUDECATII)
Daca exista Cerinta, de unde vom sti daca cineva a indeplinit aceste cerinte? A trebuit de aceea sa existe un sistem de judecata care sa ne dea verdictul pozitiv sau negativ. S-a nascut in lume Iluzia Judecatii. Am creat in mintile noastre iluzia unui Creator care ne judeca, am creat in viata noastra de pe pamant un sistem uman de judecata, afirma acelasi autor. Scopul? Pentru a ne asigura ca Cerinta exista astfel incat sa putem primi suficient din ceea ce nu este suficient. I-am atribuit lui Dumnezeu un sistem de judecata pentru a ne justifica actiunea noastra de judecare a celorlalti (in functie de rasa, sexualitate, gen, putere, posibilitati materiale, etc.)


7. Ca exista Condamnare (ILUZIA CONDAMNARII)Daca exista un sistem al judecatii, atunci trebuia sa existe si o recompensa pentru cei care se conformeaza cerintei, implicit o pedeapsa pentru cei care nu se conformeaza. Astfel, spune Neale Donald Walsch, a aparut ideea condamnarii. Judecata nu putea exista fara o consecinta a ei - condamnarea. S-au nascut astfel condamnarile aici, in vietile noastre de pe pamant, cat si condamnarile de dincolo de aceasta viata. Supunem atat actiunile noastre, cat si pe ale celor din jurul nostru propriei judecati, propriului sistem de judecata. Le catalogam ca fiind corecte sau incorecte. Actiunile noastre nu sunt intotdeauna cele mai potrivite pentru ca de cele mai multe ori nu intelegem ca menirea noastra este sa facem parte din intreg. “Daca Dumnezeu este iubire – iubirea suprema, completa, adanc - cum poate atunci sa existe condamnarea? Daca Dumnezeu este atotiertator, cum poate Dumnezeu sa ne condamne la torturi nesfarsite? Daca noi facem parte din intreg, intregul este viata, viata este Dumnezeu insusi, de ce s-ar judeca Dumnezeu pe sine?”, se intreaba Neale Donald.


8. Ca exista Conditionare (ILUZIA CONDITIONARII)Nu poti spune ca iubesti daca iti legi iubirea de anumite conditionari. In univers nu exista conditionare. Ceea ce este este pur si simplu. Fara conditii. Nu se poate ca ceea ce este iubire sa nu fie iubire. “Dragostea nu cunoaste conditii”, spune autorul. Ea este dragoste pur si simplu. Nu ne-au fost dat nici cereri si nici conditii. Putem avea viata la care aspiram, viata pe care ne-o dorim cu adevarat. Trebuie doar sa o alegem. Si sa alegem cu inima. Astfel, precizeaza Neale Donald Walsch, umanitatea a dezvoltat religii pentru a explica aceste cerinte si conditii, pentru a primi iubirea lui Dumnezeu. In jurul iubirii supreme au inceput sa fie construite ziduri de conditii. Dumnezeu a inceput sa spuna “te iubesc” in mod conditionat. Te iubesc daca...

In mod automat, cei care se conformau conditionarilor erau mai buni, mai deosebiti, mai ALTFEL decat cei care nu supuneau conditiilor. Astfel s-a nascut Iluzia Superioritatii in umanitate. Cei care au obtinut mai mult au fost declarati si s-au autodeclarat ca fiind superiori. Nu exista insa superioritate, spune Neale Donald Walsch, cand toti suntem unul singur, cand toti laolalta formam un intreg, iar acest intreg este universul insusi. Poate fi un lucru superior lui insusi? CUM?...


10. Ca exista Ignoranta (ILUZIA IGNORANTEI)Ignoranta este o iluzie. A crede ca ignoranta nu este o iluzie este o iluzie in sine. Iubirea este libertate. Ea invita la exprimare, la o exprimare completa, intreaga. Iubirea deschide. Iubirea invita sa-i testezi toate mijloacele, sa depasesti limitele ignorantei. Teama blameaza exprimarea totala. Teama suprima libertatea. Iubirea nu inseamna suprimare, anihilare, minciuna. “Cauta orice raspuns. Vorbeste orice cuvant. Impartaseste orice gand. Crede in orice daca crezi cu tarie. Iubirea ne invita sa traim adevarul nostru. – aceasta este esenta iubirea. Si deja stim ceea ce este de stiut despre cine suntem cu adevarat”, specifica maestrul spiritual.
sursa: www.esoterism.ro13. Fenomen OZN in Gorj, Comuna Mușetești - May 19, 2019 11:43:00 AM
Comuna Mușețești din județul Gorj a fost martoră la un fenomen bizar, presupus a fi de natură extraterestră. 

Data: 2019.02.28Observator: B. Valentin

"Toate s-au întâmplat ieri, în jurul orelor 14:30-18:00Au fost mai multe fenomene, dar toate au început de la 2 puncte negre pe cer, după care a trecut o “patrula de nori”, care se deplasau foarte ciudat, nu tocmai ca niște nori normali purtați de vânt... Acele doua puncte negre au asistat la întregul evenimentul, ca doi observatori. După ce norii, care veneau dinspre sud vest, și se deplasau spre nord, și-au continuat drumul pană ce nu au mai putut sa fie văzuți, a rămas un nor care a crescut în diametru, iar după a început sa-și reducă dimensiunile, dobândind o formă concentrică, în formă de spirală, parcă era absorbit de o gaură neagră, cu toate că asta nu este posibil, e posibil ca acest OZN să fi intrat într-o posibilă gaură de vierme. Asta cred că este posibil deoarece, după acest act, a rămas un nor gigantic, o consecință lăsată în atmosferă din cauza energiei pe care a folosit-o ca să deschidă acea gaură de vierme. Zona aceasta este apropiată și de peștera Zeului Dacilor, Zamolxis. O peșteră cu o mare putere energetică. Rămâne să vă dați seama ce a fost cu adevărat. Eu cred că, ori este  un experiment al serviciilor secrete, ori un OZN pilotat chiar de Extratereștrii..." Mulțumim domnului Valentin pentru descriere și pozele trimise.


sursa: asfan-ozn.blogspot.com

14. Cum te pot afecta emoțiile negative - May 14, 2019 6:45:00 PM
            Emoțiile sunt declanșate de contactul senzorial cu lumea exterioară, contact mijlocit de cele cinci simțuri. Ca urmare a faptului că oamenii intră în relații interpersonale și cu lumea înconjurătoare prin intermediul celor cinci organe senzoriale, ei se află continuu într-o stare de răspuns emoțional. Pe lângă cele cinci simțuri fizice, chinezii și alte civilizații orientale consideră mentalul temporal ca fiind un al șaselea simț, și de aceea fanteziile, visele și alte imagini autofabricate funcționeaza similar stimulilor externi, provocând răspunsuri emoționale.La fel ca toate formele de energie umană, emoțiile exercită efecte fiziologice profunde asupra organelor interne, asupra glandelor și altor țesături spre care se îndreaptă prin canalele energetice. Fiecare emoție pe care o dezvoltăm declanșează reacții fiziologice în organism, ca de pildă secreția diverșilor hormoni, eliberarea neurotransmițătorilor în creier și în sistemul nervos, modificări ale pulsului și ale presiunii sangvine, accelerarea respirației și stimularea sau supresia digestiei și peristaltismului.Dacă un răspuns emoțional devine extrem sau exploziv, și dacă se prelungește sau se repetă frecvent, el cauzează o serie de reacții fiziologice severe care pot leza serios organele asociate și pot scoate din echilibru întregul sistem energetic uman. Atunci când se întâmplă așa ceva, scutul radiant de energie protectoare este afectat, rezistența și imunitatea scad, iar emoțiile agresive devin cauze interne majore de boală, degenerare și slăbiciune. Accesele de mânie, spre exemplu, lezează ficatul; după un timp, energia emoționala eliberată în urma acestor accese inhibă funcția hepatică, inhibare ce se soldează cu simptome ca iritabilitate și nervozitate. Această stare predispune mai departe la alte accese de mânie, lezând astfel și mai puternic ficatul și stabilind un cerc vicios psihofiziologic ce duce în cele din urma la boală și debilitate.Un alt exemplu este schizofrenia și violența cronica, o tulburare emoțională pe care de decenii psihiatrii încearcă să o trateze fără nici un succes terapeutic.Cea mai periculoasă consecință fiziologică produsă de cele Sapte Emoții este afectarea sistemului imunitar, afectare ce vulnerabilizează organismul în fața infecțiilor oportuniste și a bolilor degenerative, multe dintre ele fatale. Este un fapt bine cunoscut în medicina occidentală că o persoană ce se lasă îndelung pradă durerii provocate de moartea partenerului de viață devine susceptibilă de cancer, de boli cardiace și de alte afecțiuni fatale.MâniaAtunci când atinge niveluri extreme, ea poate leza energia yin a ficatului, energie care controlează sângele, bila și alte fluide asociate. Dezechilibrul rezultat permite energiei hepatice yang să izbucneasca precum un foc necontrolat și să urce spre inimă și craniu, producând: dureri de cap, amețeli, vedere neclară și confuzie mintală. În acest sens, adjectivul “coleric” (bilious în limba engleză) se referă deopotrivă la un temperament irascibil și la o disfuncție hepatică. Accesele frecvente de mânie afectează ficatul, fapt care mărește predispoziția spre irascibilitate, producând astfel un cerc vicios de energii emoționale distructive.Anxietatea“Anxietatea blochează energia și lezează plămânii. Ea determina congestia aparatului respirator și afectează respirația”. Din moment ce plămânii guvernează energia prin intermediul respirației, anxietatea blochează circuitul energetic prin inhibarea procesului respirator, fapt care la rândul său, scade rezistența prin slăbirea scutului de energie protectoare. Anxietatea afectează, de asemenea, intestinul gros – organ yang cuplat cu plămânii – putând produce astfel constipație și colite ulcerative. În mod similar, anxietatea cronică afectează splina, pancreasul și stomacul, cauzând indigestia și privarea întregului organism de energia de nutriție, diminuând deci rezistența.Concentrarea
Concentrarea excesivă afectează splina, pancreasul și deopotrivă stomacul – organ yang asociat lor. Termenul de “concentrare” se referă la o fixație psihică obsesivă asupra unei anumite probleme, la o preocupare mentală constantă, inclusiv orice fel de îngrijorare cronică. Ea afectează digestia, cauzând dureri abdominale, și scade rezistența prin privarea corpului de energie nutrițională. De asemenea, conexiunile existente între îngrijorarea cronică și tulburările stomacului, precum ulcere și indigestia.MâhnireaPerioadele lungi de mâhnire extremă lezează inima și plămânii, afectând uneori și pericardul, împreună cu organul său yang corespunzător – “Triplul Arzator”. Ele produc dispersia rapidă a rezervelor de energie vitală a corpului, diminuând astfel sever rezistența. Oamenii sunt bine cunoscuți în medicina occidentală ca fiind foarte vulnerabili la boli grave, inclusiv, cancer.Teama
Teama excesivă afectează rinichii, producând scăderea energiei la acest nivel, uneori determinând pierderea controlului vezicii urinare ca organ yang cuplat. Reciproc, Tratatul Clasic de Medicina Internă afirma: “Dacă energia rinichilor este diminuată, individul cade ușor pradă fricii cronice care predispune la insuficiență renală și la lezare permanentă a rinichilor.” Copiii care urinează în pat sunt marcați frecvent de sentimente de teamă, și ambele – urinarea în pat și sentimentul de teamă – sunt rezultatul scăderii energiei rinichilor.Spaima
Spaima se deosebește de teamă prin natura sa adesea neașteptată care șochează întreg organismul, alarmează spiritul și face ca energia să se împrăștie. Deoarece inima adăposteste spiritul, spaima afectează întâi inima, mai ales în stadiul inițial. Dacă ea persistă și devine teamă cronică, are ca efect și lezarea rinichilor. În general, inima este organul cel mai vulnerabil la vătămarile prin excese emoționale, pentru că ea adăpostește spiritul și conștiința. Cele Trei comori ale trupului energia, esența și spiritul – au fost apreciate ca valori de preț ale vieții și păzite atent de pericole.
[…] Oamenii mănânca, beau și trăiesc dezordonat, considerându-și trupul o mașină de produs plăceri, fără a se gândi că acest mod de viață lovește în propria lor sănătate. Când se simt bolnavi, aleargă la doctor sau la spital pentru o rezvolare rapidă a situației, și niciodată nu-și imaginează că afecțiunile lor sunt autoinduse. Practica medicală occidentală a devenit din ce în ce mai fragmentată în specialități înguste și pacienții se adresează “specialiștilor” luând în considerare numai acea parte a corpului care prezintă simptome de boală. Acestor specialiști nu le trece însă prin minte că simptomele pot să apară la distanță de rădăcina cauzală a bolii.Hrana noastră zilnică ar trebui să constituie principala noastră sursă de sănătate și vitalitate, dar dietele moderne, mai ales cele promovate de corporațiile americane de fast-food, au devenit cauza majoră a bolilor și a degenerescențelor fiziologice în toata lumea de astăzi. Rezervele de hrană au ajuns monopolul integral al cartelurilor agricole și industriale care le denaturează cu pesticide, conservanți, arome artificiale, coloranți alimentari și alți aditivi nesănătosi. În ciuda acestui fapt, puțini medici occidentali se interesează de obiceiurile alimentare ale pacienților si numai câțiva dintre ei înțeleg că terapia nutrițională ar trebui să constituie principala modalitate de prevenire și de combatere a îmbolnăvirilor.extras: TAO-Carte Completă de Medicină Tradițională Chineză... detoatepentrutotisimaimult.blog

15. Aspectele inalte ale sinelui - May 9, 2019 4:24:00 PM


Imagini pentru Merkabah voyage of a Star Seed"Exista un aspect al vostru care calatoreste din galaxie in galaxie din Univers in Univers din trecut in viitor din viitor in trecut si toate acestea in cadrul prezentului etern. Vedeti daca va puteti conecta cu aceasta parte pe masura ce va transmit aceste cuvinte. Exista tipare geometrice si chei care deschid portalurile portile stelare si coridoarele timpului si spatiunlui din interiorul tuturor acestor dimensiuni. Exista mantre, muzica, note, vibratii, frecvente, forme geometrice tipare energetice structuri atomice si configuratii ale Luminii care actioneaza ca si chei de acces la diferite dimensiuni referinte temporale si lumi.Vom incepe cu imaginea unui fractal. Un fractal este o configuratie geometrica in evolutie. Va recomand sa cautati pe internet "Mandelbrot set" si sa tipariti grficele progresive ale acestui set. Va recomand sa explorati diferiti fractali pentru care puteti gasi imagini. Meditati pe fiecare imagine. De asemenea, cumparati, daca puteti, un caleidoscop si observati tiparele cum se asambleaza si se dezasambleaza in moduri geometrice. Exista un video minunat numit "Merkabah voyage of a Star Seed"creat de James Hurtak va recomandam sa priviti acest video in mod repetat. Conturati in mintile voastre conceptele de fractali si progresii geometrice. Atunci cand mergeti in interior si accesati partile profunde ale mintii voastre veti trai experienta acestor progresii si veti invata cum sa calatoriti prin cosmos folosindu-va de ele.
sursa: http://www.portal-spiritual.eu
16. Vindecarea prin gândirea pozitivă - May 8, 2019 3:37:00 PM
Fiecare dintre noi este stăpân pe gândurile sale. Acest lucru reprezintă puterea miraculoasă prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice şi deci, boala; emitem gânduri pozitive, primim starea de bine şi deci, sănătătea. Trebuie să învăţăm să deţinem controlul absolut asupra mecanismului nostru de gândire, supraveghindu-l în permanenţă. Marea  putere a gândului ne poate vindeca bolile şi astfel, ne face din nou plini de viaţă şi de forţă. Puterea vindecătoare infinită îşi are rădăcinile în subconştientul nostru, al oamenilor. Schimbându-ne radical modul nostru de a gândi ne vom influenţa benefic drumul vieţii. Gândurile noastre sunt active şi constituie seminţele pe care le-am plantat. Subconştientul nostru nu ştie de glumă, el i-a informaţia ca atare, el nu e interesat dacă gândurile noastre sunt bune sau rele, ci pur şi simplu răspunde în deplină conformitate cu natura acestor gânduri. El nu ne va contrazice niciodată, ci va accepta mereu ceea ce afirmăm în mod conştient. Prin urmare, trebuie să fim decişi să alegem viaţa şi sănătatea. Gândul este viaţa! Nu stomacul, mintea este imediat afectată. Este foarte important de ştiut că fiecare trebuie să uităm: corpul este produsul minţii şi mintea noastră îl controlează. Dacă ne doare dintele sau stomacul, mintea este imediat afectată. Este foarte important de ştiut că fiecare celulă a corpului creşte, suferă, primind un impuls de viaţă sau de moarte la fiecare gând care ne trece prin minte, lăsând acolo o urmă adâncă. Intoxicarea corpului fizic nu este doar consecinţa unei alimentaţii dezechilibrate, cum se crede, ci şi rezultatul unor factori emoţionali. Supărarea, furia, nemulţumirea modifică funcţionarea corectă a bilei, a ficatului şi inflamează mucoasa intestinului subţire. Teama transformă mucoasa intestinului gros. Drept urmare, abdomenul se baloneză apărând disconfortul fizic, insomniile, dereglările metabolice. Toate aceste modificări determină o reacţie imunitară anormală. Gândurile negre sunt direct răspunzătoare de otrăvurile din mental, apoi se răsfrâng asupra corpului fizic. Aşa se nasc bolile. A înceta să gândim corect, înseamnă a fi perturbaţi. Dacă există o stare depresivă în minte, nici corpul nu poate funcţiona corect. Sănătatea mentală este mai importantă decât cea fizică. Dacă mintea este sănătoasă atunci şi corpul va fi sănătos. De aici rezultă că, psihicul „ţine” fizicul. Pentru a schimba comportamentul şi a deveni mai performant, este necesar  să intervii asupra subconştientului, alegând gânduri noi, pozitive, cu care să-ţi  alimentezi, în mod repetat şi sistematic, conştientul. Aceste gânduri pozitive vor prinde rădăcini în subconştient. Iar calitatea gândurilor determină, evident, calitatea vieții.
Viorela Popescu - Efectele miraculoase ale unei gândiri pozitive
17. Secretul Atracției - May 2, 2019 8:03:00 PM


18. 34 modalități simple de a aduce mai multă fericire în viața ta zi de zi - Apr 28, 2019 8:21:00 PM
„Cea mai bună modalitate de a vă înveseli este să urmăriți să înveseliți pe altcineva.” – Mark TwainOrice om vrea să fie fericit în viață. Pentru a fi fericit nu este nevoie de milioane de dolari sau de timp liber. Ființa umană însăși este creatoarea fericirii sale. Cu bani se poate cumpăra doar confortul fizic care aduce doar o fericire momentană. Întrebarea este: cine te va face fericit în mod durabil? Doar o singură persoană te poate face fericit, și aceea ești TU.Pentru mai multă fericire în viața de zi cu zi este nevoie de puțină voință și hotărâre, pentru a pune în practică următoarele sfaturi:1. Meditația zilnică: Există sute de beneficii dovedite științific ce rezultă din practica zilnică a meditației. Meditația îmbunătățește satisfacția vieții, stimulează apariția emoțiilor benefice, reduce stresul și depresia. Meditația este cea mai eficientă modalitate de a trăi o viață mai fericită. Cercetările arată că a medita în mod regulat declanșează secreția hormonilor responsabili pentru starea de bine, printre care se numără și serotonina, care crește nivelul de fericire. 2. Respirația conștientă profundă, exerciții fizice moderate maxim 45 minute/zi, posturile yoga: vă ajută să vă simțiți relaxați, vă fac mai sănătoși, îmbunătățesc funcționarea creierului etc., deci îmbunătățesc la modul global starea de bine.3. Hrăniți gânduri pure, puternice și benefice: Gândirea benefic orientată nu înseamnă să ignorați aspectele neplăcute din viață. Pur și simplu înseamnă că abordarea dvs. față de fiecare situație de viață, atât bună cât și rea, este plină de perspective benefice, vedeți mereu partea plină a paharului. „Viața este plină de alegeri – și eu aleg mereu fericirea.”4. Îmbrățișări și ținut de mâini: Îmbrățișările sincere și afectuoase precum și ținutul de mâini cu persoanele apropiate și pe care le iubiți s-a dovedit că reduc imediat stresul și întăresc sistemul imunitar. Stimulează, de asemenea, secreția hormonilor stării de bine și ai fericirii, dintre care cei mai cunoscuți sunt serotonina, endorfinele și dopamina.5. Înconjurați-vă de oameni cu o mentalitate benefică: petreceți timp de calitate cu cele mai optimiste și benefic orientate ființe. Înconjurați-vă de oameni care vă fac să vă simțiți bine. Compania unor persoane pesimiste, cu o gândire nefastă, nu va genera niciodată în viața dvs. fericire și stări stenice, binefăcătoare.6. Nu reacționați niciodată ca urmare a primului impuls, ci căutați să aveți un răspuns inteligent și cu bun-simț pentru fiecare situație: ceea ce până la urmă vă va face să fiți fericiți sau nefericiți nu este ceea ce vi se petrece, ci modul în care alegeți să răspundeți psiho-emoțional la ceea ce vi se petrece. Fiți conștienți, respirați lent, opriți-vă, apoi luați în considerare un răspuns atent, plin de rațiune și compasiune, nu reacționați instantaneu și fără să vă gândiți.7. Dormiți aproximativ 7-8 ore în timpul nopții: lipsa de somn are un efect nefast asupra metabolismului, scade sistemul imunitar, vă face să vă simțiți obosiți și mai deprimați și deci nefericiți. Potrivit dr. Jodi Mindell, „Dacă nu dormiți suficient, aceasta afectează autoreglarea sistemului emoțional”.8. Mâncați fructe și legume proaspete de sezon și preponderent din zona în care locuiți: Studiile sugerează că un consum de șase până la opt porții de fructe și legume proaspete contribuie foarte mult la reducerea stresului, la diminuarea anxietății, la lupta împotriva depresiei și la menținerea sănătății optime. Prin urmare, procedând astfel vă veți simți mai calmi, mai fericiți și mai energici.9. Fiți recunoscători: Cercetările arată că exprimarea frecventă a unor stări de recunoștință față de Dumnezeu sau chiar față de o persoană aduce, pe lângă întărirea sistemului imunitar, forță mentală și îmbunătățirea respectului de sine, un impuls major de fericire.10. Ieșiți în aer liber: Când strălucește soarele sau vremea este bună, mergeți în aer liber și bucurați-vă de vreme cel puțin 15-30 de minute. Un studiu a constatat că o plimbare de aproximativ 30 minute în pas vioi, pe vreme bună, nu numai că îmbunătățește starea de spirit, dar creează fericire și îmbunătățește gândirea.11. Propuneți-vă să fiți punctuali: A întârzia este cel puțin nepoliticos față de cei pe care îi lăsați să aștepte. Le spune celorlalți că nu-i respectați și nu le prețuiți timpul. Întârzierea vă poate face să pierdeți oportunități însemnate, clienți strategici, să vă pierdeți slujba și vă poate tensiona relațiile cu oamenii cei mai importanți pentru dvs. În Japonia și chiar în Germania, țara eficienței perpetue, punctualitatea este de cea mai mare importanță. Atunci când președintele rus Vladimir Putin a întârziat la o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel, dânsa a plecat, pentru că așa fac nemții.12. Fiți ca un copil: Jucați-vă cu familia, cu prietenii și cu copiii care vă fac să râdeți. Fiți fericiți fără un motiv aparent, ca un copil fără griji. Dacă sunteți fericiți dintr-un motiv anume, nu vă puteți bucura la nesfârșit, deoarece mai devreme sau mai târziu acel motiv va dispărea.13. Nu vă amânați fericirea: „Ieri este istorie, mâine este un mister, astăzi este un dar de la Dumnezeu, de aceea îl numim present (joc de cuvinte – în limba engleză „present” înseamnă atât „momentul prezent”, cât și „cadou, dar”)”. – Bil Keane. Nu așteptați până când timpul este aparent perfect sau lucrurile sunt perfecte. Nu lăsați momente din viitor, prin amânări repetate și acțiuni îndeplinite parțial, să vă fure câteva dintre momentele valoroase și prețioase ale prezentului.14. Începeți să faceți plimbări lungi în natură împreună cu ființele dragi sau în grup. Cei care au fost în grupuri de drumeții în aer liber au observat ulterior o îmbunătățire semnificativă a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Drumeții au fost, de asemenea, semnificativ mai puțin deprimați și, prin urmare, fericiți.15. Păstrați-vă mintea și dormitorul în ordine: dacă vrem să fim fericiți, fără îngrijorări și neliniști, fără stres și frică, atunci evident că este necesar să menținem ordinea și echilibrul în minte. Cultivați numai gânduri benefice. Dormitorul este necesar să fie un refugiu liniștit, o cameră în care să vă simțiți alintați, sexy, regenerați și mulțumiți. Crearea unui dormitor care este ca un sanctuar liniștit va face minuni în a vă reduce stresul acumulat peste zi. Nu doar că un dormitor curat și îngrijit vă va relaxa mintea, dar vă va face mai sănătos la nivel mental. O cameră de culcare aranjată cu bun gust și simplu vă poate îmbunătăți sănătatea mentală și poate preveni depresia.16. Trăiți cât mai des în comuniune cu Natura: Lumina soarelui este un excelent stimulent natural al bunei dispoziții. Petrecerea timpului în natură are efecte deosebit de bune asupra dispoziției și a tonusului psiho-emoțional. Contemplarea peisajelor naturale, ascultatul ciripitului păsărilor, delectarea cu mireasma florilor activează acea parte a creierului asociată cu echilibrul și fericirea.17. Audierea unei muzici armonioase, vizionarea clipurilor video amuzante și a serialelor de comedie cu umor spumos – toate acestea determină creierul să elibereze dopamină, unul dintre hormonii responsabili pentru starea de bine. Oricare dintre aceste acțiuni ne oferă o stare de fericire comparabilă cu cea pe care o simțim după ce consumăm o bucată de ciocolată sau mâncarea preferată.18. Iertați-i pe ceilalți: Studii efectuate de echipa de cercetători condusă de Everett Worthington arată că atunci când ii iertăm pe cei care ne-au rănit, ne-au nedreptățit sau au greșit față de noi, cu sau fără voie, ne simțim imediat mai bine, nutrim emoții benefice și, astfel, suntem mai fericiți.19. Învățați să renunțați la mânie și ranchiună: Furia este o otravă care te roade din interior. Nu fiți supărați și prinși cu lucruri sau oameni pe care nu îi puteți transforma, și identificați cu discernământ aceste situații. Mergeți mai departe, renunțați la ceea ce vă ține pe loc și concentrați-vă asupra a ceea ce cu adevărat puteți transforma. Dacă nu lăsați ca lucrurile și situațiile să treacă, ci vă cramponați și vă agățați de ele, veți avea puțină fericire. Dacă renunțați mult, veți avea multă fericire. Dacă vă detașați complet, veți fii liber și veți avea fericire nelimitată.20. Fiți generos: Dacă vreți ca ceilalți să fie fericiți, fiți generos. Practica generozității este un principiu de sănătate psihomentală și este una dintre cheile principale ale unei vieți sănătoase și fericite.21. Celebrați sărbătorile: Celebrarea zilelor de sărbătoare oferă ocazia de a vă întâlni și petrece timp cu cei dragi, cu familia, prietenii și comunitatea din care faceți parte. Sărbătoarea în grup alină stresul și aduce fericire. 22. Ajutați-i pe ceilalți: Ajutați-i pe ceilalți pentru a vă îmbogăți viața. Un faimos proverb chinezesc spune: „Dacă doriți fericire pentru întreaga viață – ajutați pe altcineva”. Este dovedit că a cheltui bani pentru a ajuta persoanele nevoiașe ne face mai fericiți decât cumpărarea de bunuri pentru noi înșine. În mod similar, cercetări neuro-științifice arată că atunci când facem un gest frumos pentru ceilalți, în creierul nostru se activează zonele asociate plăcerii și recompensei. De asemenea, dedicând timp pentru a contribui la fericirea altor persoane generează un grad mai mare de satisfacție și celebrare a vieții.23. Fără așteptări nerealiste: Shakespeare a spus: „Întotdeauna mă simt fericit, știi de ce? Pentru că nu mă aștept la nimic de la nimeni”. Așteptările nefondate întotdeauna rănesc. Viața este scurtă, așa că iubiți-vă viața și pe voi înșivă în primul rând. Fiți fericiți și continuați să zâmbiți chiar și în momentele dificile. Cu cât aveți mai puține așteptări și pretenții, cu atât viața este mai plăcută. Bucurați-vă de ceea ce aveți.24. Nu fiți perfecționiști: La un moment dat, toată lumea își dă seama că accentul nu se pune pe perfecțiune, ci este vorba despre a fi fericit. Perfecționiștii au nevoie de mai mult timp pentru a încheia o sarcină și nu renunță la controlul complet al activității și la standardele pe care ei le-au fixat. Aceasta va pune frecvent o presiune asupra relațiilor, pentru că un perfecționist le poate face viața dificilă oamenilor din jurul lui. Perfecționismul poate crea foarte mult stres, deoarece face să fie mult mai dificilă îndeplinirea sarcinilor. Dacă nu veți reușiți să le finalizați cu precizie și perfecțiune, aceasta va crea automat nefericire. A fi fericit nu înseamnă că totul este perfect, înseamnă doar că ați decis să priviți totul în ansamblu, dincolo de perfecțiuni și imperfecțiuni.25. O gândire/atitudine benefic orientată: Faceți ca gândirea benefic orientată să devină pentru dvs. o obișnuință creatoare și astfel veți rămâne fericit. O atitudine benefică duce la fericire și succes și vă poate transforma complet viața în foarte bine.26. Urmăriți-vă pasiunea: „Cheia fericirii profesionale este să vă dați mai întâi seama de ceea ce sunteți pasionat și apoi să găsiți un loc de muncă care să corespundă acestei pasiuni” – Steve Jobs. Fă ceea ce îți aduce mulțumire și împlinire; banii te vor urma.27. Bucurați-vă de prezent: Adevărata fericire este să ne bucurăm de momentul prezent, fără regrete față de trecut sau dependență anxioasă în legătură cu viitorul. Este bine să faceți planuri de viitor dar nu este o idee bună să vă gândiți constant la modul în care „lucrurile vor fi mai bune data viitoare”. A trăi în prezent înseamnă să vă mențineți atenția asupra momentului prezent, asupra lui aici și acum, și astfel puteți obține mult mai multă fericire din ceea ce aveți deja în viața voastră.28. Nu vă concentrați prea mult pe bogăția materială: Cercetările sugerează că după satisfacerea nevoilor noastre de bază, mai mulți bani nu ne aduc mai multă fericire. Țările dezvoltate nu devin mai fericite pe măsură ce devin mai bogate.29. Conștientizați darurile pe care le-ați primit deja: Conștientizați darurile și binefacerile de care vă bucurați, enumerați-le una câte una și mulțumiți-i plini de recunoștință lui Dumnezeu. Nu vă mai concentrați la cât de stresat sunteți, mai bine amintiți-vă cât de binecuvântat sunteți.30. Dezvoltarea empatiei față de ceilalți: Empatia este experiența de a simți și înțelege condiția unei persoane din perspectiva sau punctul ei de vedere. Vă puneți în locul celorlalți și simțiți exact ce simt ei. Se știe că empatia trezește altruismul. Majoritatea oamenilor cred despre empatie că înseamnă să simți doar suferința celuilalt, dar prin empatie poți trăi plăcerea și toate stările minunate ale unei alte ființe, și în felul acesta ești o persoană mult mai fericită, deoarece pur și simplu vei simți mai multă bucurie în viața ta.31. Rămâneți neafectați de ceea ce spun ceilalți despre dvs.: Pentru majoritatea dintre noi, dacă cineva ne vorbește de rău, ne simțim rău. Dacă cineva ne vorbește de bine, ne simțim bine. Întrebarea este: le-am dat altora telecomanda astfel încât să controleze modul în care ne simțim? Trăiți-vă viața în felul dvs. unic. Nu vă puneți niciodată cheia fericirii în buzunarul altcuiva.32. Faceți zilnic fapte bune: Când faceți o faptă buna pentru altcineva, centrii plăcerii din creier se activează, eliberând multe endorfine, ceea ce vă ajută să vă simțiți mult mai bine. Cei care îi ajută pe ceilalți sunt întotdeauna mai fericiți la locul de muncă decât cei care nu acordă prioritate ajutorării celorlalți.33. Aplaudați: Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a confirmat că a bate din palme este unul dintre cele mai bune exerciții. Când suntem fericiți, aplaudăm pentru a ne exprima bucuria și fericirea. Chiar și copiii mici aplaudă pentru a-și exprima bucuria și aprobarea. Dacă o persoană aplaudă menținând mâinile în sus timp de cinci minute pe zi, tensiunea ei arterială va deveni normală și se va simți fericită. Aplaudatul ajută, de asemenea, la vindecarea depresiei.34. Înveseliți-vă singuri: Zâmbetul contractă mușchii faciali, conducând la creșterea fluxului sanguin către lobii frontali ai creierului, care, la rândul lor, eliberează dopamină, unul dintre neurotransmițătorii care declanșează starea de plăcere. Zâmbetul este o modalitate ușoară de a vă îmbunătăți rapid și eficient starea de spirit. Potrivit unui studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Cardiff, mimica pe care o avem ne poate influența emoțiile, deci un singur zâmbet poate inspira fericire.sursa: http://www.yogaesoteric.net
20. Swami Rama - Apr 24, 2019 3:15:00 PM
Swami Rama și-a părăsit corpul în 13 noiembrie 1996. Cu toate că nu a numit niciun individ ca succesor al lineajului, el este urmat de multe persoane care fiecare servește în felul său. Din păcate, se pare că au fost și destul de multe lupte politice de atunci și cel puțin două persoane s-au auto-declarat fără nicio acoperire ca fiind SINGURUL succesor al lui Swami Rama.ORGANIZATII: De-a lungul multor ani, un model a început să se devăluie în cadrul organizațiilor și al instituțiilor fondate de Swami Rama pe întregul mapamond. În principiu el ar fi fondat o organizație pentru a împărtăși învățăturile maeștrilor din Himalaya, iar cei din organizație ar începe să schimbe sau să abandoneze învățătura, iar Swami Rama ar fi renunțat atunci la acea organizație. Acest lucru s-a întâmplat în Asia, Europa și în America de Nord, posibil și în alte locuri. Cunosc personal cel puțin șapte asemenea locuri.Până în momentul în care Swami Rama și-a părăsit corpul în 1996, singurele organizații afiliate în mod real erau Institutul Himalayan și Spital, plus Ashramul Sadhana Mandir, amândouă în India. În aceste organizații au intrat mulți oameni noi, iar mulți dintre aceștia probabil nu cunosc această istorie. RITUALURI: Swami Rama a declarat prin intermediul cărților, conferințelor și a ghidării sale personale că această tradiție este cea pură meditativă himalayană și că el nu folosește niciun ritual extern; că practicile predate sunt pur și simplu interioare. Totuși, de când nu mai este prezent în corp fizic, au pătruns tot mai multe ritualuri sub ghidarea unor preoți hinduși.REALIZAREA UNIVERSALĂ: Swami Rama credea în și preda universalitatea realizării adevărurilor spirituale, în camera interioară a propriei ființe. El nu a cerut niciodată celor care l-au urmat să îl venereze, să își schimbe cultura sau să se convertească la o altă religie. Mai degrabă, el încuraja conștiența de sine prin practicile meditației yoga și a contemplației, cu o atitudine de încredere în sine. Sarcina profesorului exterior, așa cum m-a învățat chiar el, este să îți găsești ghidul interior.FRICI ȘI REALITATEA ABSOLUTĂ: Swami Rama a continuat să împrăștie învățăturile propriului său maestru și anume în primul rând să cauți să te eliberezi de frici, iar în al doilea rând să cauți experiența directă a realității absolute care este în miezul ființei proprii, contrul conștiinței ce este cunoscut sub multe nume.CUNOAȘTEREA DE SINE: Swamiji a spus că fiecare ar trebui ”să se cunoască la toate nivelurile”, explicând că ”După ce am vizitat sute de țări din întrega lume, nu am găsit decât o singură problemă, iar această problemă este faptul că ființa umană nu s-a înțeles pe sine și încearcă, în schimb, să îl înțeleagă pe Dumnezeu sau pe ceilalți”.SIMPLITATEA: În timp ce preada profunzimile învățăturile maeștrilor himalayeni, Swami Rama era în mod direct legat de simplitate. El scria ”Nu ai nevoie de prea multe lucruri, însă în mod definitiv ai nevoie să practici ceea ce știi. Este trist să vă spun, însă nu am mai învățat nimic nou de când am crescut. Ceea ce am învățat în copilărie, asta am practicat de atunci”.Echilibrul dintre profunzime și simplitate este unul dintre darurile cele mai benefice și pline de iubire pe care Swami Rama le-a lăsat moștenire umanității, inclusiv studenților săi. acest echilibru a fost o sursă puternică de inspirație pentru cei care au fost în postura de a da mai departe aceste învățături tradiționale ale maeștrilor din Himalaya.sursa: http://noulpamant.ro
21. Este memoria situată în afara creierului? - Apr 23, 2019 3:17:00 PM

Astăzi nu există o teorie coerentă care să explice funcţionarea memoriei. Ceea ce ştim despre ea poate fi comparat cu o peşteră imensă pe care o luminăm cu o lanternă de buzunar. Fascicolul ei luminează o parte infimă a volumului, lăsând în întuneric spaţii considerabile. De exemplu, nu ştim cum se păstrează şi cum se prelucrează amintirile. Cunoştinţele actuale asupra funcţionării memoriei sunt atât de fragmentate, încât psihologul Karl Lashley, care s-a ocupat de studiul ei toată viaţa, a spus: „Dacă nu aş avea o anumită formaţie profesională, aş avea tendinţa să gândesc că amintirile sunt stocate în afara creierului”. Într-adevăr, el a observat la cobaii studiaţi în laborator că erau capabili să se descurce la fel de bine cu creierul intact, sau cu 90% din el lipsă. 
Noi ştim că memoria se află în legătură directă cu lobii temporali drept şi stâng. Disfuncţiile acestor zone se repercutează imediat asupra amintirilor pe termen scurt sau lung. În plus, studiile de stimulare electrică a lobilor temporali arată clar că amintiri foarte intense, percepute în trei dimensiuni, pot fi obţinute când aceste regiuni sunt stimulate. În mod curios, aceeaşi amintire nu poate fi evocată, prin stimulare electrică, de două ori la rând. După toate aparenţele, este ca şi cum am asculta un disc sau o casetă la întâmplare; nu ştii niciodată peste ce melodie ai să dai.


Deşi cunoaştem puţine lucruri despre stocarea informaţiilor, ştim totuşi în linii mari modul de funcţionare. Se pare că memoria posedă două feluri de a stoca informaţiile, unul pe termen scurt, altul pe termen lung. Amintirile pe termen scurt sunt disponibile şase ore; dacă nu sunt apoi înscrise în rândul celor pe termen lung, ele se pierd.
Dar, când persoanele trăiesc o experiență la granițele morții, se petrece exact contrariul. Cercetările arată clar că, cu cât cădem într-o comă mai profundă şi ne apropiem mai mult de moarte, cu atât mai mult se intensifică capacitatea de a rememora amintirile. În mod inexplicabil, aceasta se produce chiar în momentul în care creierul suferă cele mai grave disfuncţionalităţi! Aceste amintiri pot evocate deoarece, în pragul morţii, lobul temporal drept este activat brusc, fiind forţat să se conecteze la această bancă de date universală care pare să existe în exteriorul corpului fizic.
Amintirile sunt stocate în afara trupuluiExistă o altă abordare care susţine că amintirile sunt regrupate şi stocate în exteriorul creierului uman. Cu acest postulat putem ajunge la o teorie mai coerentă, care explică datele biochimice şi rezolvă multe contradicţii.Eu merg chiar mai departe, propunând ideea că lobul temporal drept este, după cum a declarat Dr. Penfield, „cortexul interpretativ”, cu alte cuvinte zona care „ambalează” amintirile, adunând diverse elemente care provoacă schimbarea în materialul neuronal responsabil cu memoria sau, cu alte cuvinte, engrama. În această teorie nu este vorba de un sistem care stochează întotdeauna amintirile în creier, ci mai curând de un emiţător-receptor care comunică direct cu această memorie ce există în afara corpului uman.
Dr. Karl Pribam a sintetizat treizeci de ani de cercetări neurologice şi ceea ce spunea, printre multe alte lucruri, era că ablaţia creierului unui animal nu înseamnă pierderea memoriei sale. Aceeaşi constatare era valabilă şi pentru pacienţii umani căror li s-au scos părţi din creier pentru a se încerca stoparea crizelor de epilepsie. Spre marea lui surpriză, el a descoperit că amintirile lor nu erau decât foarte rar deteriorate. Dintr-o dată, în anii ’60, el a emis o nouă ipoteză: amintirile sunt memorate în tot creierul, fiecare parte a sa conţinând ansamblul tuturor amintirilor. Aceasta devine celebra teorie holografică a lui Pribam. El a demonstrat astfel că diferitele părţi ale creierului lucrează în acelaşi mod. De exemplu, a găsit că vederea şoarecilor pare să beneficieze de o funcţionare holografică: lipsiţi de 90% din nervii optici, ei îşi pot folosi totuşi vederea.Noi am căutat memoria în interconexiunile creierului, în neuronii săi, sau chiar în neurotransmiţători. În teoria lui Pribam, memoria, precum şi alte procese psihice, se activează nu numai în momentul comunicării dintre neuroni, dar şi ca urmare a unor procese subtile de rezonanţă, care generează o suită caleidoscopică infinită de scheme şi constituie sursa proprietăţilor holografice ale memoriei.
„Holograma a fost întotdeauna în natura însăşi a conexiunilor creierului, dar noi nu aveam pur şi simplu inteligenţa de a o constata”, a observat dr. Pribam. Acest model explică imensa capacitate de stocare a memoriei noastre. Creierul uman posedă circa 100 de milioane de neuroni, fiecare având peste 100.000 de sinapse prin care se trimit semnale altor neuroni.Numărul total al conexiunilor posibile depăşeşte cu mult capacitatea de calcul a celor mai performante calculatoare. Memoria funcţionează într-un mod asemănător unei raze laser proiectate pe o peliculă pentru a regăsi o anumită imagine. Dacă laserul nostru intern este uşor dereglat, aceasta se va traduce prin senzaţia frustrantă că noi cunoaştem o anumită informaţie, dar nu suntem capabili să ne-o amintim. Avem un lapsus. Acest aspect este valabil şi pentru memoria noastră asociativă. Bazându-ne pe conceptul de stocare holografică, putem intui că imagini şi evenimente multiple pot fi tratate şi suprapuse simultan pentru a crea un alt nivel de complexitate… Fizicianul Pieter van Heerden a descoperit un fenomen cunoscut ca „interferenţa holografică”, care demonstrează că această hologramă nu stochează numai imagini, dar şi concepte, ca de pildă diferenţele şi asemănările între imagini. Aceasta explică cum puteţi evalua că figura cuiva seamănă cu aceea a fratelui vostru, fără ca totuşi să fie aceeaşi.
Realitatea percepută de noi este o construcție matematicăTeoriile lui Pribam au găsit numeroase confirmări experimentale şi matematice. Biologul Paul Piestch de la Universitatea din Indiana, afirmă că dacă unei salamandre i-a fost scos creierul, animalul rămâne viu, dar într-o stare de stupoare. Când creierul îi este reimplantat, activitatea sa redevine normală. Modul în care îi este repus nu are nici o importanţă: putem să inversăm emisferele, sau să punem doar anumite părţi, să le amestecăm etc. . Batracianul se va comporta normal atâta timp cât este prezentă o parte din creierul său, fără să conteze configuraţia sa. În 1979, doi neurofiziologi de la Universitatea Berkley, Karen şi Russel DeValois, au demonstrat că celulele de prelucrare primară ale sistemului vizual nu răspund la semnale discrete, provenind de la receptorii individuali ai retinei, ci mai curând la grupuri de semnale care corespund exact formelor lui Fourier. Cercetarea lor a revelat chiar că limbajul creierului este unul de frecvenţe complexe care pot fi decodate matematic pentru a reprezenta imagini, sunete şi chiar senzaţii. Dacă creierul este o hologramă, care percepe lumea sub o formă matematică şi holografică, şi dacă chiar corpul ascultă limbajul matematic, atunci din ce oare este făcută lumea? 
Fizicianul Nick Herbert a utilizat această analogie pentru a pune următoarea problemă: „Lumea este în mod cert duală, deoarece amestecă în permanenţă o supă cuantică în spatele nostru. De fiecare dată când ne întoarcem brusc ca s-o privim, ea se opreşte şi ni se arată sub forma realităţii obişnuite. Noi nu putem experimenta adevărata textură a realităţii cuantice, deoarece tot ce „atingem” se transformă în materie”. 
Conform fizicii moderne , ceea ce considerăm a fi realitatea, nu este mai real decât un joc video. Pe suprafaţa unui ecran, două persoane pot da impresia că joacă tenis, fiecare trimiţând mingea celeilalte. În realitate, un program ascuns interpretează semnalele matematice ale jucătorilor şi le traduce în mişcări ale mingii şi ale siluetelor. Personajele video nu lovesc mingea; jocul în ansamblu este doar un răspuns al unui program matematic ascuns în profunzimile maşinii.În cadrul teoriei noastre, care postulează situarea memoriei în afara creierului, este clar că există destul loc, în această viaţă subatomică în mişcare perpetuă, pentru a fi stocate toate amintirile. Fiecare centimetru cub de spaţiu conţine energia a miliarde de bombe atomice şi performanţele cumulate ale tuturor calculatoarelor de pe pământ.


Amintirile sunt stocate în jurul nostruAdevărata problemă este încă mai complexă şi constituie începutul unei noi abordări a funcţionării creierului. John Archibald Wheeler, fizician la Universitatea Princeton, este unul dintre reprezentanţii cei mai elocvenţi ai acestei idei. El consideră că noi trăim într-un univers participativ, în care viaţa şi spiritul se întrepătrund ca să creeze Universul. În această teorie, amintirile sunt stocate în jurul nostru, în câmpuri energetice subtile pe care noi le percepem în lumea fizică sub forma imaginii unor copaci, sau a sunetelor ciripitului de păsări.
Teoria aceasta atribuie creierului numai stocarea pe termen scurt, care depinde de interacţiunile electrochimice neuronale. Aceste amintiri pe termen scurt, ca şi senzaţiile, gândurile, imaginile şi funcţionarea motorie a creierului, sunt triate în permanenţă de către hipocamp, apoi amestecate de către sistemul limbic, cu amintirile şi senzaţiile mai vechi. Apoi, memoria este transferată lobului temporal drept, de unde, consider eu, se conectează la această bancă de date universală care ne înconjoară şi constituie un anumit start al macrocosmosul.
Existenţa „unei arhive de amintiri universală” explică în ce mod, în timpul examinării vieţii într-o experiență la granițele morții, toate amintirile şi sentimentele sunt resimţite simultan. Acestea sunt stocate împreună. Aşa se explică şi de ce diferite tipuri de amintiri sunt rechemate, când acelaşi loc al lobului temporal drept este stimulat în mod repetat. Acest lob funcţionează mai mult ca un aparat de emisie-recepţie, decât ca o zonă de stocare. Stimulând această zonă în permanenţă, ea va da de fiecare dată altă imagine, exact ca atunci când închidem şi apoi deschidem un televizor. Stocarea informaţiilor sub formă holografică este fundamentală în univers. Timpul nu există, afirmă unii fizicieni. Ei consideră că în această „arhivă cosmică” trecutul, prezentul şi viitorul sunt percepute simultan, ca o durată unică. 
Fragment din lucrarea Uluitoarea conexiune divină de dr. Melvin Morse publicata la Editura Firul Ariadnei... http://suntsanatos.ro
22. Cunoștințe și puteri oculte – pericolul de a dori să le dobândim prea devreme - Apr 22, 2019 5:28:00 PM
“Câți discipoli nu așteaptă ca Maestrul lor să le arate cum să devină clarvăzători, alchimiști, cabaliști, magi! Ei nu-și dau seama că această dorință nu aduce nici un folos adevărat și poate deveni chiar nocivă pentru ei. Este o tendință foarte rea la discipolii unui Învățământ Inițiatic de a dori să înceapă prin ceea ce trebuie să vină la sfârșit: dobândirea de cunoștințe și de puteri oculte. Ei nu cunosc nimic despre lumile psihică și spirituală, ei nu s-au purificat, dar ei sunt avizi să primească cele mai mari secrete ale Inițierii. Aceste mari secrete îi vor distruge, ei nu le vor putea suporta; dar ei nu observă aceasta, și nici nu doresc să o observe.Nu este de ajuns să fii atras dintr-odată de anumite aspecte ale științelor oculte. Toți adevărații Maeștri o vor spune. Dar, în ziua în care ei văd că sunteți pregătiți, ei înșiși vor ridica voalul, și tot ce ați dorit să cunoașteți vă va deveni accesibil. ”
Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

23. Brahmacarya – a nu risipi energia sexuală - Apr 20, 2019 8:34:00 AM
Cuvântul brahmacarya provine de la cuvintele Brahman (Absolutul, Conştiinţa supremă) şi carya care înseamnă a urma sau ceea ce trebuie practicat sau realizat. Se poate traduce aşadar ca fiind comportamentul care te duce la atingerea Conştiinţei supreme. Tradiţia indiană consideră brahmacarya ca primul din stadiile vieţii brahmanice, în care este învăţată ştiinţa sacră. În yoga desemnează abstinenţa sexuală, celibatul, castitatea. Cu toate acestea mai propriu ar fi să vorbim despre controlul asupra energiilor sexuale pentru a putea să îl urmezi pe Dumnezeu, Conştiinţa supremă.Practica spirituală nu implică întotdeauna abstinenţa sexuală, dar are mereu la bază idealul recunoşterii Conştiinţei divine, a Inimii Spirituale, urmarea acesteia. De aceea, brahmacarya poate fi respectată şi prin focalizarea tuturor energiilor, inclusiv a celor sexuale către atingerea eliberării spirituale. Aceasta se poate realiza şi dacă adeptul are o viaţă sexuală echilibrată şi dacă nu pierde energia sexuală (ejacularea în cazul bărbatului, eliminarea descărcărilor energetice necontrolate sau a fluidelor specifice în cazul femeii), termenul pentru această situaţie fiind continenţa.Din această perspectivă, care nu este specifică doar sistemului tantric ci şi celui taoist şi a unor ramuri din yoga, yoghinul îşi menţine astfel vitalitatea, forţa spirituală tocmai prin controlul asupra potenţialului sexual, prin continenţă. Fericirea erotică este separată de actul descărcării şi devine mult mai intensă prin lipsa pierderii energetice. Această efervescenţă este constant direcţionată spre cele mai înalte nivele spirituale, spre Divin.În cazul în care se optează pentru abstinenţa sexuală, aceasta e necesar sa fie activă, în sensul practicării acelor tehnici yoga, āsana-e, meditaţii care duc la transformarea energiilor sexuale în energii superioare, aşa încât să nu apară frustrări sau alte probleme.Cel care respectă brahmacarya va avea o foarte bună vitalitate, energie, intelect puternic, forţă mentală. Totodată mintea sa este pură, psihicul echilibrat, capacitatea de control asupra propriilor energii devine foarte bună.Referitor la practica continenţei sexuale, celebrul tratat “Yoga darshana” menţionează în capitolul II sutra 37: “Aceia care practică brahmacarya dobândesc o forţă foarte mare”, citat foarte asemănător efectelor lui brahmacarya descrise în Yoga Sutra (sutra 38 capitolul 2):”Prin stabilirea în brahmacarya este dobândită vigoarea spirituală.” Iar Vyasa comentează această sutra spunând: ”Prin realizarea acesteia, creşte în el o putere irezistibilă. Mai departe, yoghinul atingând astfel perfecţiunea, este capabil să ofere cunoaştere discipolilor.” Darśana Upaniṣad consideră că brahmacarya este ”mişcarea minţii spre starea lui Brahman” Shivanada spunea: ”O picătură de spermă este cât 40 de picături de sânge. Vedeţi cât de valoroasă este?!”În Śiva Samhita se menţionează: ”Nu este nici o îndoială că oamenii mor prematur pentru că lasă sămânţa să se piardă în afara corpului; ştiind aceasta yoghinul ar trebui să-şi păstreze întotdeauna sămânţa şi să ducă o viaţă castă.”
sursa: http://centrul.kamala.ro
24. Sfaturile controversate ale unui doctor - Apr 12, 2019 7:38:00 AM
Dr. Paulo Ubiratan, medic şef la spitalului Porto Alegre din Brazilia, are obiceiul de a da sfaturi foarte controversate. Va invit aici sa cititi o parte a ideilor sale.1. Exerciţile cardiovasculare prelungesc viaţa?Inima ta a fost făcută pentru a bate. Nu-ţi irosi bătăile cu exerciţii. În cele din urmă ea se uzează. Acceleraţia bătăilor inimii nu vă va face să trăiţi mai mult. Este ca şi cum ai spune că se poate extinde durata vieţii maşinii , dacă o faceţi să meargă mai repede. Vrei să trăieşti mai mult? Trage un pui de somn!2. Ar trebui să nu mai mănânc carne roşie şi să mănânc mai multe fructe şi legume?Trebuie înţeleasă logica eficienţei … Vaca ce mănâncă? Iarbă şi porumb. Ce sunt alea? Plante. Deci, o friptură nu este nimic mai mult, acesta fiind un mecanism eficient de asimila legume în sistem. Vrei să mănânci boabe? Mănâncă pui.3. Ar trebui să reduc consumul de alcool?Categoric nu. Vinul se face pe bază de fructe. Brandy-ul este distilat din vin, iar berea este făcută din cereale. Le puteţi consuma!4. Care sunt avantajele unui program regulat de exerciţii fizice?Filosofia mea este: Dacă nu aveţi nicio durere … sunteţi bine!5. Fripturile sunt dăunătoare?Astăzi alimentele sunt prăjite în ulei vegetal. Adevărul este că acestea rămân impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante să fie dăunător pentru tine?6. Fitness-ul ajută la reducerea grăsimii?Categoric nu! Exercitarea unui muşchi îl face doar să crească în dimensiune.7. Ciocolată face rău?Esti nebun?! E cacao! O plantă care are un efect special şi te face fericit.8. Dacă mersul mult pe jos ar fi atât de util, poştaşii ar fi nemuritori. Există animale care înoată o viaţă, mânâncă peşte şi beau apă, dar sunt încă obeze. Iepurii fug şi sar fără să se odihnească, dar nu trăiesc mai mult de 15 ani. Ţestoasele sunt lente, nu aleargă şi nu fac nimic, dar trăiesc 450 de ani.P.S. Am postat acest articol ca sa explic cum functioneaza realitatea. In inocenta lui, orice individ, fara cunostinte, are dreptate. Asta deoarece realitatea este subiectiva. O putem manipula noi. Dar, asta functioneaza doar in cadrul acestui matrix. Eliberarea, din cadrul acestei realitati, necesita efort. Un efort care sa necesite o schimbare a gandirii, a perceperii acestei realitati si a spiritualizarii individuale. Din acest motiv, miscarea, hrana si spiritualitatea conteaza enorm, asta deoarece suntem ceea ce gandim, mancam, vorbim si vibram.sursa:http://www.virale.roP

25. Eckhart Tolle - Despre karma - Apr 11, 2019 3:09:00 PM

INTREBARE : Ai vorbit despre Prezenta si fiinta ca si chei pentru a te bucura de forma si a crea circumstante pozitive sau netede. Cum se potriveste karma in toate acestea?

E.T : Fiecare se naste intr-un anumit mediu extern. Deasemenea, fiecare se naste cu anumite predispozitii - acestea pot fi pe de o parte genetice, dar mai exista si alte lucruri. O persoana este nascuta cu anumite tipare, cu alte cuvinte. Nu trebuie sa examinam de unde vin acestea, dar important este ca o fiinta umana este nascuta intr-un anumit mediu. Acesta poate fi foarte violent sau relativ pasnic. O persoana este nascuta cu tipare interioare pe care le mosteneste. Chiar si corpul durere este o parte mostenita. Exista un intreg set de conditii care se intampla cand veniti intr-un mediu. Mediul va conditioneaza mai departe si nu exista nici o alegere implicata - acesta doar va influenteaza. Va gasiti in aceasta lume cu anumite tipare inconstiente, care au devenit conditionarea a cine este persoana. Karma, asa cum o vad eu este conditionarea inconstienta care va guverneaza viata.


Karma este partial colectiva si partial personala. Voi puteti intelege karma nu doar ca pe un subiect extern voua, o puteti intelege observandu-va pe voi si apoi, cunoasteti multe alte lucruri. Daca doriti sa intelegeti karma, trebuie sa va priviti pe voi insiva. Eu incep sa inteleg ce este karma atunci cand ceva apare, care nu a facut parte deloc din karma. Aici este cheia - aparitia constiintei - sau Prezenta sau trezirea spirituala, nu fac parte din karma. Aceasta este o alta dimensiune care intrerupe taramul karmic. Voi nu deveniti constienti prin acumulare, asa cum se spune cateodata in orient , "karma buna". Este in regula la acest nivel, va puteti face peretii sau mobila inchisorii voastre putin mai confortabili, dar exista ceva total dincolo de karma, care poate intra in viata voastra in orice moment. Renasterea este desigur o parte din karma. Intelesul profund al renasterii este identificarea cu forma. Nu trebuie sa credem in transmigrare , va puteti privi renasterea in propria voastra viata. De fiecare data cand va identificati cu un gand , care reprezinta forma, va nasteti in acel gand. Identitatea voastra, sensul sinelui vostru se afla in el. Aceasta este karma.


Karma voastra este identificarea inconstienta cu aceste tipare pe care le-ati mostenit - adica conditionarea. Aceasta este identificarea completa a constiintei cu tiparele conditionate. Constiinta inseamna visare, ar putea spune cineva. De aceea noi folosim cuvantul "trezire", in multe traditii spirituale. Constiinta este trezire, constiinta este in starea ca de vis, cand santeti identificati cu tiparele inconstiente. De multe ori pe zi, voi santeti renascuti intr-o reactie emotionala sau mentala , in gandurile care apar. Karma creaza, in exterior, confirmarea ca acest lucru este corect. Deci, daca va ganditi ca lumea este plina de oameni rai, veti intalni oameni rai - cu alte cuvinte, oameni inconstienti. Chiar si pe oamenii care sant la jumatatea caii intre a fi constienti si inconstienti, credinta voastra ii va impinge in inconstienta. Karma este absenta completa a Prezentei constiente. Aceasta este automata. Se joaca singura. Timpul nu va elibereaza de karma. Aceasta este o neintelegere, ca daca trece suficient timp, puteti sa va eliberati de karma. Karma renaste si se repeta. Singurul lucru care va poate elibera de karma este aparitia Prezentei. La orice punct in roata karmei, Prezenta poate aparea. Se poate intampla unui criminal in inchisoare, unui condamnat la moarte. I se poate intampla cuiva care nu a auzit niciodata de lucruri spirituale. Se poate intampla cuiva care mediteaza de 30 de ani.


Prezenta va elibereaza de karma. Nu de toata odata. Karma are o amploare enorma. Tiparele gandurilor, tiparele emotionale, tiparele de reactie. Asa cum prezenta isi face aparitia, karma se diminueaza gradual si veti experimenta o prabusire a acelor tipare. Nu aceasta conteaza atat de mult, deoarece odata ce santeti prezenti, acele tipare de gand mai pot inca aparea , dar nu mai sant atat de problematice. Acestea nu mai cauzeaza suferinta pe care au cauzat-o inainte, deoarece sant vazute in lumina constiintei. In lumina constiintei, tiparele nu va mai domina viata. Corpul durere face parte din karma , care poate fi puternic in unii si nu chiar atat de puternic in altii. Asa cum Prezenta apare, voi santeti eliberati de karma. Apoi, aveti un alt factor complet diferit care soseste in viata voastra. De exemplu, pentru ca o persoana sa devina libera fata de karma colectiva , are nevoie de o cantitate considerabila a Prezentei care sa intre. Apoi aceasta va va inlatura , fie intern sau va puteti afla altundeva. Pentru o persoana care este nascuta intr-o vasta karma colectiva este necesara Prezenta considerabila pentru ca sa nu fie atrasa in aceasta karma. Cand Hitler a venit la putere, nu multi oameni au fost capabili sa se indeparteze. Cativa au fost si au plecat. Ei au putut vedea ceea ce se intampla si au fost destul de puternici sa nu se identifice cu colectivul. A fi in stare sa va indepartati de karma colectiva cere o Prezenta considerabila - si cativa oameni au avut-o. Apoi este destinul nostru sa mergem dincolo de karma , prin a fi receptaculii pentru Prezenta. Oricine se trezeste va afla ca mai devreme sau mai tarziu vor deveni invatatori pentru altii. Ceea ce face un invatator spiritual este sa sublinieze posibilitatea trezirii si neidentificarea cu tiparele inconstiente.


Invatatorul spiritual va invata sa mergeti dincolo de karma. Acesta este functia voastra si va deveni crescanda, fie ca deveniti un invatator formal sau neformal. Trezirea spirituala si iesirea din karma reprezinta acelasi lucru. Multi oameni vor fi atrasi catre voi.


Oricine trece prin procesul trezirii este deja un invatator. Predand, inseamna ca v-ati gasit pe voi insiva ascultand din spatialitate , cand cineva vorbeste sau intreaba ceva sau va spune despre problemele sale. Puteti afla ca raspunsul vine din acea tacere in care voi ascultati. Nu are sens sa spuneti :" Eu o voi invata pe aceasta persoana acum". Veti afla ca aceasta invatare este spontana. Veti ajuta oamenii sa paseasca in afara identificarii cu inconstienta , ceea ce inseamna a merge dincolo de karma. Aceasta se aplica tuturor celor care se trezesc. Asa cum ii invatati, constiinta se aliniaza cu mintea voastra. Mintea voastra este capabila sa se acordeze in profunzimile constiintei si poate fi utilizata ca un instrument. Apoi cuvintele ies afara din gura voastra.


Exista, in final, doar un singur invatator, constiinta trezita este invatatorul. Aceasta ii poate invata doar pe cei in care exista un grad de pregatire. Invatatura trebuie sa fie primita. Daca exista doar o densitate a mintii, invatarea nu are loc. Veti fi amuzati cand oamenii sant atrasi spre voi - oamenii care sant pregatiti - si voi va gasiti spunand ceva ce nici macar nu stiati despre voi insiva. Aceasta se intampla doar atunci cand intrebarea a fost pusa si constiinta raspunde. Asa cum predati, voi invatati. Realizarile sosesc. Predarea si invatarea reprezinta acelasi proces. O profunzime are loc, asa cum voi predati. Voi santeti aici sa ajutati oamenii sa treaca dincolo de karma. Lucru important de stiut este ca timpul nu va elibereaza de karma. Mintea egotica spune :" Eu trebuie sa am mai mult timp pentru a deveni liber". Singurul lucru pentru care oamenii au nevoie de mai mult timp este ca ei au nevoie de timp , pentru a realiza ca nu au nevoie de timp". Mai pot fi inca 20 de ani de suferinta pentru ei, pentru a realiza ca nu au nevoie de timp. Poate ca au nevoie sa mai sufere putin , inainte de a realiza puterea lipsei timpului. Lipsa timpului este desigur, sfarsitul karmei.
sursa: www.esoterism.ro